Vaše tipy

Ostrov princa Eduarda v Kanade preslávila Anna zo Zeleného domu

2013-07-17 16:00:00 | | Hodnotenie článku: 4.66

KANADA - Ostrov princa Eduarda je síce najmenšou kanadskou provinciou, no spisovateľka Lucy Maud Montgomeryová ho románom o ryšavej sirote preslávila na celom svete. Mnohé čitateľky túžia na vlastné oči vidieť červené cesty, lúky plné divých kvetov či Trblietavé jazierko. Anna je všade - na tričkách, na servítkach, v Summerside o nej hrajú dva muzikály. Obydlie spisovateľkiných bratrancov, ktoré bolo inšpiráciou pre Zelený dom, v roku 1937 zariadili viktoriánskym nábytkom tak, že je dokonalým stelesnením toho z románu.

Viac článkov

Thajský Bangkok je miestom budhistických chrámov a palácov

Thajsko
2012-07-09 17:00:00

THAJSKO - Bangkok s teplotami nad 40 stupňov, dopravným chaosom a množstvom budhistických chrámov je pre našinca exotickou destináciou ako vyšitou. Kto nemá chuť objavovať rôzne chrámy a paláce, ktorých je tu neúrekom, môže ochutnávať jedlo, ktoré sa predáva všade pri cestách v stánkoch, nakupovať na miestnych trhoch alebo sa vybrať na výlet do bývalého hlavného mesta Ayutthaya, ktoré si vychutnajú milovníci histórie, ale aj tí, ktorí sa chcú povoziť na slonoch. viac »

Dovolenková klasika - Chorvátsko

Chorvátsko
2012-07-08 14:00:00

CHORVÁTSKO - Inšpirácia na dovolenkovú klasiku - Chorvátsko, sa dá absolvovať aj bez preplnených pláží. Dokonca kto chce, nájde aj úplnú samotu a romantické zákutia v južnej Dalmácii. viac »

Nottingham, mesto Robina Hooda

Nottingham, Veľká Británia
2012-07-08 10:00:00

VEĽKÁ BRITÁNIA - Toto historické mesto je rajom turistov. V Nottinghame sa nachádza niekoľko kultúrnych pamiatok, divadiel, kín i športových ihrísk. Srdcom mesta je rozľahlé námestie Old Market Square s dominantou budovy radnice, ktorá je viditeľná z veľkej diaľky. Medzi slávne pamiatky mesta patrí aj rímskokatolícka Katedrála svätého Barnabáša. Za pozornosť určite stojí aj arborétum a Sherwoodský les. viac »

Tip na zimu: Čaro lyžovačky v Alpách

Alpy
2012-07-07 14:00:00

FRANCÚZSKO - Radi lyžujete a lákajú vás Alpy? Tak potom by ste rozhodne mali navštíviť lyžiarske stredisko Portes du Soleil vo Francúzsku. V stredisku máte možnosť ubytovať sa v niekoľkých malebných dedinkách ako napríklad Morzine, Les Gets, Avoriaz... a vždy máte blízko ku vlekom. Čarom tohto strediska je, že môžete súčasne lyžovať v dvoch krajinách. Nachádza sa totiž vo francúzsko - švajčiarskych Alpách a skipas vám platí na oboch stranách. Je tu 283 zjazdoviek, 27 čiernych, 104 červených, 119 modrých a 33 zelených. Nájdete tu 650 km upravených tratí a niekoľko staníc v nadmorskej výške nad 2 000 m, takže tu nikdy nie je problém so snehom. Za pekného počasia uvidíte Mont Blanc, pýchu tohto pohoria. Ak raz navštívite Savojské Alpy, určite sa sem budete chcieť ešte raz vrátiť. viac »

Keňa láka na africké safari i pobyt pri mori

Keňa
2012-07-06 15:30:00

KEŇA - Počas pobytu v Keni určite nevynechajte Zoo - Bamburi Park (Haller Park), kde sa zvieratá pohybujú voľne, okrem tých naozaj nebezpečných pre ľudí a pre ostatné zvieratá. Absolvovať by ste taktiež mali aj ozajstné safari do národného parku Tsavo-East, kde uvidíte slony, žirafy, byvolov, leva a veľa vtáctva a samozrejme všade prítomné opice. Mombasa v Keni je ale pobrežné mesto, a tak sa počas vášho pobytu určite stihnete aj okúpať v oceáne. viac »

Dominikánska republika - božský raj v Karibiku

Dominikánska republika
2012-07-05 14:00:00

DOMINIKÁNSKA REPUBLIKA - Exotická Dominikánska republika, ležiaca v Karibiku, patrí medzi obľúbené a hojne navštevované turistické destinácie. Niet sa však prečo tomu diviť, keďže disponuje nádhernými bielymi pieskovými plážami, palmovými hájmi, tropickou klímou, azúrovým morom a bujnou vegetáciou. Navyše sa tu nudiť určite nebudete, pestrá ponuka športového a kultúrneho vyžitia vás nepochybne nadchne. viac »

Za exotikou a potápaním do slnečného Egypta

Egypt
2012-07-04 15:30:00

EGYPT - Egypt je ideálne miesto aj pre náročných klientov. Hurghada Citadel Azur resort je postavený na mieste, kde zažijete nezabudnuteľnú dovolenku. Hotel leží priamo v oblasti chráneného koralového útesu, takže za potápaním a šnorchlovaním nemusíte nikam cestovať. Keď budete mať šťastie, stretnete aj delfínov, ktorí priplávajú až k hotelovej pláži. Do mora sa ľahko dostanete z lagúny a ste priamo v čarovnom morskom svete Červeného mora s nespočetným množstvom farebných koralov a ešte farebnejších morských živočíchov. Kto miluje slnko, potápanie a exotiku, mal by rozhodne navštíviť toto miesto. Citadel Azur resort ponúka po celý čas bohatý animačný program a fakultatívne zájazdy za históriou Egypta. Nájdete tu všetko, čo potrebujete na prežitie krásnej dovolenky. viac »

Zlatý piesok na plážach - vitajte na Slnečnom pobreží v Bulharsku

Bulharsko
2012-07-02 14:00:00

BULHARSKO - Čierne more vás určite očarí svojou nespútanou krásou a mohutnosťou nielen vtedy, keď je slnečné počasie. Bez návštevy starodávneho a krásneho mesta Nesebar by ste nemali zážitok úplný. Nesebar je perfektne udržiavaný, pamiatky sú zachovalé a človek má možnosť vrátiť sa o niekoľko storočí späť. Starú krásu Nesebaru sa oplatí vidieť. viac »

Biele pláže i kokosové palmy nájdete v Dominikánskej republike

Dominikánska republika
2012-07-01 14:00:00

DOMINIKÁNSKA REPUBLIKA - Dominikánska republika leží na ostrove Hispaniola, východne od Haiti v Karibiku. Táto exotická krajina patrí k obľúbeným turistickým a dovolenkovým destináciám. Okrem bielych pláží a tyrkysového mora tu nájdete aj bohatú kultúru a nekonečné možnosti športového vyžitia. viac »

Dovolenka na Slovensku v Tatrách

Tatry
2012-06-30 11:00:00

SLOVENSKO - Naše najkrajšie veľhory patria zrejme aj medzi najnavštevovanejšie miesta na Slovensku. Navyše stále turistom dokazujú, že na výnimočnú dovolenku nemusíte cestovať len za hranice krajiny, ale že aj doma na vás čakajú nezabudnuteľné zážitky. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa