Na vlastnej koži

REPORTÁŽ: Ak niekto zvažuje prvú návštevu Ázie, ostrov Penang je tým správnym miestom

2024-03-30 00:00:00 |

Svetoznámy ostrov Penang patrí k najturistickejším destináciám v Malajzii. Túlanie sa po jeho hlavnom meste George Town vám zaručí, že nazriete do histórie, kedy bol tento región preslávený obchodom s koreninami, a taktiež budete obdivovať súhru antických a moderných architektonických štýlov. Netreba zabudnúť na fantastickú gastronómiu, ktorou je toto miesto preslávené.

Viac článkov

Faerské ostrovy: Tajomstvo severného Atlantiku na vlastnej koži (FOTOREPORTÁŽ)

Faerské ostrovy
2018-06-24 00:00:01

Vravíte , že o takýchto ostrovoch ste ešte nepočuli? V tom prípade asi ani neviete, že Faerské ostrovy sú oficiálne aj najlepšie ostrovy na svete. V roku 2007 National Geographic Traveller uskutočnil prieskum medzi 111 ostrovnými komunitami po celom svete, kde hodnotili autentickosť a neporušenosť . Faerské ostrovy boli vyhodnotené ako svetová jednotka! viac »

Na návšteve Bornea: Smutný ostrov zmení váš postoj k planéte

Borneo
2018-06-18 12:00:00

Keď sa povie „Borneo“, väčšina ľudí si predstaví džungľu a množstvo orangutanov a kahau nosatých. Slovenskí cestovatelia Baška a David alias Hippie Panda Couple na ostrov prichádzali s podobnými predstavami. Veľmi rýchlo však zistili, že realita je úplne iná. viac »

Nový Zéland - vriace a roztrasené ostrovy na druhej strane Zeme (FOTOREPORTÁŽ)

Nový Zéland
2018-06-17 00:00:01

Na kopcovitých pastvinách pokrytých hustým zeleným kobercom veselo šantia jahniatka. Na ostrovoch okrem 40 miliónov oviec žije aj 4,2 miliónov ľudí. Sivé oblaky sa predierajú pomedzi ostré štíty v bielych čiapkach. Ich dokonalý odraz sa zrkadlí na tyrkysovom jazere obkolesenom farebnými kvetmi. Na veterných plážach šumí more a jemný piesok šteklí bosé nohy. viac »

Andamanské ostrovy: Reportáž z dosiaľ neobjaveného raja

Andamanské ostrovy
2018-05-23 00:00:01

Biely piesok a tyrkysové more na pobreží, zelený dažďový prales vo vnútrozemí, to je typické pre nedotknutý raj Andamanských ostrovov. Roland Vízner s manželkou a dvoma malými deťmi na nich prežili 5 týždňov a precestovali ich od severu na juh a od západu na východ. Ako vyzerá realita indického raja? Ktoré sú najkrajšie miesta, ako sa na ne dostať a kde sa ubytovať? Na ktorých plážach budete sami a na ktorých si vás budú fotiť záplavy indických turistov? Čítajte ďalej... viac »

Doteraz neobjavený dovolenkový raj: Bosna a Hercegovina ponúka krásne more, chuť orientu a nízke ceny

Bosna a Hercegovina
2018-04-19 00:00:01

Keď sa povie Bosna a Hercegovina, väčšina z nás si predstaví hlavné mesto Sarajevo ako dejisko letnej olympiády ´84, slávny most v Mostare a Srebrenický masaker. Táto balkánska krajina má však aj jedno prímorské letovisko a množstvo zaujímavostí vo vnútrozemí. Mirka Katonová sa ich rozhodla preskúmať. viac »

Cesta nekonečnou stepou: FOTOREPORTÁŽ z Mongolska vás chytí za srdce

Mongolsko
2018-02-25 00:00:00

Keď som bola malá, zbierala som poštové známky. Tie najkrajšie boli pre mňa z Mongolska. Zobrazovali na zelenej lúke pasúce sa ovečky, kozy a štíhle kone. Pri okrúhlej bielej jurte stáli krásni ľudia s úzkymi očami odetí vo farebných kabátoch a vyšívaných čižmách. Vtedy mi vôbec nenapadlo, že keď budem veľká, uvidím tie obrázky na vlastné oči. Známky však nezachytili nekonečnosť, ľudoprázdnosť a priestrannosť jednej z najredšie zaľudnených krajín na svete. Nepodali to, ako slobodne a zároveň aj stratene sa človek cíti v spleti prašných cestičiek bez akýchkoľvek smerovníkov. viac »

Žena v Iráne: Zuzana spoznala, aké je byť turistkou v krajine obmedzení

Irán
2018-02-24 00:00:00

Ženy v Iráne síce majú rovnocenné postavenie s mužmi, ale napriek tomu žijú pod nadvládou obmedzení a zákazov. Slovenka Zuzana nám porozprávala, ako sa s nimi počas návštevy krajiny vyrovnala ona. viac »

Neskutočné dobrodružstvo Slovákov: 30 000 kilometrov na bicykli a s dvomi psami!

Dvaja Slováci, dva psy
2018-02-15 00:00:01

Kanadský Vancouver a mesto Ushuaia na Ohňovej zemi delí 30 tisíc kilometrov - celá Južná a Stredná Amerika aj časť Severnej. Hoci to znie priam neuveriteľne, dvaja odvážni Slováci sa rozhodli zdolať túto trasu na bicykloch. A aby toho nebolo málo, spoločnosť im pritom robia dvaja štvornohí členovia rodiny! viac »

Výlet, na aký sa nezabúda: Slováci vyskúšali sánkovačku na sopečnom prachu

Viktor Baláž yvskúšal volcano
2018-02-10 00:00:00

Možno ste o alternatívach snowboardovania a sánkovania už počuli, populárny je napríklad tzv. sandboarding na piesočných dunách. Mladí Slováci sa do Nikaraguy vybrali vyskúšať niečo oveľa neobvyklejšie. Lákal ich volcano boarding, teda jazdenie na sopečnom prachu. viac »

Neskrotný Island: FOTOREPORTÁŽ z ostrova lávy a gejzírov

Island
2018-01-28 00:00:01

Island je krajinou kontrastov. Horúcej lávy a ľadovcových kopcov, polnočného letného slnka a nekonečných zimných nocí, vystrekujúcich gejzírov a búrlivých vodopádov. Pokiaľ nemáte radi vietor, chlad a dážď, zo svojho cestovného zoznamu Island radšej vyškrtnite. Ak sa však nenecháte odradiť surovými živlami, krajina vás odmení dramatickou scenériou a krásnou divočinou, ktorá sem-tam doslova vybuchuje. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa