Na vlastnej koži

Štefan zažil najnebezpečnejšie krajiny sveta: V Afganistane hrozí únos, Sýria je špičková destinácia

Štefan navštívil všetky krajiny
2020-01-14 08:00:01

Púchovčan Štefan Polakovič navštívil všetkých 197 krajín sveta. Nevynechal ani tie najnebezpečnejšie, ktoré trápi kriminalita, vojnové konflikty či diktatúra. O svojich zážitkoch nám porozprával viac. viac »

Na vlastnej koži: Navštívili sme adventný Dublin a vianočné trhy v Írsku

Henry street, Dublin
2019-12-13 12:00:00

Tradícia vianočných trhov sa postupne dostáva do celej Európy a navnadila už aj krajiny, pre ktoré nie sú až natoľko typické. Dublin patrí medzi menej tradičné adventné destinácie, ktoré vás ale prekvapia nádhernou výzdobou, chutným jedlom a širokou ponukou aktivít. viac »

Slovenský folklórny súbor na cestách po svete: Spoznať Indiu je ako výchovná facka

FS Zemplín v Indii
2019-12-08 00:00:01

FS Zemplín nedávno zastupoval Slovensko na medzinárodnom folklórnom festival v Indii. O svojej ceste nám porozprávali viac. viac »

Himaláje na vlastnej koži: Prešli sme 137 kilometrov okolo ôsmej najvyššej hory sveta

Himaláje na vlastnej koži:
2019-11-07 08:00:01

Nepál je veľkým lákadlom všetkých turistov hlavne preto, že sa v tejto krajine rozprestiera veľká časť Himalájí a leží tu najvyšší vrch sveta Mount Everest. Dokážete si tu zaplatiť doslova akýkoľvek luxus v podobe nosičov, šerpov, osobných kuchárov a neobmedzeného prístupu na internet. Nás však láka taký „naozajstný“ nepálsky trek, a tak volíme inú trasu, svoje batohy nesieme sami, spoločnosť nám robí iba sprievodca a väčšinu dní nemáme žiaden signál na telefóne. Vitajte na treku s názvom Manaslu Circuit Trek. viac »

Dvojtýždňové pobaltské dobrodružstvo: 4. Estónsko - malý brat Škandinávie

Tallinn  - Radničné
2019-09-21 00:00:01

Napriek tomu, že Estónsko oficiálne patrí medzi krajiny Pobaltia, Estónci sa radi vidia ako súčasť severskej rodiny. Či už sa s touto myšlienkou stotožňujete alebo nie, škandinávsky pocit a snahu zapadnúť im rozhodne nemožno uprieť. Estónsko je krajina s očarujúcou prírodou, prívetivými ľuďmi, zaujímavou históriou a čo je dôležité - nie je prepchatá turistami. A tu už sú naše odporúčania na miesta, ktoré sme navštívili počas 2-týždňového pobaltského autotripu. viac »

Dvojtýždňové pobaltské dobrodružstvo: 3. Do Lotyšska za morom

Dvojtýždňové pobaltské dobrodružstvo: 3.
2019-09-14 00:00:01

Po návšteve Kaliningradskej oblasti a Litvy sme sa pustili do odhaľovania krás ďalšej pobaltskej krajiny. Či už budete chcieť objavovať čisté morské pobrežia a pláže, stredoveké hrady či bohaté lesy, Lotyšsko vám vie ponúknuť všetko v jednom. Táto turistami málo navštevovaná krajina však možno už od jesene začne vítať viac návštevníkov, nakoľko Laudamotion spúšťa novú linku z Viedne do Rigy. A kam sa oplatí zavítať? viac »

Dvojtýždňové pobaltské dobrodružstvo: 2. Folklór a báje Litvy

Trakai
2019-09-07 00:00:01

Minulý týždeň sme vám priniesli dovolenkové tipy v Kaliningradskej oblasti. Dnes sa z Ruska presunieme do jednej z krajín bývalého Sovietskeho zväzu. Susedná Litva a jej pobaltskí bratia patria medzi najmenej navštevované krajiny Európy. Avšak tí, ktorí sa sem už stihli zatúlať, pochopili, že aj tak nenápadná krajina ako Litva má toho v rukáve viac než dosť. viac »

Do slovenských kín prichádza road movie Afrika na Pionieri

Do slovenských kín prichádza
2019-09-05 08:00:00

Slovenský cestovateľ a dobrodruh Marek Slobodník sa s partiou štyroch kamarátov vydal na malých Pionieroch z Banskej Bystrice na najjužnejší cíp Afriky. Partička spolu precestovala 15 151 kilometrov, pričom ich trasa mierila z Banskej Bystrice priamo na juh Európy a do Turecka, odkiaľ trajektom pokračovali do Afriky. Na africkom kontinente následne prešli cez Egypt, Sudán, Etiópiu, Keňu, Kilimandžáro, Tanzániu, Zambiu, Zimbabwe až do Juhoafrickej republiky k Strelkovému mysu, kde svoju púť začiatkom leta 2017 šťastne zakončili. viac »

Dvojtýždňové pobaltské dobrodružstvo: 1. Začíname v Kaliningrade

Katedrála v Kaliningrade
2019-08-31 00:00:01

Aj vy už dlho uvažujete o tom, kam vás cesty zavedú na dovolenku tento rok? Ak hľadáte kombináciu urbanturizmu, ľahkej turistiky a čistých pláží, vašou prioritou sú prijateľné ceny a málo turistov, odporúčame si to namieriť do pobaltských krajín! Ak sa vám nechce čakať na spustenie nových nízkonákladových liniek do Rigy a Vilniusu, nechajte sa inšpirovať naším itinerárom, ktorý okrem Litvy, Lotyšska a Estónska zahŕňa aj návštevu Kaliningradskej oblasti, kde sme naše dobrodružstvo odštartovali. viac »

Island bez turistov: Slovenská dvojica zvečnila východné fjordy v dychberúcom VIDEU

Island bez turistov: Slovenská
2019-08-17 00:00:01

Obdivovať tie najkrajšie výtvory prírody a nestretnúť pritom živú dušu – to sa dá hádam len na Islande. Nedávno sa o tom presvedčila dvojica filmárov z Hike the World, ktorí sa vybrali preskúmať Východné fjordy a svoje zážitky zachytili v nádhernom videu. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa