Vaše tipy

Hamburg, najkrajšie nemecké mesto

Hamburg, Nemecko
2012-08-31 14:00:00

NEMECKO - Hamburg je po Berlíne druhé najväčšie mesto Nemecka, spolková krajina vo forme mestského štátu a prístav. Je to siedme najväčšie mesto Európskej únie. Niekedy je označované aj ako Benátky severu pre množstvo mostov a kanálov. Mesto má viac ako 1,8 milióna obyvateľov a jeho metropolitná oblasť približne 4,3 milióna obyvateľov. Ročne ho navštívi približne 7,7 milióna turistov. viac »

To najlepšie z Vysokých Tatier

Vysoké Tatry
2012-08-31 12:00:00

SLOVENSKO - Pokiaľ sa rozhodnete stráviť dovolenku na Slovensku, tak Vysoké Tatry vôbec nie sú na zahodenie. Určite pri ich prehliadke nevynechajte návštevu Téryho chaty, Štrbského plesa, Lomnického štítu či vodopádu Skok. viac »

Zakynthos vlastní jednu z najkrajších pláží v Európe

Zakynthos, Grécko
2012-08-30 18:00:00

GRÉCKO - Grécky ostrov Zakynthos vďaka svojej prírode patrí medzi obľúbené turistické a dovolenkové lokality. Taktiež sa môže pochváliť jednou z najkrajších pláží v Európe, plážou Navagio. viac »

Tip na netradičnú dovolenku: Albánsko

Rozafa, Albánsko
2012-08-30 16:00:00

ALBÁNSKO - Albánsko leží v juhovýchodnej Európe na Balkánskom polostrove. Hoci patrí medzi hospodársky slabšie rozvinuté krajiny, turistických zaujímavostí je tu dosť a krajina cestovateľom má čo ponúknuť. viac »

Julské Alpy v Slovinsku, neobjavený šperk Európy

jazero Jasná, Slovinsko
2012-08-30 14:00:00

SLOVINSKO - Dedinka Mojstrana leží priamo pod vrcholmi Julských Álp, asi 12 km od svetoznámeho lyžiarskeho a turistického strediska Kranjska Gora a najvyššieho vrcholu Triglavu. Neďaleko od Mojstrany je jazero Bled s malým ostrovčekom v jeho strede a odtiaľ niekoľko kilometrov najväčšie jazero Slovinska Bohinj s možnosťou kúpania, člnkovania a kajakingu. Super dovolenka nielen pre horolezcov, ale aj rodiny s malými deťmi a partie. viac »

Nórsko patrí k nadpozemským miestam severu (2)

Nórsko
2012-08-30 12:00:00

NÓRSKO - Čím viac na sever, tým sa zdá Nórsko krajšie. Hlavne fjordy, lofoty a polnočné slnko za polárnym kruhom robia z Nórska priam nadpozemské miesto. Väčšina ľudí si, keď sa povie Nórsko, predstaví sneh a že je tam zima... áno... niekde je, ale toto určite zmení ich predstavu o tejto krajine. viac »

Terchová, domov legendárneho Jura Jánošíka

Terchová
2012-08-29 14:00:00

SLOVENSKO - Terchová leží na severe Slovenska v okrese Žilina. Je známa ako turistické centrum Malej Fatry, nachádza sa tu napríklad lyžiarske stredisko Vrátna Free Time Zone. Terchovú ale poznáme aj ako rodisko zbojníka a národného hrdinu Juraja Jánošíka, ktorý má v obci svoju sochu. viac »

Ayia Napa, najkrajšia oblasť na Cypre

Cyprus
2012-08-28 15:30:00

CYPRUS - Tento malý, ale neskutočne očarujúci ostrov, dostane všetky vekové kategórie. Uspokojí náročných, aj nenáročných návštevníkov. Krásny biely, jemný piesok a prekrásne modrá a čistá voda by potešila každého. Okolie Ayia Napy sa pýši aj "sea caves" - morskými jaskyňami. viac »

Barcelona, Gaudího mesto v Španielsku

Barcelona, Španielsko
2012-08-28 14:30:00

ŠPANIELSKO - Barcelona patrí medzi najvýznamnejšie španielske mestá, je známa plejádou originálnych architektonických stavieb A. Gaudího a jeho súčasníkov. K najznámejším patrí Gaudího chrám Sagrada Familia, symbol mesta. Z jeho veží je nádherný výhľad na celé mesto a jeho okolie. viac »

Raftujte v Slovinsku

Slovinsko
2012-08-28 13:00:00

SLOVINSKO - Dolina Soce je rajom pre milovníkov prírody a aktívneho oddychu (rafting, kaňoning. Soča pramení v národnom parku Julské Alpy pod Triglavom. Rieka preteká hlbokým údolím lemovaným nádhernými štítmi. Soča je jednou z najkrajších a vodácky najatraktívnejších alpských riek. Má nádhernú, krištáľovo čistú vodu priehľadnú do hĺbky niekoľkých metrov. viac »


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa