Turistické a cestovateľské informácie

V talianskej Bologni sa obávajú zrútenia šikmej veže zo stredoveku

Bologna
2023-10-24 09:00:00

V talianskej Bologni sa obávajú zrútenia jednej z dvoch stredovekých veží v centre mesta. Senzory, ktoré kontrolujú stav šikmej veže Garisenda, totiž začali zaznamenávať nezvyklé údaje, informovala talianska tlač. Radnica a pamiatkari sa snažia zistiť, či sa situácia veže naozaj zhoršila, alebo ide o chybu v meraní. viac »

Slováci uprednostňujú služby cestovných kancelárií: Poznáme dôvody a ukážeme, ako ušetriť

Slováci uprednostňujú služby cestovných
2023-10-20 12:00:00

Slováci v ostatných rokoch zmenili svoje správanie v plánovaní dovoleniek. Už neplánujú dovolenky na poslednú chvíľu a uprednostňujú skôr včasný nákup (first minute). Podiel last minute, teda nákupu dovolenky na poslednú chvíľu, klesol z pôvodných 50 percent v roku 2019 na tohtoročných 20. Slováci tiež menej vyhľadávajú cestovanie na vlastnú päsť a skôr sú ochotní zaplatiť za služby cestovnej kancelárie. viac »

Na vstupenkách do Kolosea bude po novom aj meno návštevníka, má zabrániť podvodom

Na vstupenkách do Kolosea
2023-10-17 09:00:00

Na vstupenkách do rímskeho Kolosea bude musieť byť od stredy aj meno konkrétneho návštevníka. Oznámilo to talianske ministerstvo kultúry, ktoré tým chce obmedziť obchodovanie s nimi. Ministerstvo tiež navýši počet vstupeniek, ktoré si budú môcť návštevníci kúpiť priamo pri pokladni. Zmeny cien ohlásené neboli. viac »

Potápači čistili tatranské plesá: Šialené, čo z nich vytiahli!

Potápači čistili tatranské plesá:
2023-10-16 08:00:00

Štrbské, Nové Štrbské, Popradské a Velické pleso sa v piatok potápačom podarilo odbremeniť od stovky kilogramov odpadu. Stalo sa tak v rámci jubilejného 30. ročníka akcie Čisté vody. Jana Tomalová zo Správy Tatranského národného parku (TANAP) informovala, že aj po dekádach každoročného čistenia stále nachádzajú stavebný odpad i drobné smeti po turistoch. viac »

Ohnivé peklo na Madeire: Ostrov pohltili plamene a dym, turisti v ohrození

Ohnivé peklo na Madeire:
2023-10-13 11:00:00

Koncom júla svet s napätím sledoval boj gréckeho ostrova Rodos s ničivými požiarmi, teraz podobná katastrofa postihla portugalskú Madeiru. Viaceré oblasti pohltili plamene a kvôli vysokým teplotám a silnému vetru sa ich nedarí dostať pod kontrolu. viac »

V Izraeli dovolenkujú desiatky Slovákov: Problém s návratom domov, aerolinky rušia lety

V Izraeli dovolenkujú desiatky
2023-10-10 07:00:00

Slovenské cestovné kancelárie registrujú v Izraeli niekoľko desiatok svojich klientov. Nachádzať sa majú ale v oblastiach, v ktorých nehrozí priame nebezpečenstvo a neboli zasiahnuté vojenským konfliktom. TASR o tom informoval generálny tajomník Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Radoslav Oliver Košík. viac »

Florencia zakázala krátkodobé prenájmy, v centre sa ubytujete iba v hoteloch

Pohľad na Florenciu zo
2023-10-04 13:00:00

Florencia zakázala krátkodobé prenájmy obytných priestorov v historickom centre na platformách ako Airbnb. Miestne úrady sa tak snažia uvoľniť ich pre obyvateľov mesta. TASR o tom informuje podľa utorkovej správy agentúry Reuters. viac »

Rátajte so zdržaním: Česko, Poľsko aj Rakúsko znova zaviedli hraničné kontroly

Rátajte so zdržaním: Česko,
2023-10-04 11:00:00

Česko, Poľsko a následne aj Rakúsko od polnoci zaviedli dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom. Dôvodom je zvyšujúci sa počet migrantov, ktorí sa po zmene trasy balkánskeho chodníka snažia dostať do Nemecka alebo nejaké iné západoeurópske krajiny cez slovenské a poľské, prípadne české územie. Opatrenie má trvať desať dní, môže sa však predĺžiť. viac »

Facka obetiam nacizmu: V Rakúsku reštaurujú Hitlerov rodný dom

Facka obetiam nacizmu: V
2023-10-03 15:00:00

V hornorakúskom meste Braunau am Inn sa tento týždeň začala prestavba rodného domu nacistického diktátora Adolfa Hitlera. V dome má vzniknúť policajná stanica alebo pobočka policajnej akadémie, v budúcnosti sa v nej majú konať školenia o ľudských právach pre policajtov. Tieto plány vyvolali kontroverzie. Stavba má svojmu novému účelu začať slúžiť v prvom štvrťroku 2026. viac »

Grizzly v kanadských horách zabil dvoch turistov, správcovia parku ho usmrtili

Grizzly v kanadských horách
2023-10-03 08:00:00

Správcovia národného parku Banff na západe Kanady cez víkend zabili medveďa grizzly, ktorý zaútočil na dvojicu turistov v odľahlej časti prírodnej rezervácie. Muž a žena stretnutie so šelmou neprežili, podľa dostupných informácií išlo o pár z Kanady, informovala agentúra AP. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa