Turistické a cestovateľské informácie

Kyjev odstraňuje výzamnú pamiatku, pripomínala priateľstvo s Ruskom

2024-05-02 05:00:00 |

Kyjevská radnica oznámila, že začala odstraňovať pomník zo sovietskej éry, ktorý pripomína priateľstvo s Ruskom. Deje sa tak na pozadí vojny, ktorú proti Ukrajine pred viac ako dvoma rokmi rozpútalo Rusko a ktorá si vyžiadala desiatky tisíc mŕtvych, poznamenala agentúra AFP.

Viac článkov

Taliansko zvyšuje kontroly na letiskách a v prístavoch, dôvodom je horúčka dengue

Taliansko zvyšuje kontroly na
2024-02-15 16:00:00

Talianske ministerstvo zdravotníctva nariadilo zvýšiť kontroly v prístavoch a na letiskách kvôli horúčke dengue. Opatrenie sa týka dopravných prostriedkov z krajín, v ktorých sa táto infekčná choroba teraz šíri najviac, napríklad Brazílie či Argentíny. Niekoľko desiatok prípadov horúčky dengue Taliansko zaznamenalo v minulom roku. Jednalo sa o prípady dovezené zo zahraničia aj miestne prenosy nákazy. viac »

Tip na víkend: Trnava chystá špeciálne prehliadky

Tip na víkend: Trnava
2024-02-15 11:00:00

Región Trnava sa opäť pripojí k mestám na celom svete, ktoré počas Medzinárodného dňa sprievodcov cestovného ruchu prevedú návštevníkov najvyhľadávanejšími turistickými atrakciami. V sobotu 17. februára organizuje pre verejnosť tri bezplatné prehliadky aj s menej tradičným obsahom. viac »

Ruska sa nakrútila pri pamätníku, hrozí jej až päť rokov za mrežami!

Ruska sa nakrútila pri
2024-02-15 09:00:00

Súd vo Volgograde na juhu Ruska uvalil väzbu na Rusku (23) obvinenú z rehabilitácie nacizmu. Vlani v lete totiž blogerka Aljona Agafonovová nakrútila pri pamätníku stalingradskej bitky video, ktoré ju zachytávalo, ako napodobňuje siahanie na obnažené prsia pomníka zvečňujúceho Matku-vlasť a poskakuje po trávniku na hromadnom hrobe. Hneď po návrate zo zahraničia, kam utiekla pred stíhaním, ju policajti zadržali. viac »

Škandál medzinárodných rozmerov: Švajčiarske zimné stredisko odmieta požičiavať lyže Židom

Škandál medzinárodných rozmerov: Švajčiarske
2024-02-14 21:00:00

Zväz židovských obcí vo Švajčiarsku kritizuje reštauráciu na vrchu Pischa nad známym alpským letoviskom Davos kvôli oznámeniu, že nebude požičiavať lyže a sánky židovským záujemcom. Informuje o tom agentúra AP. Podnik vyvesil plagát v hebrejčine, na ktorom informoval, že "našim židovským bratom" nebude požičiavať sánky, lyže alebo snežnice kvôli "sérii veľmi otravných incidentov", vrátane prípadu ukradnutých sánok. viac »

Vlna AntyLove: Poľský akvapark ponúkol na Valentína rozvedeným ľuďom zľavu

Vlna AntyLove: Poľský akvapark
2024-02-14 20:00:00

Akvapark v meste Lodž v strednom Poľsku sa rozhodol ponúkať lacné vstupenky pre rozvedených ľudí, aby unikli pred "šialenstvom" na Valentína. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra PAP. viac »

Romantický Paríž nezaujal: Pre Slovákov je na Valentína číslo jeden iná destinácia

Romantický Paríž nezaujal: Pre
2024-02-14 09:00:00

Takmer rovnaký počet Slovákov kupuje letenky na Valentína sólo ako v pároch. Mestom lásky však podľa zabookovaných letov prostredníctvom Kiwi.com nie je Paríž, ale Londýn, odkiaľ tento sviatok lásky pochádza. Obľúbenou je aj exotika, najmä ázijská. viac »

Maximálna dávka vášne a zmyselnosti: Brazília žije slávnym karnevalom (FOTO)

Maximálna dávka vášne a
2024-02-13 12:00:00

Karnevalu v Riu de Janeiro, ktorého hlavná časť sa začala v piatok, sa tento rok zúčastní vyše sedem miliónov ľudí. Uvádza to odhad radnice brazílskeho mesta. V Riu aj v ďalších brazílskych mestách sa očakávajú okrem iného stovky tisíc zahraničných turistov. viac »

Nechutný nález na letisku: Neuveríte, čo pes vyčuchal v kufri pasažiera

Nechutný nález na letisku:
2024-02-13 09:00:00

Pes americkej colnej a pohraničnej stráže na letisku v Bostone vyňuchal v jednej z batožiny veľmi neobvyklý kontraband. Muž vracajúci sa z Konga colníkom tvrdil, že vezie sušené ryby. Namiesto toho kontrola objavila takmer štyri kilogramy mumifikovaných opíc, uviedla agentúra AP. viac »

Žiaden Paríž ani Las Vegas: Ruskí turisti začali jazdiť do Severnej Kórey

Žiaden Paríž ani Las
2024-02-12 12:00:00

Skupina ruských turistov pricestovala v piatok do Severnej Kórey. Ide o pravdepodobne prvých zahraničných návštevníkov, ktorí vstúpili na územie tohto izolovaného štátu od zavedenia opatrení súvisiacich s covidovou pandémiou. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AP. viac »

Kamkoľvek a kedykoľvek: Pre Slovákov je kľúčová cena letenky, takúto sumu platíme priemerne

Odletová hala na Letisku
2024-02-12 09:00:00

V roku 2023 zaplatili občania Slovenska za letenku v priemere 151,85 eura. Tento rok je priemerná cena letenky na úrovni 170 eur aj s ohľadom na väčší počet mimoeurópskych destinácií bookovaných s predstihom. Informovala o tom spoločnosť Kiwi.com. viac »


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa