Na vlastnej koži

REPORTÁŽ: Kamnicko-Savinjské Alpy sú neobjaveným klenotom Slovinska

Farmy, ktoré poskytujú ubytovanie
2021-08-01 00:00:00

Slovinsko bolo pomerne dlho pre našincov iba tranzitnou krajinou pri ceste na dovolenku do Chorvátska. Toto sa však už zmenilo a Slováci prišli na to, že Slovinsko ponúka na svojom malom území úplne všetko, čo potrebujú k ideálnej dovolenke. Má krásnu prírodu, majestátne Alpy, čisté more, jazerá a rieky, historické mestečká s hradmi, termálne pramene aj výborné jedlo a víno. viac »

Vyskúšali sme za vás: Dovolenka na Liptove je plná zážitkov

Liptovská Mara, Mara camping
2021-07-09 08:01:00

Liptov patrí k našim najatraktívnejším regiónom a je dobre známy vďaka prírodným krásam, ale aj moderným turistickým atrakciám. My sme sa rozhodli preskúmať ich počas predĺženého víkendu a otvorene priznávame, že sa sem ešte musíme vrátiť. Pár dní je, skrátka, na Liptov a jeho zaujímavosti príliš málo! viac »

Slováci sa vrátili z Maldív: S týmto musíte pri cestovaní počas pandémie počítať

Slováci sa vrátili z
2021-03-26 12:01:00

Dovolenka na Maldivách je snom mnohých ľudí. V uplynulých mesiacoch si ho viacerí splnili – aj preto, že prebiehajúca pandémia znížila ceny v exotických rezortoch ako nikdy predtým. Hoci momentálne sa cestovať do zahraničia s cieľom oddychu nedá, skôr či neskôr sa toto opatrenie uvoľní. S čím treba pri ceste do exotiky počítať, to nám prezradili naši čitatelia Monika a Tomáš, ktorí nedávno strávili desať dní na ostrove Sun Island. viac »

Unikátna expedícia Slovákov: Chcú splaviť divokú Amazonku na kanoe bez motora!

Unikátna expedícia Slovákov: Chcú
2020-12-16 08:01:00

Amazonka patrí k najzaujímavejším, no zároveň najnebezpečnejším riekam na svete. Jej povodie zaberá viac ako 7 miliónov kilometrov štvorcových a jej prietok je väčší, než má sedem ďalších najväčších riek sveta dohromady. Ak by ste sa chceli dostať od prameňa k ústiu alebo opačne, museli by ste prejsť takmer 7 tisíc kilometrov - v nehostinnom prostredí plnom jedovatých rastlín a zvierat či tropických parazitov. Viktor a Jakub sa chcú pokúsiť práve o to. viac »

Navštívili sme poľský Gdansk: Také hlboké zážitky vám nedá žiadne iné mesto

Nápis Gdansk s vyhliadkovým
2020-10-20 00:00:00

Gdansk na brehu Baltského mora patrí k najkrajším mestám Poľska. V jeho blízkosti sa navyše nachádza známa Gdyňa a Sopoty a spolu tvoria nádherný celok, známy ako Trojmestie. My sme ho preskúmali počas predĺženého víkendu. viac »

Slovenský pár precestoval celý svet: Najintenzívnejšie zážitky majú z Antarktídy a Severnej Kórey

Slovenský pár precestoval celý
2020-04-23 11:00:00

Mladí Slováci Baška a David strávili rok na cestách. Päť mesiacov spoznávali Áziu, po krátkej prestávke na Slovensku sa vydali do Južnej Ameriky a svoje dobrodružstvo zavŕšili v Antarktíde. Spolu prešli 23 krajín sveta, tieto dve na nich zapôsobili najviac. viac »

Škandinávska príroda na vlastnej koži: Prešli sme 150 kilometrov naprieč Južným Švédskom

Južné Švédsko
2020-02-16 00:00:01

Severské zeme sú známe nádhernou prírodou a bohatými príležitosťami na turistiku. Výnimkou nie je ani poloostrov Skåne, ktorý sa nachádza na juhu Švédska. My sme sa tam vybrali v lete. Ak chcete po dlhej zime načerpať sily na zvyšok roka a zároveň sa prejsť nádhernou krajinou, určite vyrazte! Terén je mierny, treky ľahko dostupné, a preto vhodné aj pre úplných začiatočníkov. viac »

Na Bali po slovensky: Rudo a Elena vybudovali na exotickom ostrove úspešný rezort

Slováci na Bali vlastnia
2020-02-05 08:00:00

Na počiatku tohto príbehu bola láska k cestovaniu. Trnavčan Rudo a Banskobystričanka Elena šli skúsiť šťastie do sveta a ostrov Bali ich očaril natoľko, že tam zapustili svoje korene. Dnes vedú v tomto raji na Zemi vlastný potápačský a hotelový rezort a pozývajú doň aj Slovákov. viac »

Z Kalkaty do Bombaja po koľajniciach: Kto necestoval vlakom, nespoznal Indiu

Kto necestoval vlakom, nepoznal
2020-02-02 00:00:01

Indovia sú neskutočne početný národ, ktorý ešte k všetkému veľmi rád migruje. Z jedného konca Indie na druhý a zase späť. A pokiaľ možno s čo najväčším množstvom batožiny. Indovia sa doslova hemžia ako mravce v mravenisku. A pretože sú vzdialenosti v Indii naozaj obrovské, javí sa ako najlepší dopravný prostriedok vlak. Podľa toho to aj vyzerá. viac »

Štefan zažil najnebezpečnejšie krajiny sveta: V Afganistane hrozí únos, Sýria je špičková destinácia

Štefan navštívil všetky krajiny
2020-01-14 08:00:01

Púchovčan Štefan Polakovič navštívil všetkých 197 krajín sveta. Nevynechal ani tie najnebezpečnejšie, ktoré trápi kriminalita, vojnové konflikty či diktatúra. O svojich zážitkoch nám porozprával viac. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa