Na vlastnej koži

REPORTÁŽ: Ak niekto zvažuje prvú návštevu Ázie, ostrov Penang je tým správnym miestom

2024-03-30 00:00:00 |

Svetoznámy ostrov Penang patrí k najturistickejším destináciám v Malajzii. Túlanie sa po jeho hlavnom meste George Town vám zaručí, že nazriete do histórie, kedy bol tento región preslávený obchodom s koreninami, a taktiež budete obdivovať súhru antických a moderných architektonických štýlov. Netreba zabudnúť na fantastickú gastronómiu, ktorou je toto miesto preslávené.

Viac článkov

Na vlastnej koži: Jedno z najkrajších múzeí sveta vás prenesie o pol storočia

Na vlastnej koži: Jedno
2023-09-17 00:00:00

Múzeum budúcnosti je jednou z najikonickejších a najnavštevovanejších atrakcií Dubaja, ktorá návštevníkov prenesie do roku 2071. Založila ho nadácia Dubai Future Foundation, ktorá skúma, ako by sa spoločnosť mohla v nasledujúcich desaťročiach vyvíjať za pomoci vedy a techniky. Múzeum stojí vedľa hlavnej dopravnej mestskej tepny Sheikh Zayed Road a dátum jeho otvorenia bol úmyselne stanovený na 22.02.2022, keďže toto číslo je číselný palindrom – číta sa z oboch koncov rovnako. viac »

FOTOREPORTÁŽ z Filipín: Zátoka Nabulao a netopierie jaskyne sú láskou na celý život

FOTOREPORTÁŽ z Filipín: Zátoka
2023-08-10 08:00:00

Filipínsky ostrov Negros je známy najmä vďaka produkcii cukru a výrobe skvelého rumu Don Papa. Ako mnoho ďalších miest v krajine sa však pýši aj prekrásnou nedotknutou prírodou. Na ostrove je viacero pláží ako vystrihnutých z dovolenkového katalógu, no len v oblasti Sipalay môžete sladké ničnerobenie spojiť s návštevou jaskýň Obong. Verte, že na ňu nikdy nezabudnete. viac »

Predĺžený víkend v Dubaji: Preskúmali sme podmorský svet, dažďový prales aj taje budúcnosti

Predĺžený víkend v Dubaji:
2023-04-26 08:30:00

Dubaj sa stal v poslednom období jedným z najobľúbenejším turistických cieľov Slovákov, ktorý už dávno nie je destináciou pre horných desaťtisíc. Každoročne tu pribúdajú desiatky nových atrakcií, ktorými sa snaží byť tento emirát jednou z najlepších turistických destinácií na svete. A čo tu môžete zažiť napríklad cez predĺžený víkend? Poďte sa s nami pozrieť na niektoré unikátne miesta, ktoré nikde inde na svete nenájdete. viac »

Roadtrip po Slovinsku – nádherná príroda, no tiež plné kempy a hrozba pokuty, ak nocujete nadivoko

Roadtrip po Slovinsku –
2022-10-01 13:00:00

O prírodných krásach Slovinska sa toho popísalo už veľa. Táto destinácia je však stále mimoriadne atraktívna, lebo na relatívne malom území ponúka všetky ingrediencie potrebné pre vydarenú dovolenku. Majestátne Júlske Alpy, priezračné jazerá, výnimočná Ľubľana a síce malé, ale blízke pobrežie Jadranu lákajú masy turistov z celej Európy. Využite babie leto na výlet týmto smerom. Máte to „na skok“ – len 4 hodiny pohodlnej jazdy po diaľnici. viac »

Na vlastnej koži: Septembrová dovolenka na Malorke je skvelý nápad, no má svoje úskalia

Výhľad z Bellveru
2022-09-22 06:15:00

Pre dovolenku na Malorke sme si cielene vybrali septembrový termín. Chceli sme sa vyhnúť hlavnému návalu letných turistov a zároveň si ešte užiť príjemne teplé počasie. Až na chvíľku dažďa sa nám naše plány podarili na výbornú. Čo vás teda čaká počas jesene na jednom z najobľúbenejších španielskych ostrovov? viac »

Národný park Velebit – taká ťažšia turistika v Chorvátsku

V Národnom parku Velebit
2022-07-22 08:01:00

Ste skôr ten typ cestovateľa, ktorý namiesto vylihovania na pláži rád trávi dovolenku aktívne? Aj Slovákmi a Čechmi obľúbené Chorvátsko vám toto môže poskytnúť. Ak vás po pár dňoch omrzí more, vyberte sa na hory. Sú tu naozaj krásne a turistika celkom drsná. viac »

Na vlastnej koži: Preskúmali sme nádherné okolie Hamburgu

Na vlastnej koži: Preskúmali
2022-05-31 07:30:00

Dovolenku s rodinou nemusíte stráviť iba pri mori. Deti síce pláže a oddych pod slnečníkom obľubujú, ale zároveň majú radi rôzne aktivity, ktoré ich počas výletov zabavia. Jeden výborný tip máme pre vás v Nemecku. Do Hamburgu sa dostanete letecky z Viedne a potom sa už pripravte na zaujímavé skúmanie tunajšieho vidieka. viac »

Malí nomádi: Mladá rodinka z Banskej Bystrice brázdi Európu v karavane

San Sebastian, Španielsko
2022-03-22 08:00:00

O digitálnych nomádoch ste už určite počuli. Cestovať, túlať sa po svete a zároveň pracovať je proste životný štýl. Väčšinou sa však jedná o mladých slobodných ľudí, jednotlivcov. Ako to ale vyzerá, keď sa digitálnymi nomádmi stanú rodičia s dvoma maličkými deťmi? Mladá rodina z Banskej Bystrice sa o to práve teraz pokúša. viac »

Na návšteve Záhrebu: Chorvátska metropola nás očarila

Záhreb, Chorvátsko
2021-11-20 00:00:00

Väčšina slovenských turistov, ktorí v lete smerujú do dalmátskych letovísk, tadiaľto prechádzajú, ale takmer nikto sa tu nezastaví. Miliónová chorvátska metropola Záhreb je zatiaľ turistickým ruchom takmer nedotknutá. A pritom je vzdialená od Slovenska iba štyri hodiny cesty autom. Nájdete v nej množstvo múzeí, krásnych parkov, kaviarní a priateľských ľudí. viac »

Jozef cestoval do USA: Takto to po uvoľnení obmedzení prebieha

Jozef cestoval do USA:
2021-11-17 12:00:00

Cestujúci do USA po tohtotýždňovom uvoľnení zákazu vstupu pre iné ako nevyhnutné cesty musia byť plne zaočkovaní proti koronavírusu a mať so sebou okrem bežných dokumentov aj negatívny výsledok PCR testu nie starší ako 72 hodín. Pravdivosť všetkých dokumentov potvrdzujú cestujúci svojím podpisom v oficiálnom formulári. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa