Na vlastnej koži

Chorvátsky Zadar: Dovolenkovali sme v meste, kde nuda nehrozí

Zadar
2019-08-08 00:00:01

Zadar (Iadera, Idassa, Diadora, Zara), do roku 1944 súčasť Talianska a dnes centrum zadarskej župy a brána do severnej Dalmácie, ktorá srdečne víta turistov z celého sveta. Či je však na nich aj dobre pripravená, to sme preskúmali minulé leto. viac »

Chorvátsky Senj: Zvláštne mesto, kde bývali piráti

Senj
2019-07-23 12:00:00

Senj je mestečko na úpätí Velebitu v chorvátskom Kvarneri. Na prvý pohľad nie je ničím nezaujímavé, turisti ho prehliadajú a centrum je vymreté. V skutočnosti ale návštevníkom má čo ponúknuť. Okrem nádherného mora a blízkosti hôr láka najmä na spoznávanie tajomstiev minulosti. viac »

Albánsko na vlastnej koži: Môžeme stráviť peknú dovolenku v krajine, ktorá budí strach?

Albánska vlajka
2019-06-19 00:00:01

Pred pár rokmi sa z ničoho nič zjavili ponuky letných dovoleniek v Albánsku. Tak ako väčšina turistov, aj Mirka Katonová váhala a krútila hlavou nad touto krajinou. Nakoniec sa však odhodlala skúsiť niečo nové a Albánsko niekoľkokrát navštívila. Ako na ňu krajina a služby zapôsobili? viac »

Mjanmarsko na vlastnej koži: Šťastie zažiť, kým neprídu davy turistov

Mjanmarsko
2019-06-11 00:00:01

Mjanmarsko (do roku 1989 Barma) bolo ešte donedávna relatívne uzavretou krajinou, izolovanou od zvyšku sveta. Kvôli momentálnej politickej situácii v krajine sa však pomaly otvára svetu a počet turistov, ktorí navštívia tento kút zeme, každým rokom stúpa. Nedávno sme sa k nim pridali aj my a ani na chvíľu toto rozhodnutie neľutovali. viac »

Plitvické jazerá a ich bosnianska verzia: Porovnali sme oboje a výsledok nás prekvapil

Plitvické jazerá, Chorvátsko
2019-05-27 00:00:01

Plitvica a Ljubuški sú dedinky na Balkáne, ktoré spája voda. Plitvické jazerá pozná snáď každý, minimálne o Winnetouovom striebornom jazere ste už počli. Naopak o Ljubuškách a vodopáde Kravica vie len málokto. V kráse pritom veľmi nezaostáva. viac »

Petra, Mŕtve more aj Wadi Rum: Strávili sme 4 skvelé dni v Jordánsku

Jordánska Petra
2019-04-27 00:00:01

Beduínska noc na farebnej púšti, tisícky rokov staré skalné mesto, najslanšie a najnižšie položené jazero na svete, 197 slnečných dní do roka. Toto všetko a ešte omnoho viac sa spája s orientálnym Jordánskom. Ak túžite po nezabudnuteľnom dobrodružstve na Blízkom Východe, máme pre Vás pripravený itinerár, ktorý sme si vyskúšali na vlastnej koži. viac »

Maldivy lacnejšie ako Terchová: S našimi radami si môže dovolenku v raji dovoliť každý

Maldivy vás môžu vyjsť
2019-04-25 00:00:01

V minulosti bola návšteva Maldív obmedzená na návštevu drahých exkluzívnych rezortov. Tie najlacnejšie začínali od 1300 eur na osobu a týždeň a horná hranica neexistovala. Pred desiatimi rokmi sa však začali veľké zmeny a dnes už viete precestovať Maldivy bez cestovnej kancelárie a lacno. Ponúkame vám tipy na výlet na Maldivy, ktorý určite bude stáť za to a nezruinuje vašu peňaženku. viac »

Zápisky z cesty naprieč Kaukazom: Azerbajdžan - krajina večného ohňa

Bahenné sopky, Azerbajdžan
2018-10-07 00:00:01

V júni tohto roku sme sa ako skupinka štyroch Slovákov vybrali spoznať 3 krajiny Kaukazu za 3 týždne. Prvé dva týždne sme objavovali krásy západného Gruzínska a autom precestovali veľkú časť Arménska. Posledná krajina Kaukazu, ktorá zostala neprebádaná, je Azerbajdžan. viac »

Zápisky z cesty naprieč Kaukazom: Tajuplné Arménsko

Sevan, Arménsko
2018-09-30 00:00:01

Z našich končín sa do Arménska nedostanete tak rýchlo a lacno ako je to v prípade Gruzínska, a preto sme sa v rámci našich kaukazských dobrodružstiev rozhodli nevynechať ani túto starobylú hornatú krajinu. Arménsky ľud patrí totiž medzi najstaršie národy na svete. viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa