Turistické a cestovateľské informácie

Zábavná pyrotechnika má vplyv aj na vtáky, Môžu sa zraniť aj umrieť

Vtáky letia nad poliami
2023-12-29 08:00:00

Zábavná pyrotechnika má vplyv aj na vtáky. Môžu sa zraniť či umrieť. TASR o tom informovala organizácia Ochrana dravcov na Slovensku (RPS). viac »

Dopravné lietadlo minulo ranvej, pristálo na zamrznutej rieke (VIDEO)

Dopravné lietadlo minulo ranvej,
2023-12-28 16:00:00

Dopravné lietadlo An-24 minulo ranvej na letisku na ruskom Ďalekom východe a pristálo na zamrznutej rieke Kolyme. S odvolaním sa na ruské úrady o tom informovali ruské médiá a agentúra Reuters. Podľa predbežných informácií je príčinou chyba posádky, oznámila prokuratúra. Na palube stroja bolo 30 cestujúcich a štyria členovia posádky, nikto nebol zranený. viac »

Betlehem sa tento rok podobá mestu duchov: Chýba vianočný strom, výzdoba aj turisti

Betlehem sa tento rok
2023-12-28 08:00:00

Mesto Betlehem tento rok oslavuje Vianoce bez stromu a vianočnej výzdoby. Vedenie mesta, ktoré sa nachádza na Izraelom okupovanom Západnom brehu Jordánu, už skôr oznámilo, že oslavy Vianoc rušia kvôli vojne v Pásme Gazy. V mieste, kde sa podľa viery radu kresťanských cirkví narodil Ježiš Kristus, tento rok chýbajú aj návštevníci z cudziny, píše agentúra AP. viac »

Bulharsko začalo odstraňovať pomník sovietskym vojakom

Bulharsko začalo odstraňovať pomník
2023-12-27 14:00:00

V Sofii začali minulý týždeň odstraňovať pomník sovietskej armáde, ktorý dominoval panoráme bulharského hlavného mesta takmer 70 rokov a mnoho ľudí ho považovalo za symbol ruského vplyvu v tejto balkánskej krajine. Informovala o tom agentúra AP. Moskva počínanie bulharských úradov odsúdila. viac »

Slávna švédska vojnová loď Vasa praská, múzeum chystá výmenu podpornej konštrukcie

Slávna švédska vojnová loď
2023-12-27 09:00:00

Švédsku bojovú loď Vasa zo 17. storočia, ktorá patrí k najnavštevovanejším turistickým atrakciám v krajine, čaká nákladná rekonštrukcia. Podľa odborníkov sa v trupe plavidla objavili praskliny a hrozí jeho rozpadnutie. Bude preto potrebné vymeniť konštrukciu, ktorá pomáha držať loď pohromade, píše denník The Guardian. viac »

Predvianočná nočná mora: Výletnú loď zasiahla obrovská vlna (VIDEO)

Predvianočná nočná mora: Výletnú
2023-12-23 10:00:00

Takto si svoju výletnú plavbu rozhodne nepredstavovali. Vyše 250 pasažierov nórskej lode MS Maud zažilo poriadne desivé chvíle, keď sa plavidlo ocitlo uprostred silnej búrky a palubu zasiahla obrovská vlna. Hororové momenty zachytilo video. viac »

Túto atrakciu už nikdy neuvidíme: Slávny Sloní chobot sa zrútil do mora

Túto atrakciu už nikdy
2023-12-20 09:00:00

Slávna prírodná atrakcia na severe Taiwanu - skalný oblúk zvaný Sloní chobot - sa rozpadla a zrútila do mora. Ako informoval spravodajský server CNN, časti oblúka sa od zvyšku štruktúry v sobotu odlomili kvôli dlhodobému pôsobeniu morskej vody a prirodzenému zvetrávaniu. Miesto je teraz uzavreté pre návštevníkov. viac »

V pražskom metre sa vozil živý betlehem, z recesie sa stala obľúbená tradícia (VIDEO)

V pražskom metre sa
2023-12-19 00:00:00

Na eskalátoroch pražského metra v stanici Jiřího z Poděbrad sa v pondelok vozil živý betlehem. Ide o viac než desaťročnú tradíciu nadšencov, ktorí s nápadom začali najskôr z recesie. Dnes je to obľúbená atrakcia v okolí, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe. viac »

VIDEO: Letisko v Queenslande zaliala voda

VIDEO: Letisko v Queenslande
2023-12-18 07:01:00

Austrálske úrady v pondelok nariadili evakuáciu viac než 300 ľudí v štáte Queensland na severovýchode krajiny pre záplavy, ktoré spôsobila tropická cyklóna Jasper. Do ulíc vyplavilo aj krokodíly, informuje TASR na základe správy agentúry AFP. viac »

Ministerstvo varuje pred podvodnými pracovnými ponukami, hrozí obchod s bielym mäsom!

Ministerstvo varuje pred podvodnými
2023-12-16 10:00:00

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR varuje pred narastajúcim počtom pracovných ponúk v Thajsku či juhovýchodnej Ázii, ktoré môžu byť podvodné. Rezort na to upozorňuje na webe. viac »


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa