Na vlastnej koži

REPORTÁŽ: Ak niekto zvažuje prvú návštevu Ázie, ostrov Penang je tým správnym miestom

2024-03-30 00:00:00 |

Svetoznámy ostrov Penang patrí k najturistickejším destináciám v Malajzii. Túlanie sa po jeho hlavnom meste George Town vám zaručí, že nazriete do histórie, kedy bol tento región preslávený obchodom s koreninami, a taktiež budete obdivovať súhru antických a moderných architektonických štýlov. Netreba zabudnúť na fantastickú gastronómiu, ktorou je toto miesto preslávené.

Viac článkov

Cestopis na pokračovanie: Hodvábnou cestou na motorke – 3. časť

Cestopis na pokračovanie: Hodvábnou
2017-04-15 00:00:01

Mladí Slováci Nikoleta Majorová a Boris Kolev už šesť rokov brázdia cesty Európy na motorke. Minulé leto sa odvážili vydať ešte ďalej a preskúmali Strednú Áziu. Počas 32 dní absolvovali viac ako 15 tisíc kilometrov a navštívili Ukrajinu, Rusko, Kazachstan, Turkménsko, Uzbekistan a Kirgizsko. Ich zážitky vám Borisovými slovami predstavíme na pokračovanie každú aprílovú sobotu. Dnes vám prinášame 3. časť. viac »

Koľko stojí sen: Mladí Slováci strávili 48 dní v exotike, celkové náklady vás príjemne prekvapia

Dvojica strávila v Ázii
2017-04-11 00:00:01

Filip a Anitka je dvojica sympatických mladých ľudí, ktorých spoločnou vášňou je cestovanie. Minulé leto strávili 48 dní v Ázii, kde navštívili Thajsko, Malajziu, Bali a Singapur. Po návrate spočítali, koľko ich to stálo. viac »

Cestopis na pokračovanie: Hodvábnou cestou na motorke – 2. časť

Cestopis na pokračovanie: Hodvábnou
2017-04-08 12:00:00

Mladí Slováci Nikoleta Majorová a Boris Kolev už šesť rokov brázdia cesty Európy na motorke. Minulé leto sa odvážili vydať ešte ďalej a preskúmali Strednú Áziu. Počas 32 dní absolvovali viac ako 15 tisíc kilometrov a navštívili Ukrajinu, Rusko, Kazachstan, Turkménsko, Uzbekistan a Kirgizsko. Ich zážitky vám Borisovými slovami predstavíme na pokračovanie každú aprílovú sobotu. Dnes vám prinášame 2. časť. viac »

Zážitok na celý život: Slovenský fotograf nakrútil v Kostarike unikátne prírodné divadlo

Zážitok na celý život:
2017-04-06 00:00:01

Slovenský wildlife filmár a fotograf Norbert Sommer je v týchto dňoch v stredoamerickej Kostarike. Počas jednej z plavieb v Tichom oceáne zaznamenal neďaleko pobrežia prírodný úkaz, aký sa len tak nepodarí. Spoločnosť mu odrazu robili stovky šantiacich delfínov. Pozrite si ich unikátne video. viac »

Moje manželstvo s cudzincom: Ako sa žije po boku Kostaričana

Moje manželstvo s cudzincom:
2017-03-18 00:00:01

Miška je mladá Slovenka, ktorej hviezdy pripravili netradičný osud. Pri jednej zo svojich ciest sa zamilovala do Kostaričana a rozhodla sa prekonávať všetky prekážky až do konca života po jeho boku. Toto je jej príbeh, názory a skúsenosti so životom s cudzincom. viac »

Vínna cesta za kultúrou a pamiatkami: Navštívili sme jesenné Nemecko

Vínna cesta za kultúrou
2016-11-21 12:00:00

Sasko-Anhaltsko a špeciálne jeho oblasť v okolí Naumburgu a Halle ponúka skvelé prírodné podmienky pre pestovanie viniča. Stačí sa vybrať na krátku prechádzku regiónom a jedna vinica sa vám bude pred očami striedať s ďalšou. Veľmi význačnú pozíciu má najmä oblasť okolo Freyburgu. viac »

Najmenšia dedinka na svete a kraj vlnených svetrov: Navštívili sme Aranské ostrovy

Navštívili sme Aranské ostrovy
2016-10-21 12:00:01

Pri západnom pobreží Írska sa nachádza trojica ostrovov Inishmore, Inishmaan a Inisheer. Spoločne nesú pomenovania Aranské ostrovy. Na našom výlete na večne zelenom ostrove sme chceli spoznať i jeho originálne časti, ktoré nám najlepšie priblížia pôvodný kolorit. Výlet do okolia Galway sme preto zavŕšili práve na najväčšom z týchto ostrovov – Inishmore. viac »

Slnečné pobrežie na vlastnej koži: Čo vás čaká a neminie na dovolenke v Bulharsku

V Bulharsku si každý
2016-08-15 12:00:00

Svetoznáme prímorské letovisko Slnečné pobrežie sa nachádza štyridsať kilometrov severne od Burgasu. Z hľadiska návštevnosti je to jedna z najfrekventovanejších destinácií v Bulharsku, každoročne sem zavíta množstvo príslušníkov rôznych európskych národností. My sme ho navštívili tiež. viac »

Unikátna fotoreportáž: Slávni slovenskí cestovatelia na ceste za kmeňom Surma

Expedícia k rieke hrochov
2016-08-11 12:00:00

Údolie rieky Omo je skutočnou cestou do praveku. Už od najstarších čias na tomto území žili prapredkovia domorodých kmeňov - Mursiov, Surmov, Hamarov a ďalších. V nepriechodnej džungli tu doposiaľ žijú prírodným spôsobom života, ktorý sa pokúsila zdokumentovať slovenská expedícia. Aby sa dostali k izolovanému kmeňu Surma, museli najprv zísť obtiažnu rieku Godžeb, možno ako jedni z vôbec prvých na svete. viac »

Zámocká Dyje: Splavovať Moravskú Amazonku je zážitkom na celý život

Splavovať rieku Dyje je
2016-06-09 00:00:01

Dolná Dyje patrí k špecifickým riekam - na rozdiel od ostatných zjazdných riek tu ani v sezóne nestretnete príliš vodákov, pokojný tok sa lenivo kľukatí lužnými lesmi, a pre milovníkov kanoistiky teda jej splavovanie nevyžaduje žiadne veľké zručnosti. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa