Turistické a cestovateľské informácie

V Egypte opäť zaútočil žralok! Úrady uzavreli pláž pri známom letovisku

V Egypte opäť zaútočil
2023-09-14 11:30:00

Egyptské ministerstvo životného prostredia v stredu informovalo o uzavretí pláže pri meste Dahab na juhu Sinajského polostrova. Dôvodom bol ďalší utorok žraloka v Červenom mori. viac »

Benátky schválili vstupné pre jednodňových turistov: Takúto sumu zaplatíte za návštevu centra

Benátky schválili vstupné pre
2023-09-14 06:00:00

Predstavitelia talianskeho mesta Benátky v utorok schválili skúšobný poplatok päť eur pre jednodňových turistov v preplnenom historickom centre. Tento krok nasledoval niekoľko týždňov po tom, čo Organizácie OSN pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) varovala, že možno zaradí mesto do zoznamu ohrozeného svetového dedičstva. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP. viac »

Kodanská starostka vyzvala turistov: Nekupujte drogy v Christianii, podporujete nebezpečné gangy

Kodanská starostka vyzvala turistov:
2023-09-09 11:00:00

Kodanská starostka Sophie Hästorpová Andersenová vyzvala turistov, aby si nekupovali marihuanu či iné drogy v slobodomyseľnej štvrti Christiania, ktorá sa stala vyhľadávanou turistickou atrakciou. O predaj drog vo štvrti bojujú dva gangy, čo viedlo v uplynulých týždňoch k výraznému nárastu násilia. Samotní obyvatelia Christianie sa pokúsili vysporiadať s nelegálnym obchodom s narkotikami, ale bezvýsledne. viac »

Indovia špekulujú, či sa ich krajina chystá zmeniť svoj názov: Takto by sa po novom mohla volať

Na snímke v popredí
2023-09-07 16:00:00

Indovia v posledných hodinách špekulujú, či sa ich krajina chystá zmeniť svoj názov. Domnienky sa vyrojili v súvislosti s pozvánkou na slávnostnú večeru pri summite krajín skupiny G20, ktorý sa uskutoční v Dillí tento víkend, píše agentúra AFP. V ňom vláda použila pre označenie krajiny názov v hindčine Bhárat namiesto zavedenej Indie, ktorá čelí kritike, že je pozostatkom britskej koloniálnej nadvlády. viac »

Železnice oslavujú významné výročie: Na koľajnicich pribudla pojazdná galéria a kaviareň

Železnice oslavujú významné výročie:
2023-09-05 12:00:00

20. augusta 1848 pribudla na mapu vyspelých parných európskych železníc aj Bratislava. V tento deň priviezla parná lokomotíva s názvom Bihar ťahajúca desať vagónov prvých cestujúcich do dnešnej metropoly. Na území Slovenska sa odvtedy začali písať dejiny železničnej dopravy. viac »

Zdravotná turistika poriadne vynáša: Turecké firmy zarobia za transplantácie vlasov dve miliardy ročne

Zdravotná turistika poriadne vynáša:
2023-09-04 16:00:00

Mnoho ľudí lieta do Turecka nielen na dovolenku, ale aj kvôli plastickým operáciám či napríklad transplantácii vlasov. Podľa šéfa tureckej asociácie zdravotnej turistiky na transplantáciách vlasov zarábajú tamojšie firmy ročne asi dve miliardy dolárov. Informoval o tom denník Hürriyet. viac »

Lietadlo z Milána zasiahli silné turbulencie, 11 ľudí skončilo v nemocnici

Lietadlo z Milána zasiahli
2023-08-30 18:00:00

Jedenásť cestujúcich a členov posádky lietadla spoločnosti Delta smerujúceho z talianskeho Milána do americkej Atlanty skončilo v utorok v nemocnici po tom, čo stroj vo vzduchu zasiahli silné turbulencie. TASR informuje na základe správy agentúry AFP. viac »

Na Sardínii zadržali francúzskeho turistu: Neskutočné, čo si chcel odniesť v batožine!

Cesta od Arzachena do
2023-08-30 12:00:00

Na Sardínii zadržali francúzskeho turistu, ktorý sa pokúšal taliansky ostrov opustiť so 41 kilogramami okruhliakov v kufri. Žiarivo biele kamienky si nazbieral na pláži Lampianu, čo je však od roku 2017 trestné. Mužovi hrozí pokuta až 3000 eur (vyše 90.000 korún). S odvolaním sa na talianskych colníkov o tom informovala agentúra AFP. viac »

Taliban zakázal Afgankám vstup do národného parku, vraj nie sú dostatočne zahalené

Taliban zakázal Afgankám vstup
2023-08-29 09:00:00

Afganské vládnuce hnutie Taliban zakázalo ženám vstup do hojne navštevovaného národného parku, pretože podľa hnutia porušujú pravidlá riadneho nosenia hidžábov. Napísal to list The Guardian. Stalo sa tak po tom, čo park Bande Amír navštívil minister, ktorý má v gescii mravnostné pravidlá, a skonštatoval, že turistky tam nie sú zahalené dostatočne. viac »

Najikonickejší hotel v Riu má 100 rokov: Výročie na pláži Copacabana oslavoval milión ľudí

Najikonickejší hotel v Riu
2023-08-28 08:00:00

Na pláži Copacabana v Riu de Janeiro oslavoval asi jeden milión ľudí 100 rokov od otvorenia tamojšieho najznámejšieho hotela - Copacabana Palace. Vrcholom osláv bol v noci na včera koncert hudobníka DJ Aloka nasledovaný spektakulárnym ohňostrojom, uviedla agentúra DPA. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa