Turistické a cestovateľské informácie

Predvianočná nočná mora: Výletnú loď zasiahla obrovská vlna (VIDEO)

Predvianočná nočná mora: Výletnú
2023-12-23 10:00:00

Takto si svoju výletnú plavbu rozhodne nepredstavovali. Vyše 250 pasažierov nórskej lode MS Maud zažilo poriadne desivé chvíle, keď sa plavidlo ocitlo uprostred silnej búrky a palubu zasiahla obrovská vlna. Hororové momenty zachytilo video. viac »

Túto atrakciu už nikdy neuvidíme: Slávny Sloní chobot sa zrútil do mora

Túto atrakciu už nikdy
2023-12-20 09:00:00

Slávna prírodná atrakcia na severe Taiwanu - skalný oblúk zvaný Sloní chobot - sa rozpadla a zrútila do mora. Ako informoval spravodajský server CNN, časti oblúka sa od zvyšku štruktúry v sobotu odlomili kvôli dlhodobému pôsobeniu morskej vody a prirodzenému zvetrávaniu. Miesto je teraz uzavreté pre návštevníkov. viac »

V pražskom metre sa vozil živý betlehem, z recesie sa stala obľúbená tradícia (VIDEO)

V pražskom metre sa
2023-12-19 00:00:00

Na eskalátoroch pražského metra v stanici Jiřího z Poděbrad sa v pondelok vozil živý betlehem. Ide o viac než desaťročnú tradíciu nadšencov, ktorí s nápadom začali najskôr z recesie. Dnes je to obľúbená atrakcia v okolí, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe. viac »

VIDEO: Letisko v Queenslande zaliala voda

VIDEO: Letisko v Queenslande
2023-12-18 07:01:00

Austrálske úrady v pondelok nariadili evakuáciu viac než 300 ľudí v štáte Queensland na severovýchode krajiny pre záplavy, ktoré spôsobila tropická cyklóna Jasper. Do ulíc vyplavilo aj krokodíly, informuje TASR na základe správy agentúry AFP. viac »

Ministerstvo varuje pred podvodnými pracovnými ponukami, hrozí obchod s bielym mäsom!

Ministerstvo varuje pred podvodnými
2023-12-16 10:00:00

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR varuje pred narastajúcim počtom pracovných ponúk v Thajsku či juhovýchodnej Ázii, ktoré môžu byť podvodné. Rezort na to upozorňuje na webe. viac »

Autentické jedlo aj zábava: V Trnave začínajú stredoveké adventné trhy

Autentické jedlo aj zábava:
2023-12-15 09:00:00

Tento víkend sa v Trnave začínajú Stredoveké adventné trhy. Na rozdiel od tých tradičných návštevníkom ponúknu pokojnejšiu atmosféru. Na Námestí svätého Mikuláša sa budú konať počas troch dní od 15. do 17. decembra. viac »

Chlapec sa stratil na dovolenke, po šiestich rokoch ho našli

Chlapec sa stratil na
2023-12-14 20:00:00

Britský tínedžer, ktorý sa pred šiestimi rokmi stratil na rodinnej dovolenke v Španielsku, bol nájdený v juhozápadnom Francúzsku. Informovali o tom francúzske médiá, podľa ktorých polícia v súvislosti so zmiznutím tínedžera pátra po jeho matke Melanii Battyovej a dedkovi Davidovi Battym, ktorých miesto pobytu nie je známe. V roku 2017, keď mal Alex Batty 11 rokov, s nimi odcestoval na výlet do Málagy. viac »

Adventný Poprad: Deti poteší bohatá svetelná výzdoba, dospelých vianočný jarmok

Adventný Poprad: Deti poteší
2023-12-14 00:00:00

Kto bol niekedy v Poprade počas vianočného obdobia, veľmi dobre vie, o čom hovoríme. Toto podtatranské mesto začalo pred rokmi s tradíciou bohatej svetelnej výzdoby, ktorá sa preslávila po celom Slovensku. I kvôli tomu podľa niektorých nenájdete v adventnom období na Slovensku krajšie miesto. viac »

Vysoké Tatry: Prevádzku spustia čoskoro aj v najväčšom lyžiarskom stredisku

Vysoké Tatry: Prevádzku spustia
2023-12-12 18:30:00

Už čoskoro spustia prevádzku aj v najväčšom lyžiarskom stredisku vo Vysokých Tatrách. Hovorca prevádzkovateľa Marián Galajda informoval, že od piatka (15. 12.) budú mať lyžiari k dispozícii osem kilometrov zjazdoviek a štyri lanovky. viac »

Slováci sa rozcestovali do exotiky, výrazne stúpol záujem o Zanzibar

Pláž Kendwa
2023-12-12 09:00:00

Zanzibar je po Ománe a Spojených arabských emirátoch treťou najobľúbenejšou exotickou destináciou Slovákov. Tým pritom už nestačí len sedieť na pláži a od dovolenky očakávajú viac. Až polovica cestujúcich využíva príležitosť prepojenia oddychu na bielych plážach spolu s dobrodružným africkým safari. viac »


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa