Turistické a cestovateľské informácie

Hlavné mesto Vianoc: V centre Štrasburgu vrcholia prípravy na veľké adventné trhy

Hlavné mesto Vianoc: V
2023-11-30 16:00:00

Úzke uličky medzi hrazdenými domčekmi v centre Štrasburgu sú zaplnené turistami, dekoráciami a stánkami, ale aj dodávkami, robotníkmi a materiálom. Vrcholia totiž prípravy na veľké vianočné trhy. Francúzske mesto neďaleko hraníc s Nemeckom sa hrdo prezentuje ako jedno zo sídiel Európskeho parlamentu, ale aj ako "hlavné mesto Vianoc". viac »

Skvelé správy pre lyžiarov: Prvé strediská otvoria už o pár dní

Víkendová jarná lyžovačka v
2023-11-29 16:30:00

Počasie tento rok lyžiarom praje, a tak sa už čoskoro budú môcť vybrať na svahy. Otvorenie avizujú viaceré známe strediská. viac »

V Bruseli otvorili vianočný trh: Minulý rok sa stal najlepším na svete

V Bruseli otvorili vianočný
2023-11-28 12:00:00

Desiatky stánkov s vareným vínom, horúcou čokoládou, vafľami, ale aj pivom, šampanským, syrmi, klobásami či ustricami. K tomu tiež obrovské osvietené vyhliadkové koleso, klzisko, kde je možné zahrať si aj curling, či kolotoče. V Bruseli sa pre návštevníkov otvoril už 23. ročník vianočného trhu nazvaného Zimné radovánky (Plaisirs d'Hiver), ktorý bol vlani vyhlásený za najlepší trh na svete. viac »

Prvé na svete: Benátky začnú s obmedzením počtu návštevníkov a vyberaním vstupného

Prvé na svete: Benátky
2023-11-28 09:00:00

Talianske Benátky začnú od apríla budúceho roka testovať denné vstupné a obmedzenie počtu návštevníkov v meste. Primátor Luigi Brugnaro to označil za prvý takýto systém na svete. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry Reuters. viac »

Nedajte sa oklamať: Asociáca cestovných agentúr upozorňuje na podvody so zájazdmi

Nedajte sa oklamať: Asociáca
2023-11-27 15:00:00

Slovenská asociácia cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) upozornila cestujúcich na podvodný webový portál travelsk.sk, ktorý pripomína dlhoročného slovenského predajcu zájazdov. Asociácia informovala, že cieľom je vylákať od klientov peniaze za nákup podozrivo lacných zájazdov, ktoré sa v skutočnosti nikdy nezrealizujú. viac »

V Bratislave sa začali vianočné trhy, tento rok potrvajú až do Silvestra

V Bratislave sa začali
2023-11-27 09:00:00

Na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí v centre Bratislavy sa začali vianočné trhy. Otvorené budú do 31. decembra s krátkou prestávkou počas vianočných sviatkov. Mesto pri ich organizácii tento rok spolupracuje s mestskou časťou Staré Mesto. Obe námestia už zdobia vianočné stromčeky, ktorými sú 12-metrové smreky. viac »

Cigaretku si už nedáte: Starosta Nice chce do leta na plážach zakázať fajčenie

Francúzske Nice
2023-11-18 10:00:00

Cigaretové ohorky sú zásadným zdrojom znečistenia pláží v Nice i celého pobrežia, uviedol starosta mesta na juhu Francúzska Christian Estrosi. Do leta tohto roku chce preto na všetkých mestských plážach zakázať fajčenie, napísal denník Le Figaro. viac »

V Tatrách otvorili ľadový dóm, tento rok je venovaný návšteve kráľovnej Alžbety II.

V Tatrách otvorili ľadový
2023-11-16 13:30:00

Tatranský ľadový dóm je po ľadových stavbách inšpirovaných architektúrou z rôznych kútov sveta tento rok venovaný návšteve kráľovnej Alžbety II. vo Vysokých Tatrách. Kupola na Hrebienku ukrýva ľadovú stavbu s motívom chrámu Westminster Abbey z Londýna. Vo štvrtok ho predstavili novinárom. Návštevníci si ho budú môcť pozrieť od piatka (17. 11.). TASR o tom informoval Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts. viac »

Lyžiarske Oscary sú rozdané: Toto sú najlepšie zimné strediská vo svete aj na Slovensku

Lyžiarske Oscary sú rozdané:
2023-11-15 00:00:00

World Ski Awards sú najprestížnejším ocenením v oblasti zimného turizmu. Od roku 2013 rozhodujú hlasy odborníkov, ale aj verejnosti o tých najlepších lyžiarskych strediskách, hoteloch, apartmánoch či cestovných agentúrach. Ak si chcete sneh užiť v tých najlepších možných podmienkach, vyberte si cieľ svojej zimnej dovolenky spomedzi víťazov jednotlivých kategórií. viac »

Klimatické zmeny ničia turizmus. Týmto nádherným ostrovom hrozí úplný zánik!

Klimatické zmeny ničia turizmus.
2023-11-10 00:00:00

Treba si to otvorene priznať, predchádzajúce generácie sa k prírode správali sebecky a kvôli tomu prichádzame o veľa krás. Ak sa všetci nespamätáme a neprispejeme aspoň svojou troškou, mnohé sa pre naše deti vôbec nemusia zachovať. Vo veľkom ohrození sú aj viaceré úžasné ostrovy, kde trávime svoje dovolenky. viac »


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa