Celkom slušná suma: Singapore Airlines odškodní zranených z letu so silnými turbulenciami

2024-06-12 20:00:00 |   |    | 

Spoločnosť Singapore Airlines ponúkla odškodné vo výške 10-tisíc dolárov všetkým pasažierom, ktorí minulý mesiac pri lete z Londýna do Singapuru utrpeli kvôli silným turbulenciám drobné poranenia. Informoval o tom denník The Guardian. Lietadlo spoločnosti Boeing sa 20. mája nad Barmou prudko prepadlo o viac ako 50 metrov. O život v dôsledku prišiel sedemdesiattriročný cestujúci z Británie. Let následne núdzovo pristál v Bangkoku.



Z celkom 211 pasažierov a 18 členov posádky utrpelo zranenie 104 osôb. V nemocnici v Bangkoku bolo v pondelok 10. júna hospitalizovaných ešte 12 cestujúcich letu SQ321. Okrem poskytnutia finančnej kompenzácie ľuďom s drobnými zranenými singapurské aerolinky oznámili, že u pasažierov s vážnejšou ujmou na zdraví bude výška kompenzácie predmetom diskusie. Na jednotke intenzívnej starostlivosti v Bangkoku sa v súvislosti s letom od 20. mája liečilo celkom 20 pasažierov.

"Tých, ktorí utrpeli vážnejšie zranenie, sme pozvali na prerokovanie špecifickej ponuky odškodnenia. Samozrejme až vo chvíli, keď sa budú cítiť dostatočne dobre. Ak lekári vyhodnotili nejakých cestujúcich ako vážne zranených či vyžadujúcich dlhodobú lekársku starostlivosť, ponúkame im dodatočnú zálohu 25.000 dolárov," uviedli zástupcovia leteckej spoločnosti.

Medzi najvážnejšie zranenia patrili napríklad poranenia lebky, mozgu alebo chrbtice. Jeden z pasažierov agentúre Reuters povedal, že plastové panely nad sedadlami v lietadle praskli po tom, čo do nich ľudia pri prudkom poklese stroja narazili hlavami. Najmenej jedna cestujúca tiež stratila cit v tele od pása nadol.

Peniaze za letenky spoločnosť Singapore Airlines vráti aj ľuďom, ktorí sa pri lete nezranili. V súlade s reguláciami Európskej únie a Spojeného kráľovstva aerolinky tiež ponúknu odškodnenie za oneskorenie. Na základe takzvaného Montrealského dohovoru sú letecké spoločnosti zodpovedné za škody spôsobené zranením alebo úmrtím cestujúcich.

Všetci cestujúci pri odlete z Bangkoku, kam bol let núdzovo odklonený, dostali čiastku 1000 dolárov na pokrytie nutných výdavkov, uviedla spoločnosť Singapore Airlines. Pasažierom v nemocničnej starostlivosti aerolinky podľa svojho vyhlásenia hradili liečebné náklady a v prípade, že sa zranenia chceli stretnúť so svojimi príbuznými, zaistili ich prepravu do Bangkoku.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK / The Guardian

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 20. jún. 2024. Meniny má Valéria.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa