Turistické a cestovateľské informácie

V Jasnej sprístupnili značené trasy bežeckého lyžovania

V Jasnej sprístupnili značené
2023-12-10 10:00:00

Značené trasy bežeckého lyžovania v piatok sprístupnili v lokalite Zadné vody v Jasnej. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov. viac »

V Bratislave opäť jazdí vianočná električka, evokuje teplo domova

V Bratislave opäť jazdí
2023-12-09 10:00:00

V centre Bratislavy bude opäť premávať vianočná električka. Označená bude symbolom vločky. Premávať bude bezplatne na špeciálnej linke okružnou trasou. Verejnosť sa ňou bude môcť previezť do 6. januára. Na stredajšom brífingu o tom informoval primátor Bratislavy Matúš Vallo a predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Rybanský. viac »

Ceny poriadne vzrástli: Najdrahšími mestami na svete sú Singapur a Zürich

Ceny poriadne vzrástli: Najdrahšími
2023-12-08 09:00:00

Najdrahšími mestami na svete sa v tomto roku stali Singapur a Zürich, za nimi nasledujú Ženeva, New York a Hongkong. Oznámila to minulý týždeň poradenská spoločnosť Economist Intelligence Unit (EIU) so sídlom v Londýne, pričom upozornila, že globálna kríza životných nákladov sa ešte neskončila. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry Reuters. viac »

Česko má ďalší zápis na zozname UNESCO, dostala sa tam ručná výroba skla

Sklárna a Minipivovar Novosad &
2023-12-06 20:00:00

Česko má ďalší zápis na zozname nehmotného kultúrneho dedičstva. Na zoznam UNESCO sa dostala tradícia ručnej výroby skla. V stredu o tom rozhodol medzivládny výbor, ktorý sa zišiel v africkej Botswane. Česi návrh podali spoločne s ďalšími piatimi európskymi krajinami. Na základe správy českého ministerstva kultúry o tom informuje spravodajkyňa TASR v Prahe. viac »

V Bordeaux majú namiesto vianočného stromčeka sklenenú sochu, starosta chváli úspory

V Bordeaux majú namiesto
2023-12-05 08:00:00

Mesto Bordeaux na západe Francúzska od roku 2020 vedie starosta za stranu zelených Pierre Hurmic. Ten sa kvôli ohľadom na životné prostredie rozhodol nahradiť klasický živý vianočný strom umelecky spracovanou sklenenou sochou stromu, ktorú na námestí pred radnicou tento rok vztýči už tretíkrát. Výhrady znejúce po predstavení sochy utíchli, miestni si na neobvyklú verziu vianočného stromu zvykli a pre mesto je to od tohto roku aj ekonomicky výhodnejšie, píše Le Figaro. viac »

Ďalší smrtiaci útok žraloka: Žena zahynula pred očami malej dcérky

Ďalší smrtiaci útok žraloka:
2023-12-04 15:00:00

Po útoku žraloka, ktorý jej zahryzol do nohy, zomrela v sobotu na západe Mexika dvadsaťšesťročná žena. Napísala to dnes agentúra AP, podľa ktorej úrady uzavreli neďaleké pláže. viac »

V rakúskych Alpách spadlo niekoľko lavín, český lyžiar prišiel o život

V rakúskych Alpách spadlo
2023-12-04 11:00:00

Päťdesiatjedenročný český lyžiar včera zahynul pod lavínou v oblasti rakúskeho lyžiarskeho strediska Mölltaler Gletscher (Mölltalský ľadovec). Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na políciu v spolkovej krajine Korutánsko. Správu potvrdilo české ministerstvo zahraničia. viac »

Kirgizsko sa chystá zmeniť vlajku: Stará vraj vyzerá ako slnečnica, nová ako psí obojok

Kirgizsko sa chystá zmeniť
2023-12-02 10:00:00

V Kirgizsku menia štátnu vlajku. Príslušný návrh schválil parlament, zatiaľ v prvom čítaní. Autori návrhu chcú pozmeniť lúče slnka na vlajke stredoázijskej krajiny, aby si ľudia "slnko neplietli so slnečnicou". Kritici však tvrdia, že v novej podobe vyzerá ako psí obojok, uviedla stanica BBC na svojom ruskojazyčnom webe. viac »

Rakúska Viedeň láka na slávne vianočné trhy, takéto sú tento rok ceny

Viedeň, Rakúsko
2023-12-02 10:00:00

Námestím Rathausplatz vo Viedni sa poslednú novembrovú sobotu len ťažko prechádza. Davy ľudí prúdia od jedného stánku k druhému, obdivujú trblietavé vianočné gule, nechávajú si plniť hrnčeky vareným vínom alebo sa usilujú o najlepšiu fotku s pozadím stromu, ktorý zdobia svietiace červené srdiečka. Kto sa chce v chladnom popoludní ešte viac zahriať, požičiava si korčule a vyráža na rozľahlú ľadovú plochu. Viedeň na adventné trhy láka od polovice novembra a je zrejmé, že o návštevníkov ani zo zahraničia nemá núdzu. Parkom znie slovenčina, poľština aj čeština. viac »

V Košiciach začínajú rozprávkové Vianoce, v prevádzke bude aj ľadová plocha

Advent v Košiciach
2023-12-01 15:00:00

Program Košických rozprávkových Vianoc odštartuje tento rok skôr, ako po minulé roky. Vianočné trhy i rozsvietenie výzdoby vrátane vianočného stromčeka na Hlavnej ulici je naplánované na piatok (1. 12.) o 17.00 h. viac »


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa