Na vlastnej koži

REPORTÁŽ: Ak niekto zvažuje prvú návštevu Ázie, ostrov Penang je tým správnym miestom

2024-03-30 00:00:00 |

Svetoznámy ostrov Penang patrí k najturistickejším destináciám v Malajzii. Túlanie sa po jeho hlavnom meste George Town vám zaručí, že nazriete do histórie, kedy bol tento región preslávený obchodom s koreninami, a taktiež budete obdivovať súhru antických a moderných architektonických štýlov. Netreba zabudnúť na fantastickú gastronómiu, ktorou je toto miesto preslávené.

Viac článkov

Zápisky z cesty naprieč Kaukazom: Tajuplné Arménsko

Sevan, Arménsko
2018-09-30 00:00:01

Z našich končín sa do Arménska nedostanete tak rýchlo a lacno ako je to v prípade Gruzínska, a preto sme sa v rámci našich kaukazských dobrodružstiev rozhodli nevynechať ani túto starobylú hornatú krajinu. Arménsky ľud patrí totiž medzi najstaršie národy na svete. viac »

Od kriminálnikov ku guvernérovi: Slovenka Nita pozná Jamajku lepšie ako domáci

Slovenka Nita pozná Jamajku
2018-09-29 00:00:01

Slovenka Nita Kimuri (39) žije na Jamajke s prestávkami už 18 rokov. Za túto dobu si ostrov podmanila, napísala o ňom štyri knihy a množstvo reportáží a vytvorila si cenné konexie. Dnes je jediným cudzincom, ktorý Jamajku pozná lepšie než samotní Jamajčania… A vítajú ju tak v kriminálnych getách, ako aj v paláci guvernéra, kam ju nedávno pozvali za jej zásluhy o rozvoj turizmu. viac »

Zápisky z cesty naprieč Kaukazom: To najlepšie zo západného Gruzínska

Kaňon Okatse, Gruzínsko
2018-09-24 17:00:01

V júni tohto roku sme sa ako skupinka štyroch Slovákov vybrali spoznať 3 krajiny Kaukazu za 3 týždne. A že to bola veru veľká výzva, o tom niet pochýb. Prvou navštívenou krajinou bolo Gruzínsko. viac »

Známy hudobník navštívil Južný Sudán: Sú to utečenci vo vlastnej krajine

Raper Vec pomáhal Magne
2018-09-16 00:00:01

Raper Vec, vlastným menom Branislav Kováč, prijal výzvu humanitárnej organizácie Magna. Pridal sa k Magna zdravotnému tímu a pomáhal liečiť deti v Južnom Sudáne. V utečeneckom tábore ale vydržal len tri dni. viac »

2500 kilometrov naprieč Kubou: FOTOREPORTÁŽ z ostrova, kde zastal čas

Cienfuegos, Kuba
2018-09-15 00:00:01

Keď sa povie Kuba, mnohým napadnú opálené krásky vlniace sa v rytmoch horúcej salsy, staré americké autá v uliciach Havany alebo postaršie Kubánky vo farebných šatách s nikdy nedofajčenou cigarou sediace vo dverách starých koloniálnych budov. Toto sa môže zdať ako dokonalý obraz Kuby pre nenáročného turistu, ale pre človeka bažiaceho po skutočnom cestovateľskom dobrodružstve znamená Kuba oveľa viac. Denisa Grygláková nám o tom porozprávala. viac »

Nebezpečenstvo stálo za to: Trenčania Maya a Michal navštívili najvyšší vodopád na svete

Angelov vodopád, Venezuela
2018-08-08 00:00:01

Maya a Michal navštívili počas svojich ciest po svete viacero vodopádov. Najväčší dojem na nich jednoznačne urobil ten najvyšší na svete – Salto Ángel vo Venezuele. Od iných obrovských vodopádov ako sú Iguazu medzi Argentínou a Brazíliou alebo Niagáry medzi Kanadou a USA sa líši dostupnosťou. Nevedie k nemu ľahká cesta, nie sú naokolo žiadne hotely, obchody so suvenírmi či davy ľudí a dokonca tam nikto nevyberá vstupné. Angelov vodopád sa nachádza uprostred džungle v národnom parku Canaima, v diaľke počuť škriekať opice a keď je slabší prúd vody mimo daždivej sezóny, dá sa pod ním aj okúpať. viac »

Autom po Sardínii - množstvo nezabudnuteľných zážitkov pre celú rodinu

Sardínia
2018-08-06 12:00:00

Sardínia je vyhľadávaným stredomorským ostrovom s výbornou klímou, ktorý leží medzi talianskou Sicíliou a francúzskou Korzikou. Je to úžasná dovolenková destinácia, ktorá ponúka množstvo fascinujúcich pamiatok a aktivít vhodných pre rodiny s deťmi. Či už ste sa rozhodli navštíviť Sardíniu, aby ste si pozreli fénické alebo rímske zrúcaniny, alebo len aby ste nabrali energiu a vychutnávali si vynikajúce sardínske vína, určite budete mať na tomto čarovnom ostrove skvelú dovolenku. viac »

Potulky Áziou: O nečistých deťoch, plastovej katastrofe a thajskom zdravotníctve

Potulky Áziou
2018-07-15 00:00:01

Ázia bola Ivaniným cestovateľským snom už nejaký ten čas. Snívala o tom, ako sa bude túlať uličkami neznámych ázijskych miest, pochutnávať si na čerstvom ovocí či miestnom street foode a nechávať sa inšpirovať neustále usmiatymi ľuďmi, ktorí v polorozpadnutom dome, s deravým oblečením a malým vozíkom predstavujúcim ich domov na kolesách s pokorou ukazujú, že šťastie nie je len o peniazoch. viac »

Aotearoi – prírodný poklad v ohrození (FOTOREPORTÁŽ)

Nový Zéland
2018-07-08 00:00:01

Odhaduje sa, že pred vstupom človeka na Nový Zéland bolo až 80 percent krajiny zalesnenej a len vysokohorské, sopečné a neúrodné miesta boli bez stromov. S príchodom ľudstva súviselo vysekávanie hustých lesov za účelom poľnohospodárstva a drevospracujúceho priemyslu. Zničenie prirodzeného prostredia pre mnohé živočíchy a privezenie nových exotických tvorov a rastlín si zobralo svoju daň. Novozélanďania dnes musia veľmi tvrdo bojovať aby zachránili to,čo im zostalo. viac »

Zážitok na celý život: Košičanka Ivana sa kúpala s mantami obrovskými

Zážitok na celý život:
2018-07-07 00:00:01

Ivana Ďurčová strávila nedávno tri mesiace cestovaním po Ázii. Na Filipínach, v Thajsku aj na Bali zažila mnoho nezabudnuteľných okamihov, k tým najkrajším rozhodne patrí aj plávanie s mantami obrovskými na indonézskom ostrove Nusa Penida. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa