Turistické a cestovateľské informácie

Arnold Schwarzenegger nepreclil luxusné hodinky, zadržali ho colníci

Arnold Schwarzenegger nepreclil luxusné
2024-01-18 09:30:00

Obrovský trapas. Herca a bývalého politika Arnolda Schwarzeneggera v stredu zadržali colníci na letisku v nemeckom Mníchove, pretože po prílete nenahlásil na preclenie luxusné hodinky. viac »

Nová éra leteckej dopravy: NASA predstavila tiché nadzvukové lietadlo X-59

Nová éra leteckej dopravy:
2024-01-16 00:00:00

V americkom Palmdale cez víkend verejnosti prvýkrát slávnostne predstavili experimentálne nadzvukové lietadlo X-59 QueSST, na ktorého vývoji a výrobe spolupracoval americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) a spoločnosť Lockheed Martin. Stroj má podľa nich byť začiatkom novej éry leteckej dopravy, v ktorej sa majú na nebo vrátiť komerčné nadzvukové lety. viac »

Fantastická správa: V Tatrách otvorili najväčší snežný labyrint sveta

Snežný labyrint v poľskom
2024-01-13 15:00:00

Najväčším snežným labyrintom sveta sa už niekoľko rokov pýši poľské Zakopané. Fanúšikovia tejto unikátnej atrakcie každú zimu s napätím očakávajú jej otvorenie, ktoré je podmienené vhodnými poveternostnými podmienkami. Tie nastali tento rok pomerne skoro, a tak si už teraz môžete spraviť skvelý výlet a zabaviť sa medzi dvojmetrovými múrmi zo snehu. viac »

Zahraniční turisti budú do chrámu Hagia Sofia v Istanbule platiť vstupné

Hagia Sofia
2024-01-13 14:00:00

Zahraniční turisti, ktorí chcú v Istanbule navštíviť jednu z dominánt mesta - chrám Božej múdrosti (Hagia Sofia), musia od pondelka zaplatiť vstupné 25 eur. Informoval o tom denník Hürriyet, podľa ktorého Turci budú mať vstup zadarmo. Oddelený je vchod pre turistov a hlavný vchod pre veriacich. Dôvodom zavedenia poplatku je snaha znížiť počet návštevníkov tejto pamiatky, ktorá sa v roku 2020 z múzea stala mešitou, čo do nej privádza oveľa viac ľudí. viac »

Snáď sú poistení: Záchrana troch skialpinistov v Rakúska stála cez 20.000 eur

Snáď sú poistení: Záchrana
2024-01-12 09:00:00

Za víkendovú záchranu trojice českých skialpinistov by si rakúska horská služba a polícia mali naúčtovať dohromady cez 20.000 eur. Čechom ich ale zrejme pokryje poistenie, pretože boli členmi alpského spolku, uviedla včera agentúra APA. viac »

Fantastická správa z Južnej Kórei: Túto nechutnosť už domácim miláčikom robiť nebudú!

Fantastická správa z Južnej
2024-01-10 09:00:00

Juhokórejský parlament včera drvivou väčšinou schválil zákon zakazujúci konzumáciu a predaj psieho mäsa, podľa zahraničných tlačových agentúr je to prelomová norma. Zákon od roku 2027 ukončí stáročia trvajúcu tradíciu s ohľadom na rastúci tlak verejnosti na ochranu zvierat a humánne zaobchádzanie s nimi. Psie mäso jedia v Južnej Kórei najmä starší ľudia; jeho konzumácia bola považovaná za spôsob, ako si zlepšiť výdrž v horúcich letných dňoch, uviedla agentúra Reuters. viac »

Okolo prenájmu pláží panuje v Taliansku neistota, niektoré obce vyhlasujú súťaže

Forte dei Marmi
2024-01-09 15:00:00

Okolo licencií na prenájom pláží panuje od začiatku tohto roka v Taliansku neistota. Neutešený stav priznala aj premiérka Giorgia Meloniová. Pravicové strany, ktoré tvoria súčasnú vládnu koalíciu, dlhodobo odmietajú požiadavku Európskej únie, aby sa licencie na prenájom pláží udeľovali vo verejných súťažiach. Napriek tomu sa niektoré letoviská rozhodli súťaže vyhlásiť, ďalšie chcú licencie predĺžiť ich terajším držiteľom. viac »

AKTUALIZOVANÉ: V jaskyni v Slovinsku uviazlo päť turistov

AKTUALIZOVANÉ: V jaskyni v
2024-01-08 12:00:00

V krasovej jaskyni v Slovinsku kvôli stúpajúcej hladine podzemnej vody po silných dažďoch uviazlo päť ľudí. Traja návštevníci z jednej rodiny a dvaja ich sprievodcovia boli uväznení v jaskyni Krížna jama v oblasti slovinského Krasu blízko mesta Cerknica. Na záchrannej operácii sa podieľalo 35 jaskyniarov a 11 hasičov, uviedla agentúra AP. viac »

Personál Mont-Saint-Michel vo Francúzsku štrajkuje, vadí mu mokro a schody k pamiatke

Personál Mont-Saint-Michel vo Francúzsku
2024-01-07 11:00:00

Časť zamestnancov opátstva Mont-Saint-Michel, jednej z najnavštevovanejších francúzskych pamiatok, štrajkuje kvôli nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Do práce musia každé ráno zdolať 350 schodov a väčšinu dňa trávia v stoji, často vo vetre a veľmi vlhkom prostredí. Preslávená pamiatka totiž stojí na malom skalnatom ostrovčeku pri pobreží Normandie, píše agentúra AFP. viac »

Príslušníci kmeňa Navajo protestujú proti uloženiu ľudských pozostatkov na Mesiaci

Príslušníci kmeňa Navajo protestujú
2024-01-07 09:00:00

Súkromná americká spoločnosť plánuje budúci mesiac dopraviť na Mesiac spopolnené ľudské pozostatky. To ale vyvolalo rozhorčenie u pôvodných amerických obyvateľov z kmeňa Navajo, ktorí to považujú za znesvätenie posvätného miesta. Spor ilustruje debaty ohľadom využitia Mesiaca pre súkromné záujmy v čase, keď sa po desiatkach rokov útlmu prirodzená družica Zeme dostala opäť do popredia záujmu. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa