Turistické a cestovateľské informácie

Z Bratislavy rovno do Karibiku aj na Maurícius: Cestovné kancelárie predstavili zaujímavé novinky

2024-05-14 12:00:00 |

Obyvatelia Slovenska plánujú dovolenku najmä pri mori, pričom si ako svoju cieľovú destináciu plánujú zvoliť Chorvátsko. Čoraz väčšej obľúbenosti sa však tešia aj exotické destinácie, ktoré sú vďaka ponukám cestovných kancelárií omnoho dostupnejšie než v minulosti. Pozreli sme sa na tie najzaujímavejšie.

Viac článkov

Cestovateľské Oscary rozdané: Konkurenciu rozdrvila neveľká krajina

Cestovateľské Oscary rozdané: Konkurenciu
2023-10-03 08:00:00

V piatok boli v gruzínskom Batumi slávnostne vyhlásené európske výsledky 30. ročníka World Travel Awards. Odborníci z celého sveta opäť vybrali tie najlepšie destinácie, atrakcie, hotely či letecké spoločnosti a hoci sa v niektorých kategóriách víťaz nezmenil, v iných výsledky prekvapili. viac »

Vo Vysokých Tatrách uzavrú obľúbený chodník, potrebuje rozsiahlu opravu

Vo Vysokých Tatrách uzavrú
2023-09-27 09:00:00

Sedlo Prielom vo Vysokých Tatrách čaká od piatku (29. 9.) uzávera. Správa Tatranského národného parku (TANAP) sa totiž v spolupráci s dobrovoľníkmi chystá opraviť modro značený turistický chodník vedúci cez toto obľúbené vysokohorské sedlo spájajúce Veľkú Studenú a Bielovodskú dolinu. Informovala o tom Správa TANAP-u na svojej stránke. viac »

Čech spôsobil škandál vo Florencii: Obscénne akty na verejnosti a poškodenie pamiatky!

Čech spôsobil škandál vo
2023-09-26 20:00:00

Český umelec a performér Václav Pišvejc pôjde vo Florencii pred súd za to, že v centre mesta nahý vyliezol na známe renesančné súsošie Hérakles a Kákos, uviedla agentúra ANSA. Pišvejc čelí obvineniu z obscénnych aktov na verejnosti a poškodeniu pamiatky. Do začiatku procesu 30. novembra sa bude musieť hlásiť raz týždenne na polícii, oznámil jeho advokát Fabio Clauser. viac »

V Bratislave otvorili výstavu najlepšieho slovenského produktového dizajnu

V Bratislave otvorili výstavu
2023-09-26 17:00:00

V Bratislave otvorili v utorok výstavu Národná cena za dizajn (NCD) 2023. Návštevníkom priestoru Pradiareň 1900 predstaví to najlepšie zo slovenského produktového dizajnu z posledných dvoch rokov. "Medzi vystavujúcimi sú diela etablovaných dizajnérov aj študentské práce, ktoré posúvajú hranice súčasného dizajnu," približujú organizátori súťaže. viac »

Predvolebná analýza: Budú politické strany po voľbách rušiť rekreačné poukazy?

Predvolebná analýza: Budú politické
2023-09-23 08:00:00

Zamestnanec má nárok na príspevok na rekreáciu, pokiaľ je zamestnaný v spoločnosti, ktorá má viac ako 50 zamestnancov. Platí pritom 45 % oprávnených nákladov, teda 225 eur z maximálnej možnej sumy stanovenej na 500 eur. Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení však upozornila na to, že pre zamestnávateľov je to komplikácia, pretože sa neberie ohľad na finančnú situáciu podniku. Napriek tomu väčšina politických strán neplánuje rekreačné poukazy zrušiť. viac »

Slávne Portofino šokuje: Ulicu pomenuje po kontroverznej osobnosti

Portofino
2023-09-22 08:00:00

Talianske prímorské mestečko Portofino ako vôbec prvé pomenuje jednu zo svojich ulíc po zosnulom štvornásobnom expremiérovi Silviovi Berlusconim. V skrátenom konaní o tom rozhodli miestne úrady, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters. viac »

Stop tatranskej opache: Deväťpodlažný hotel v Demänovskej Doline sa stavať NEBUDE

Stop tatranskej opache: Deväťpodlažný
2023-09-21 10:30:00

Masívny deväťpodlažný hotel na Lúčkach v Demänovskej Doline sa stavať nebude, povedal to v stredu tamojší starosta Richard Bros. Doplnil, že obec sa s investorom dohodla na výstavbe troch chaletov, teda rekreačných horských chát, ktoré budú menšie a zapadnú do lokality. viac »

Čína zvažuje zákon, ktorý by zakazoval nosiť nevhodné oblečenie

Návštevníci si užívajú pokojný
2023-09-17 09:00:00

Obyvatelia Číny na internete vyjadrujú obavy z možnej zmeny zákona, ktorá by umožňovala trestať pokutami či dokonca väzením ľudí, ktorí svojím oblečením "zraňujú city druhých". Informovala o tom agentúra Bloomberg. viac »

Otec Singapuru: Pred 100 rokmi sa narodil Lee Kuan Yew, ktorý prepísal históriu Ázie

Otec Singapuru: Pred 100
2023-09-16 16:00:00

Pred 100 rokmi, 16. septembra 1923, sa vo vtedajšej britskej kolónii Singapur narodil politik Lee Kuan Yew, ktorý je považovaný za "otca Singapuru". Lee stál pri vzniku Singapuru ako moderného nezávislého štátu v roku 1959. Od vyhlásenia nezávislosti krajiny bol až do roku 1990 singapurským predsedom vlády. Model štátu, ktorý založil, skombinoval demokraciu s autoritárstvom. Pod jeho vedením sa Singapur zmenil na popredné svetové finančné centrum, ktorého obyvatelia sa tešia vysokej životnej úrovni. Kritici jeho vlády sa sťažovali na kabinetný spôsob vládnutia a na údajné potláčanie opozície. viac »

Neuveriteľná tragédia vo Francúzsku: Turisti sa v reštaurácii otrávili jedlom, mladá žena zomrela

Neuveriteľná tragédia vo Francúzsku:
2023-09-14 12:00:00

Najmenej 12 návštevníkov reštaurácie v centre francúzskeho mesta Bordeaux sa minulý týždeň otrávilo botulotoxínom. Jedna žena ošetrená v nemocnici neďaleko Paríža v utorok zomrela, sedem ľudí je v intenzívnej starostlivosti lekárov priamo v Bordeaux. Včera o tom informovali francúzske médiá. viac »


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa