Vaše tipy

Ostrov princa Eduarda v Kanade preslávila Anna zo Zeleného domu

2013-07-17 16:00:00 | | Hodnotenie článku: 4.66

KANADA - Ostrov princa Eduarda je síce najmenšou kanadskou provinciou, no spisovateľka Lucy Maud Montgomeryová ho románom o ryšavej sirote preslávila na celom svete. Mnohé čitateľky túžia na vlastné oči vidieť červené cesty, lúky plné divých kvetov či Trblietavé jazierko. Anna je všade - na tričkách, na servítkach, v Summerside o nej hrajú dva muzikály. Obydlie spisovateľkiných bratrancov, ktoré bolo inšpiráciou pre Zelený dom, v roku 1937 zariadili viktoriánskym nábytkom tak, že je dokonalým stelesnením toho z románu.

Viac článkov

Hlavné mesto Katalánska nájdete v Barcelone

Barcelona, Španielsko
2012-09-05 16:00:00

BARCELONA- Barcelona je hlavné mesto španielskej autonómnej oblasti Katalánsko. Je významným obchodným aj turistickým centrom. Je čistá a veľká a tak aj zarytí pobytoví turisti ju isto navštívia. Turistov láka odvážnymi stavbami, ktoré svojou jedinečnosťou dodávajú čaro aj celej Barcelone. Sú to napríklad Sagrada Familia, Park Güell alebo Casa Milá. Zaujímaví sú aj pouliční umelci, ktorí zabávajú okoloidúcich na ulici La Rambla. viac »

Vitajte na ostrove "troch kontinentov" - v Gran Canarii

Gran Canaria, Kanárske ostrovy,
2012-09-05 14:00:00

ŠPANIELSKO - Gran Canaria patrí do skupiny Kanárskych ostrovov a spolu s ostrovom Tenerife sa radí aj medzi tie najväčšie. Ostrov je vulkanického pôvodu. Nájdete tu krásne dlhé pláže, pulzujúce mestá, ale aj opustené osamelé dediny vo vnútrozemí. viac »

Ďaleko od civilizácie na Kapverdských ostrovoch

Kapverdy
2012-09-05 12:00:00

KAPVERDY - Malý ostrov 500 km od Dakaru doslova odrezaný od civilizácie. Turizmus je ešte len v plienkach. Táto destinácia je vhodná pre ľudí, ktorí si chcú naozaj oddýchnuť, nakoľko motto domorodcov je "NO STRESS", čo je aj cítiť zo správania domácich obyvateľov. Kriminalita na ostrove takmer neexistuje. Nádherný čistý, až prekvapivo teplý Atlantický oceán porovnateľný s Karibikom s neporušeným ekosystémom plným života od žralokov cez najmenšie rybičky pokojne plávajúce si popri pláži až po obrovské karety. viac »

Írsko, krajina Keltov a dávnej histórie

Írsko
2012-09-05 10:00:00

ÍRSKO - Írsko leží v severozápadnej Európe na rovnomennom ostrove. Hlavným a najväčším mestom krajiny je Dublin. Írsko je malebná a bohatá krajina na prírodné krásy, preto sa sem určite oplatí vycestovať. viac »

Grécky Rhodos a jeho dedinka Lindos

Lindos, Grécko
2012-09-04 18:30:00

RHODOS- Rhodos je jedným z tých známejších rajov, ktoré sú blízke aj slovenským turistom. Na juhovýchode tohto ostrova sa nachádza romantická dedinka Lindos. Turistov láka predovšetkým radom oslnivo bielych domčekov, nad ktorými sa týči Akropola s prekrásnym výhľadom na more. Svah pod Akropolou je pokrytý olivovníkmi a končí sa v zátoke Sv. Pavla, ktorá je opradená legendou. V úzkych kľukatých uličkách sa skrývajú tradičné taverničky a obchodíky so suvenírmi, ktoré dotvárajú pravú grécku atmosféru. viac »

„Slovenské more“ nájdete v Chorvátsku

Omis, Chorvátsko
2012-09-04 17:00:00

CHORVÁTSKO - Tradičná a veľmi obľúbená dovolenková destinácia Chorvátsko patrí medzi najnavštevovanejšie krajiny u slovenských turistov. Chorvátsko leží pri Jadranskom mori, ktoré na Slovensku zvykneme familiárne nazývať „slovenské“, keďže k nemu nemáme ďaleko. viac »

Tipy na jesenné výlety u susedov v Čechách

Praha, Česká republika
2012-09-04 15:30:00

ČESKÁ REPUBLIKA - Praha, hlavné mesto susedného Česka, po dlhé roky sídlom kráľov. Dnes vyhľadávané turistami pre jeho špecifickú atmosféru. Mesto sto veží, ale aj chutí, vôní či uličiek, v ktorých sa môžete krásne zatúlať. Alebo Luhačovice, najväčšie kúpele na Morave, ktoré ležia neďaleko od slovenských hraníc. Ak si chcete preliečiť telo aj dušu, Luhačovice sú ideálnym miestom. Okrem krásnej prírody a liečivých prameňov, z ktorých je najznámejšia Vincentka, kúpeľom dodávajú nezvyčajný kolorit domčeky postavené v ľudovom secesnom štýle. viac »

Krakov, očarujúci severný sused

Krakov, Poľsko
2012-09-04 10:10:00

POĽSKO- Kráľovské mesto Krakov, ktoré leží na rieke Visla, sa nachádza v južnej časti Poľska, neďaleko od slovenských hraníc. Historické centrum sa pýši početnými zachovanými budovami, ktoré lákajú množstvá turistov. Uličky s obchodíkmi, konské povozy a aj miestny drak dotvárajú rozprávkovú atmosféru ozajstného kráľovstva. Za mestom, v dedinke Wieliczka, sa nachádza jedna z najstarších soľných baní. viac »

Posvätné mesto Jeruzalem či Múr nárekov - vitajte v Izraeli

Izrael
2012-09-03 21:00:00

IZRAEL - Izrael leží na Blízkom východe v juhozápadnej Ázii na pobreží Stredozemného mora. Je jediným židovským štátom na svete. Izrael je v dejinách považovaný veriacimi židmi a po nich aj kresťanmi za Svätú zem. viac »

Dovolenka na Slovensku má svoje čaro (2)

Spišský hrad
2012-09-03 20:00:00

SLOVENSKO - Pokiaľ ste sa stále nerozhodli, kam sa vybrať na tohtoročnú letnú či už skôr jesennú dovolenku, odporúčame naše malé Slovensko. Malebná príroda, atrakcie rôzneho druhu, pamätihodnosti, krásne mestečká a veľa ďalšieho stoja určite za návštevu. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa