Mestá Slovenska

Tip na víkend: Navštívte Pezinok a jeho okolie

Pivný festival Pezinok pije
2017-11-24 12:00:00

Pezinok si väčšinu ľudí spája najmä s malokarpatskou vínnou cestou. Okrem dobrého vína však toho toto malebné mestečko pod Karpatami ponúka oveľa viac - historickú architektúru, tradičné remeslá aj prírodné krásy. Výhodou je aj jeho poloha, len na skok to budete mať do ďalších miest, ktoré vás jednoducho očaria. viac »

Na potulkách po strednom Slovensku: Zvolen a Hriňová očaria každého

Hriňová
2017-09-29 12:00:00

Do oblasti stredného Slovenska každoročne prúdi množstvo našincov, ale aj turistov zo zahraničia. Väčšina nevynechá ani Zvolen a Hriňovú, ktoré so každého získajú bohatou históriou, pozoruhodnými architektonickými pamiatkami a prekrásnou prírodnou scenériou s výhľadom na masív Poľany. viac »

Tip na výlet: Naplánujte si krátku dovolenku v Leviciach a okolí

Tip na výlet: Naplánujte
2017-09-22 12:00:00

Zatiaľ čo sa niektoré slovenské regióny tešia veľkej popularite, iné lákajú turistov menej. Pritom často ide iba o nevedomosť našich cestovateľov, ktorí nepoznajú zaujímavosti v danom okolí, ktoré by im pokojne vyplnili i jednu dlhšiu dovolenku. Výlet do Levíc a ich okolia môžete spojiť s oddychom v blízkych kúpeľoch Dudince alebo si zaplávate v Podhájskej, ktorá má veľmi podobné zloženie vody ako Mŕtve more. Obe tieto lokality sa nachádzajú len 30 kilometrov od tohto okresného mesta. viac »

Tip na víkend: Vychutnajte si čaro letnej Trnavy

Trnava
2017-07-14 12:00:00

Trnava a jej okolie sú plné skrytých pokladov. Ak hľadáte miesto, kde stráviť príjemný víkend s rodinou alebo zábavné chvíle s priateľmi, neváhajte a navštívte slovenský Malý Rím. Mesto a jeho pamiatky jednoznačne majú čo ponúknuť. V zozname toho najlepšieho, čo Trnava ponúka, si každý nájde to svoje. viac »

Tip na víkend: Banská Bystrica ponúka pamiatky i krásnu prírodu

Banská Bystrica
2017-05-05 12:00:00

Banská Bystrica leží v srdci Slovenska a bola by škoda nespoznať ju lepšie. Spoločne s nami si aspoň raz naplánujte návštevu jej najzaujímavejších dominánt, ktoré vás prevedú pútavou históriou, ale aj nádhernou prírodou tohto mesta. viac »

Tip na víkend: Ružomberok, centrum Dolného Liptova

Ružomberok ponúka viaceré krásy
2017-04-21 12:00:00

Liptov patrí medzi naše najkrajšie a najnavštevovanejšie regióny, čo potvrdila aj minuloročná sezóna. Jedným z jeho významných lokalít je Ružomberok, centrum Dolného Liptova. viac »

Trenčianske Teplice - slávne kúpele si zamilovali domáce aj svetové hviezdy

Pešia zóna, Trenčianske Teplice
2017-03-09 08:00:01

Kúpeľné mestečko Trenčianske Teplice ležiace pod úpätím Strážovských vrchov sa v historických prameňoch spomína už v 13. storočí. Už niekoľko storočí je známe najmä liečivými termálnymi prameňmi. viac »

Poklady v zemi i nad ňou: Banskú Štiavnicu si zamiluje každý

Poklady v zemi i
2017-02-06 00:00:00

Túžite dovolenkovať na mieste, ktoré poteší srdce romantika aj vášnivého turistu? Vydajte sa do Banskej Štiavnice. Budete sa túlať historickými uličkami, kde vo vzduchu cítiť chladný vzduch štôlní, nakupovať v roztomilých obchodíkoch s drobnými umelecko-remeselnými predmetmi a famózne jedlo si vychutnáte v malebných reštauráciách. Kúzlo Banskej Štiavnice spočíva aj v pokoji, ktorý vyžaruje. Či už ste v centre alebo beháte po okolitej krajine, cítite harmóniu, ducha doby a krásu prírody, ktoré si jednoducho zamilujete. viac »

Tip na víkend: Stará Ľubovňa láka na hrad aj vojenský tábor

Tip na víkend: Stará
2017-01-13 12:00:00

Stará Ľubovňa bola vždy známa najmä vďaka ich hradu, ktorý ponúka návštevníkom niekoľko moderných atrakcií a k tomu ako bonus nádherný výhľad na okolie. V jeho blízkosti sa však nachádzajú aj ďalšie zaujímavé atrakcie, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. Skombinujte ich s návštevou kúpeľov vo Vyšných Ružbachoch a máte postarané o ďalší príjemný víkend pri spoznávaní Slovenska. viac »

Tip na víkend: Presvedčte sa na vlastnej koži o liptovských naj

Presvedčte sa na vlastnej
2016-12-02 12:00:00

Lyžovačku v Nízkych Tatrách môžete spojiť s predĺženým víkendom a so spoznávaním tunajších atrakcií. V tomto roku zaznamenal Liptovský Mikuláš zvýšenie návštevnosti až o 16 percent. Môžu za to niektoré nové atrakcie, ale aj chuť Slovákov opäť spoznávať svoju rodnú krajinu. Liptovský región pripravil pre návštevníkov navyše obľúbenú Liptov Card s množstvom zliav. Na prilákanie návštevníkov v meste pravidelne organizujú tiež jarmoky, obľúbené podujatia ako napríklad Švábkofest a tento rok by chceli vytvoriť aj prvý stály vianočný trh, ktorý by bol pokračovaním Mikulášskych trhov. viac »


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa