Turistické a cestovateľské informácie

Snáď sú poistení: Záchrana troch skialpinistov v Rakúska stála cez 20.000 eur

Snáď sú poistení: Záchrana
2024-01-12 09:00:00

Za víkendovú záchranu trojice českých skialpinistov by si rakúska horská služba a polícia mali naúčtovať dohromady cez 20.000 eur. Čechom ich ale zrejme pokryje poistenie, pretože boli členmi alpského spolku, uviedla včera agentúra APA. viac »

Fantastická správa z Južnej Kórei: Túto nechutnosť už domácim miláčikom robiť nebudú!

Fantastická správa z Južnej
2024-01-10 09:00:00

Juhokórejský parlament včera drvivou väčšinou schválil zákon zakazujúci konzumáciu a predaj psieho mäsa, podľa zahraničných tlačových agentúr je to prelomová norma. Zákon od roku 2027 ukončí stáročia trvajúcu tradíciu s ohľadom na rastúci tlak verejnosti na ochranu zvierat a humánne zaobchádzanie s nimi. Psie mäso jedia v Južnej Kórei najmä starší ľudia; jeho konzumácia bola považovaná za spôsob, ako si zlepšiť výdrž v horúcich letných dňoch, uviedla agentúra Reuters. viac »

Okolo prenájmu pláží panuje v Taliansku neistota, niektoré obce vyhlasujú súťaže

Forte dei Marmi
2024-01-09 15:00:00

Okolo licencií na prenájom pláží panuje od začiatku tohto roka v Taliansku neistota. Neutešený stav priznala aj premiérka Giorgia Meloniová. Pravicové strany, ktoré tvoria súčasnú vládnu koalíciu, dlhodobo odmietajú požiadavku Európskej únie, aby sa licencie na prenájom pláží udeľovali vo verejných súťažiach. Napriek tomu sa niektoré letoviská rozhodli súťaže vyhlásiť, ďalšie chcú licencie predĺžiť ich terajším držiteľom. viac »

AKTUALIZOVANÉ: V jaskyni v Slovinsku uviazlo päť turistov

AKTUALIZOVANÉ: V jaskyni v
2024-01-08 12:00:00

V krasovej jaskyni v Slovinsku kvôli stúpajúcej hladine podzemnej vody po silných dažďoch uviazlo päť ľudí. Traja návštevníci z jednej rodiny a dvaja ich sprievodcovia boli uväznení v jaskyni Krížna jama v oblasti slovinského Krasu blízko mesta Cerknica. Na záchrannej operácii sa podieľalo 35 jaskyniarov a 11 hasičov, uviedla agentúra AP. viac »

Personál Mont-Saint-Michel vo Francúzsku štrajkuje, vadí mu mokro a schody k pamiatke

Personál Mont-Saint-Michel vo Francúzsku
2024-01-07 11:00:00

Časť zamestnancov opátstva Mont-Saint-Michel, jednej z najnavštevovanejších francúzskych pamiatok, štrajkuje kvôli nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Do práce musia každé ráno zdolať 350 schodov a väčšinu dňa trávia v stoji, často vo vetre a veľmi vlhkom prostredí. Preslávená pamiatka totiž stojí na malom skalnatom ostrovčeku pri pobreží Normandie, píše agentúra AFP. viac »

Príslušníci kmeňa Navajo protestujú proti uloženiu ľudských pozostatkov na Mesiaci

Príslušníci kmeňa Navajo protestujú
2024-01-07 09:00:00

Súkromná americká spoločnosť plánuje budúci mesiac dopraviť na Mesiac spopolnené ľudské pozostatky. To ale vyvolalo rozhorčenie u pôvodných amerických obyvateľov z kmeňa Navajo, ktorí to považujú za znesvätenie posvätného miesta. Spor ilustruje debaty ohľadom využitia Mesiaca pre súkromné záujmy v čase, keď sa po desiatkach rokov útlmu prirodzená družica Zeme dostala opäť do popredia záujmu. viac »

OBRAZOM: Slávne americké mosty sa výrazne menia, bezpečnosť je prvoradá

OBRAZOM: Slávne americké mosty
2024-01-05 10:00:00

K symbolom Spojených štátov amerických patrí aj niekoľko slávnych mostov. Dva z nich, Golden Gate v San Franciscu a Brooklyn Bridge v New Yorku, prešli veľkými zmenami. Ich cieľom je zabezpečiť, aby na nich už nikto neprišiel o zdravie či dokonca život. viac »

Chorvátsko má nový zákon o cestovnom ruchu, zásadnú vec úplne mení

Chorvátsko má nový zákon
2024-01-03 12:00:00

V Chorvátsku so začiatkom nového roka vstúpil do platnosti nový zákon o cestovnom ruchu, ktorý dáva samosprávam rozsiahle právomoci v regulácii turizmu, vrátane možnosti obmedzovať ponuku ubytovacích kapacít. Jeho deklarovaným cieľom je zabrániť preľudneniu turisticky vyťažených lokalít, informoval denník Večernji denník. viac »

Na dráhe letiska v Tokiu horeli lietadlá, zomrelo päť ľudí

Na dráhe letiska v
2024-01-02 10:30:00

Lietadlo spoločnosti Japan Airlines zachvátil dnes na letisku Haneda v japonskej metropole Tokiu požiar, keď sa po pristátí zrazilo s lietadlom pobrežnej stráže. Na palube bolo 379 ľudí; všetkých sa podarilo evakuovať. Päť zo šiestich členov posádky lietadla pobrežnej stráže ale zahynulo. viac »

VIDEO neuveriteľnej show: Silvester v Ras Al Khaimah prekonal dva svetové rekordy

VIDEO neuveriteľnej show: Silvester
2024-01-01 14:00:00

Emirát Ras Al Khaimah privítal nový rok ohromujúcim predstavením, ktoré rozžiarilo oblohu na 4,5 km dlhom úseku nábrežia ďalším rekordným osemminútovým ohňostrojom a dronmi, čím vytvoril dva nové svetové rekordy. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa