Vaše tipy

Ostrov princa Eduarda v Kanade preslávila Anna zo Zeleného domu

2013-07-17 16:00:00 | | Hodnotenie článku: 4.66

KANADA - Ostrov princa Eduarda je síce najmenšou kanadskou provinciou, no spisovateľka Lucy Maud Montgomeryová ho románom o ryšavej sirote preslávila na celom svete. Mnohé čitateľky túžia na vlastné oči vidieť červené cesty, lúky plné divých kvetov či Trblietavé jazierko. Anna je všade - na tričkách, na servítkach, v Summerside o nej hrajú dva muzikály. Obydlie spisovateľkiných bratrancov, ktoré bolo inšpiráciou pre Zelený dom, v roku 1937 zariadili viktoriánskym nábytkom tak, že je dokonalým stelesnením toho z románu.

Viac článkov

Čierne more láka do Bulharska

Bulharsko
2012-07-29 14:00:00

BULHARSKO - Dovolenková destinácia Bulharsko leží na Balkánskom polostrove. Každý rok v lete sa sem vydávajú tisíce turistov. Láka ich Čierne more, na ktorého pobreží Bulharsko leží, ale aj historické mestá s tradičnou architektúrou. viac »

Popradské pleso, malebné jazero našich veľhôr

Popradské pleso, Vysoké Tatry
2012-07-28 14:00:00

SLOVENSKO - Popradské pleso, kedysi Rybie pleso, sa nachádza v našom najvyššom pohorí Vysoké Tatry v Mengusovskej doline. Jazero má ľadovcový pôvod a stojí pri ňom Chata pri Popradskom plese. Je to štvrté najväčšie jazero. viac »

Dubrovník v Južnej Dalmácii má neopakovateľné čaro

Dubrovník, Chorvátsko
2012-07-28 10:00:00

CHORVÁTSKO - Mohutné, desiatky metrov vysoké hradby dodávajú mestu neopísateľné čaro, vnútri hradieb cítiť pravú historickú atmosféru, ulica Stradun je preplnená cudzincami, ktorých sem dopravuje kyvadlová doprava z výletných zaoceánskych lodí. V tesnej blízkosti Dubrovníka leží ostrov Lokrum, ktorý sa považuje takmer za jeho súčasť - je to nádherná prírodná rezervácia, kde si môžete vychutnať pokoj v prekrásnej prírode plnej cikád a uniknúť tak davom turistov na mestských hradbách v Dubrovníku. viac »

Maurícius, čarovné miesto v Indickom oceáne

Maurícius
2012-07-25 16:30:00

MAURÍCIUS - Ostrov Maurícius, ktorý leží v Indickom oceáne, je čarovným miestom s nádhernými piesočnatými plážami, milými ľuďmi, priezračnou vodou a nezabudnuteľnými západmi i východmi slnka. Stojí za to ho navštíviť. viac »

Azorské ostrovy, najexotickejší kút Európy

výhľad na ostrov Sao
2012-07-24 17:25:00

PORTUGALSKO - Azorské ostrovy, portugalské súostrovie, ležia v Atlantickom oceáne. Ostrovy sú významnou turisticko-rekreačnou oblasťou a naša čitateľka Bohdana odporúča navštíviť jeden z ostrovov, Sao Miguel. viac »

Zadar, chorvátsky klenot Jadranu

Zadar, Chorvátsko
2012-07-24 09:40:00

CHORVÁTSKO - Chorvátske mesto Zadar leží pri Jadranskom mori. Mesto je obľúbeným dovolenkovým miestom aj mnohých Slovákov. Okrem mora a pláží totiž ponúka aj bohatú históriu, architektonické pamiatky, chutnú gastronómiu či neďaleké výletné ciele. viac »

Vysoké Tatry, skvost horskej turistiky na Slovensku

Štrbské pleso, Vysoké Tatry
2012-07-23 16:30:00

SLOVENSKO - Letnú dovolenku, výlet či relax môžete stráviť aj doma na Slovensku trebárs vo Vysokých Tatrách na Štrbskom plese či Hrebienku. Naše veľhory ponúkajú nielen krásne výhľady a zákutia, ale pre aktívnych turistov aj možnosti športového vyžitia a samozrejme horskú turistiku. Tí, ktorým šport ani turistika príliš nevoňajú, sa môžu ponoriť do výparov sáun, wellnessu a spa v niektorom z tatranských hotelov. viac »

Anglicko z čias Jane Austenovej

Anglicko
2012-07-23 15:00:00

VEĽKÁ BRITÁNIA - Pokiaľ sa vyberiete na návštevu do Veľkej Británie, skúste zamieriť aj na anglický vidiek a navštíviť napríklad mestečko Windermere, maličké a pokojné, kde budete mať pocit, že ste sa ocitli na mieste, kde sa zastavil čas. Celkovo na anglickom vidieku panuje atmosféra plná zelene, pokoja, pohody. viac »

Istanbul je mixom starého a nového

Istanbul, Turecko
2012-07-21 14:00:00

TURECKO - Istanbul je najväčšie mesto Turecka a taktiež významný prístav. Ponúka zmes starého s novým, východného so západným. Istanbul je jediné mesto na svete, ktoré sa rozprestiera na dvoch kontinentoch. Je rozdelený medzi Európu a Áziu Bosporským prieplavom. Niet sa čo čudovať, že bolo do roku 1923 hlavným mestom Turecka, ktoré nahradila Ankara. viac »

Makarská riviéra, najobľúbenejšia destinácia Chorvátska

Makarská riviéra, Chorvátsko
2012-07-20 15:30:00

CHORVÁTSKO - Prežite letnú dovolenku na Makarskej riviére v Drašniciach. Drašnice sú malé mestečko za Tučepi a Podgorou, smerom na Dubrovník. Vládne tu pokoj a príjemná rodinná atmosféra. Pláže nebývajú preplnené a pohľad na ostrovy Hvar a Brač zároveň znásobuje ten príjemný pocit. viac »


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa