Vaše tipy

Ostrov princa Eduarda v Kanade preslávila Anna zo Zeleného domu

2013-07-17 16:00:00 | | Hodnotenie článku: 4.66

KANADA - Ostrov princa Eduarda je síce najmenšou kanadskou provinciou, no spisovateľka Lucy Maud Montgomeryová ho románom o ryšavej sirote preslávila na celom svete. Mnohé čitateľky túžia na vlastné oči vidieť červené cesty, lúky plné divých kvetov či Trblietavé jazierko. Anna je všade - na tričkách, na servítkach, v Summerside o nej hrajú dva muzikály. Obydlie spisovateľkiných bratrancov, ktoré bolo inšpiráciou pre Zelený dom, v roku 1937 zariadili viktoriánskym nábytkom tak, že je dokonalým stelesnením toho z románu.

Viac článkov

Rusko na vás dýchne svojou históriou

Petrodvorec, Rusko
2012-08-16 15:00:00

RUSKO - Prečo navštíviť práve Petrodvorec? Z každej strany na vás dýcha história, úžasná architektúra a pokoj aj napriek obrovskému množstvu iných turistov. Prechádzky parkom až k Baltskému moru sú pretkané nádhernými sochami a fontánami. Jednoducho túto atmosféru treba zažiť! viac »

Sicília - križovatka civilizácií, najväčší ostrov Stredomoria (2)

Sicília, Taliansko
2012-08-16 13:00:00

TALIANSKO - Trinakrias - jej Grékmi použitý prvý názov, ktorý znamená „ostrov s tromi bodmi“. To je Sicília - križovatka civilizácií a zároveň najväčší ostrov Stredomoria. Miesto, kde sa pod jedným slnkom nachádzajú nádherné grécke chrámy, hrady a katedrály postavené v štýle vypožičanom od Rimanov a Arabov, orientálne záhrady, paláce a kostoly v neskorom hispánskom baroku. A do toho primiešané vlastné tradície a techniky sicílskych umelcov. Dôvod, vďaka ktorému si tu milovníci gréckych ruín a barokového umenia prídu na svoje. viac »

Slnečné pobrežie v Španielsku

Benidorm, Španielsko
2012-08-16 11:10:00

ŠPANIELSKO - Pokiaľ sa vyberiete na dovolenku do Španielska, mali by ste určite zavítať aj na Slnečné pobrežie (Costa del Sol) a do miest Torremolinos, Benalmádena Costa a Marbella. Turisticky zaujímavé mesto je aj Benidorm na Costa Blanca. viac »

Vydajte sa s nami na trase Vietnam cez Kambodžu až na Filipíny

Angkor Vat, Kambodža
2012-08-15 19:00:00

Slávna zátoka Halong Bay či hlavné mesto Hanoj - to je Vietnam, Červení Kméri, Angkor Vat a Phnom Penh - vitajte v Kambodži, usmievaví domáci obyvatelia a pláže, kde piesok nepáli, objavujte Filipíny. viac »

Paríž je víťazom medzi európskymi mestami

Paríž, Francúzsko
2012-08-15 15:00:00

FRANCÚZSKO - Hlavné mesto Francúzska, nazývané aj „srdcom Európy“, je jedným z najromantickejších destinácií vôbec a každoročne sem prichádza nespočetné množstvo turistov. Veď Paríž má čo ponúknuť, či už ide o top pamiatky, múzeá, pre nákupy chtivých obchody, milovníkov jedla gastronomické pochúťky i nočný život pre mladých cestovateľov. viac »

Benátska riviéra a jej poklady

Benátska riviéra, Taliansko
2012-08-15 12:20:00

TALIANSKO - Benátska riviéra leží na severnom pobreží Talianska. Nájdete tam množstvo dovolenkových letovísk, medzi najznámejšie patria nepochybne Bibione, Rimini, Riccione a ďalšie. Srdcom riviéry a najvýznamnejším mestom sú samozrejme Benátky. viac »

Staroveké Kartágo na vás čaká v Tunisku

Kartágo, Tunisko
2012-08-14 15:00:00

TUNISKO - Tunisko sa nachádza v Severnej Afrike a leží na území starovekého Kartága. Patrí medzi významné turistické destinácie, ktorú radi a často navštevujú aj obyvatelia Slovenska. viac »

Škótsko je krajinou Statočného srdca

Škótsko
2012-08-14 13:00:00

VEĽKÁ BRITÁNIA - Škótsko na každom kroku dýcha históriou. Odporúčame navštíviť hlavné mesto Edinburg. Je to starobylé historické mesto s veľkým edinburgským hradom a parkom priamo v centre, nachádza sa tu množstvo múzeí a galérií, patrí k jednému z najkrajších miest na svete. V Škótsku sa na každom kroku nachádzajú hrady, zámky, panstvá a múzeá, takže je sa vždy na čo pozerať. A samozrejme k Škótsku tiež neodmysliteľne patria gajdy, kilty a Lochneská príšera a samozrejme národný hrdina William Wallace. viac »

Korzika, rodisko slávneho Napoleona

Korzika, Francúzsko
2012-08-13 18:00:00

FRANCÚZSKO - Korzika je ostrov v Stredozemnom mori na sever od Sardínie, v rámci Francúzska má postavenie „Korzickej územnej správnej korporácie“, ktoré je takmer identické s postavením francúzskych administratívnych regiónov. Korzika je veľmi hornatá, vhodná pre dovolenku "more aj turistika" - v jeden deň môžete zažiť klímu hôr, skalnaté pohoria s prevýšeniami a večer už môžete ležať na pláži. Pláže sú na Korzike pieskové aj skalnaté - záleží na vás. More je čisté, hrá všetkými odtieňmi nielen modrej, ale pri západe a východe slnka aj farbami, o akých sa vám ani nesnívalo. viac »

Do Talianska nielen za pizzou

Imperia, Taliansko
2012-08-13 16:00:00

TALIANSKO - Taliansko leží v južnej Európe a patrí medzi krajiny, ktoré Slováci s obľubou navštevujú najmä v lete. Kto sa sem vyberie na dovolenku, predĺžený víkend či svadobnú cestu, určite to neoľutuje. Taliansko má totiž čo ponúknuť, či už sa to týka miest (Rím, Benátky, Verona), ostrovov (Sicília, Sardínia, Elba), skvostov histórie (Pompeje), ale na svoje si prídu samozrejme aj milovníci talianskej kuchyne, ktorá je špecifická (pizza, cestoviny, zmrzlina). viac »


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa