Vaše tipy

Tenerife, najväčší spomedzi Kanárskych ostrovov

Pláž Las Teresitas, Tenerife,
2012-08-02 18:00:00

ŠPANIELSKO - Tenerife je ostrov patriaci ku Kanárskym ostrovom, ktoré prináležia Španielsku. Zo všetkých ostrovov je práve on ten najväčší. Ostrovy ležia v Atlantickom oceáne neďaleko Afriky a patria medzi obľúbené dovolenkové destinácie. viac »

Pula v Chorvátsku, miesto pre vysnívanú dovolenku

Pula, Chorvátsko
2012-08-02 16:00:00

CHORVÁTSKO - Pula je nádherné mesto v Chorvátsku v časti Istria. Ideálne na dovolenku s čistým morom, výbornou stravou a veľa možnosťami na zábavu. V centre mesta Pula sa nachádza amfiteáter - koloseum z 1. storočia. Odporúčame. viac »

Najkrajšie miesta Bavorska v Nemecku

Kostol Frauenkirche, jeden zo
2012-08-02 14:00:00

NEMECKO - Bavorsko je jednou zo spolkových krajín Nemecka a leží na juhu a juhovýchode krajiny. Hlavným mestom je Mníchov, ktorý určite stojí za povšimnutie. Medzi ďalšie atrakcie Bavorska, ktoré by ste si nemali nechať ujsť, pokiaľ túto krajinu navštívite, je aj zámok Nymphenburg, nachádzajúci sa v Mníchove, Starnberger See či najväčšie bavorské jazero Chiemsee. viac »

Maurícius, ostrov plný exotických zážitkov

Maurícius
2012-08-01 17:00:00

MAURÍCIUS - Ostrov Maurícius, ktorý leží v Indickom oceáne, je čarovným miestom s nádhernými piesočnatými plážami, milými ľuďmi, priezračnou vodou a nezabudnuteľnými západmi i východmi slnka. Stojí za to ho navštíviť. viac »

Rozprávkové chalúpky v Čičmanoch

Čičmany
2012-08-01 15:30:00

SLOVENSKO - V malebnej dedinke Čičmany je prekrásna architektúra, takú neuvidíte nikde na svete, príjemné prostredie, v lone lesov a lúk a veľmi milé obchodíky so suvenírmi, ktoré sú typické pre tento región. V zime je tu možné aj lyžovať , v lete krásna turistika. Kto tam ešte nebol, určite tam musí ísť. viac »

Slnečná Andalúzia v Španielsku sa stáva hitom liet

Andalúzia, Španielsko
2012-08-01 10:35:00

ŠPANIELSKO - Nekonečne dlhé pláže, zasnežené vrcholky pohoria Sierra Nevada, olivové háje, malebné biele dedinky učupené v kopcoch - to všetko je Andalúzia. Najjužnejší výbežok Andalúzie leží iba 14 km od Afriky, takže niet divu, že jej história a podnebie majú toľko spoločného. Pri putovaní Andalúziou vás budú sprevádzať zvuky flamenca a v mestách Sevilla, Cordoba, Granada, Ronda bude na vás dýchať duch maurskej minulosti. viac »

Všetky cesty vedú do Ríma v Taliansku

Rím, Taliansko
2012-07-31 17:00:00

TALIANSKO - Hlavné mesto Talianska sa rozprestiera na riekach Tiber a Aniene už viac ako 2 800 rokov. Mesto dýchajúce históriou vám poskytne nezabudnuteľný zážitok. Rím si okrem všeobecne známych adjektív vyslúžil i prezývku "mesto zvukov", začínajúc vyzváňaním zvonov až k pouličným orchestrom. V centre Ríma sídli malá enkláva, mestský štát Vatikán, centrum katolíckej viery s bohatou históriou a neuveriteľným kultúrnym bohatstvom. Samostatnou monarchiou sa stal v roku 1929. Všetky cesty vedú do Ríma. Bolo to tak v minulosti a platí to i dnes. Rím je križovatkou sveta a má spojenie s mnohými európskymi mestami. Atmosféru mesta najlepšie nasajete po vlastných. viac »

Britské ostrovy skrývajú mnoho tajomstiev

Tenby, Veľká Británia
2012-07-31 16:00:00

VEĽKÁ BRITÁNIA - Veľká Británia, ktorá patrí do súostrovia Britských ostrovov, patrí medzi malebné kúty Európy. Každý si tu nájde to svoje, čo potrebuje. Čisté pláže, krásne zátišia, prírodné divy, zaujímavé mestečká, historické pamiatky a mnoho ďalších turistických možností. viac »

Tip na výlet: malebná zrúcanina kostola v Lúčke

obec Lúčka
2012-07-31 14:00:00

SLOVENSKO - Obec Lúčka sa nachádza v okrese Rožňava. Zaujímavosťou obce je zrúcanina husitského kostola z 13. storočia. Pamiatka je prístupná pre verejnosť, v letných dňoch teda ide o pekný výlet či prechádzku do tejto malebnej obce na východe Slovenska. viac »

Granada v španielskej Andalúzii, mesto svetového dedičstva UNESCO

Zeleň Alhambry, Granada, Španielsko
2012-07-30 16:00:00

ŠPANIELSKO - Tí z vás, ktorí sa vyberú do španielskej Andalúzie, by určite nemali vynechať prehliadku mesta Granada. Nepochybne na vás zapôsobí najmä stredoveký komplex maurských pevností a palácov a neskutočne krásnych záhrad, ktorý sa nazýva Alhambra. viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa