Vaše tipy

Ostrov princa Eduarda v Kanade preslávila Anna zo Zeleného domu

2013-07-17 16:00:00 | | Hodnotenie článku: 4.66

KANADA - Ostrov princa Eduarda je síce najmenšou kanadskou provinciou, no spisovateľka Lucy Maud Montgomeryová ho románom o ryšavej sirote preslávila na celom svete. Mnohé čitateľky túžia na vlastné oči vidieť červené cesty, lúky plné divých kvetov či Trblietavé jazierko. Anna je všade - na tričkách, na servítkach, v Summerside o nej hrajú dva muzikály. Obydlie spisovateľkiných bratrancov, ktoré bolo inšpiráciou pre Zelený dom, v roku 1937 zariadili viktoriánskym nábytkom tak, že je dokonalým stelesnením toho z románu.

Viac článkov

Inšpirujte sa na zimu: lyžovačka v regióne Dachstein West

Dachstein West, Rakúsko
2012-08-27 16:00:00

RAKÚSKO - Lyžiarsky región Dachstein West ležiaci 30 km južne od Salzburgu predstavuje ideálnu dovolenku s priaznivými cenami a so zjazdovkami na míle vzdialenými od preplnených svahov. Tu sa ešte nachádza veľa nefalšovanej prírody a fascinujúce výhľady na okolité vrchy. Lanovky a vleky sú vo výške 800 až 1 600 m.n. m. viac »

India, krajina veľkých kontrastov

India
2012-08-27 14:00:00

INDIA - krajina veľkých kontrastov, kde časť ľudí spí na uliciach na zemi, žobre a žije z jediného dolára denne a ďalšia časť býva v luxusných domoch, vozí sa drahými autami a študuje na prestížnych školách. Tak to už chodí pri kastovom systéme, narodíte sa chudobný a chudobným aj ostanete. Možno sa niekomu zdá, že v Indii nájdete len špinu, smrad a chudobu, ale opak je pravdou. Nádherné stavby, pamiatky a mestá môžu konkurovať tým najkrajším na svete. Takisto keď sa pozriete na ulicu, každá žena má oblečené sárí inej farby a to dodáva špinavým uliciam zvláštnu atmosféru a pestrosť. Indovia sú pokojní, milí, usmievaví, komunikatívni a ku šťastiu im stačí naozaj málo, možno len to jedno teplé jedlo denne a dokážu sa na vás spokojne usmievať. Nájdete tu hory, more, krásne pláže, veľkomestá, malé chudobné dedinky, skrátka takmer všetko, čo k pravej dovolenke patrí. viac »

V tureckej Alanyi si každý príde na svoje

Alanya, Turecko
2012-08-27 12:00:00

TURECKO - Naša čitateľka Martina odporúča na letnú dovolenku mesto Alanya v Turecku. Všetci, ktorí majú radi teplo a more, si tu určite prídu na svoje. Mesto sa taktiež môže popýšiť aj hradom, odkiaľ je úchvatný výhľad. viac »

Španielska Roquetas de Mar priťahuje svojimi zlatými plážami

Roquetas de Mar, Španielsko
2012-08-26 14:00:00

ŠPANIELSKO - Roquetas de Mar leží v španielskej Andalúzii. Patrí medzi turistické oblasti s hotelmi, reštauráciami a obchodmi. Roquetas de Mar je jedným z dvoch hlavných stredísk na Costa de Almería. Svojimi rozsiahlymi slnečnými plážami priťahuje čoraz väčší počet turistov. viac »

Do Pamukkale za zdravím, do Hierapolisu za poznaním

Pamukkale, Turecko
2012-08-26 10:00:00

TURECKO - Keď uvidíte tento exotický fenomén, pochopíte, prečo sa nazýva po turecky „bavlnený zámok“. Môžete sa oddávať liečebným účinkom krištáľovo čistej vody s teplotou 36 ºC alebo sa vykúpať v bazéne, v ktorom sa údajne pred 2 tisíc rokmi kúpala sama Kleopatra. Počas prechádzky nad travertínovými bazénmi milovníci histórie určite navštívia zachovalé kúpeľné mesto Rímskej ríše - Hierapolis. viac »

Gradac, skvost Makarskej riviéry

Gradac, Chorvátsko
2012-08-25 14:00:00

CHORVÁTSKO - Gradac leží na Makarskej riviére na pobreží Jadranu. Má krásne pláže a prekrásne čisté more. Na každom rohu sa tu nachádzajú figovníky a olivovníky. Dovolenka v Gradaci stojí aj za tie kilometre, ktoré treba prekonať. viac »

Čerstvý alpský vzduch dýchajte v talianskych Alpách

Lago di Garda, Taliansko
2012-08-25 10:00:00

TALIANSKO - Ideálna dovolenka pre rodiny s deťmi, dôchodcov, ale aj mladé páry sa ponúka v oblasti talianskych Álp (Bolzano, Klausen, Villanders). Nádherné prostredie, príroda, čerstvý alpský vzduch. Možnosť rôznorodých aktivít, najčastejšie turistika v letnom a jesennom období, možnosť návštevy talianskych jazier, vysokohorské alpské cesty vhodné pre motorkárov. viac »

Tip na víkend: Zoo v Zlíne

Zoo Zlín, Česká republika
2012-08-24 17:00:00

ČESKÁ REPUBLIKA - Súčasťou Zoo v Zlíne je aj zámok Lešná, ktorý prekvapí svojimi výdobytkami. Samotná zoo ponúka množstvo úžasných kútikov a človek sa v nej rozhodne nenudí. Neuveriteľné množstvo vtákov, cicavcov, plazov poteší srdce nejedného z vás. Sú tam aj voliéry s voľným vstupom, kde máte prístup k zvieratám a môžete sa tak poprechádzať spolu s klokanmi či pštrosmi alebo byť v klietke spolu so supmi. Pre deti je pripravených mnoho atrakcií. viac »

Na rybačku s priateľmi do Nórska

Nórsko
2012-08-24 15:00:00

NÓRSKO - Predstavte si takú rybačku s priateľmi v Nórsku na jednom veľmi peknom fjorde Hjorundfjord asi 30 km južne od Aalesundu. Prostredie je vhodné nielen na rybolov, ale i na nenáročné turistické vychádzky v prekrásnej panenskej prírode. viac »

Plitvické jazerá v Chorvátsku - dovolenka ako vo filme

Plitvické jazerá, Chorvátsko
2012-08-24 13:00:00

CHORVÁTSKO - Kto z nás by nepoznal Winetoua? Poznáte však aj tie čarovné miesta, na ktorých sa natáčalo? Navštívte nádherné prírodné kulisy Národného parku Plitvické jazerá a možno sa chvíľami budete cítiť skutočne ako vo filme! viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa