Turistické a cestovateľské informácie

Tragédia na zjazdovke: Súd rozhodol o treste za smrteľnú zrážku v Oščadnici

Tragédia na zjazdovke: Súd
2024-01-22 13:35:00

Súd na Slovensku dnes vymeral dvojročný trest väzenia s odkladom na skúšobnú dobu tri roky lyžiari za tragickú zrážku na zjazdovke, ktorá si vyžiadala život osemročného chlapca. Okrem toho by mal odsúdený zaplatiť cez 26.000 eur ako náhradu škody. Verdikt súdu prvej inštancie nie je právoplatný, žalobca si ponechal lehotu na rozmyslenie. Informoval o tom verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS). viac »

Island po katastrofe: Život sa zastavil a len tak sa znova nerozbehne

Island po katastrofe: Život
2024-01-22 12:00:00

Sopečná erupcia na Islande predminulý týždeň prvýkrát po 51 rokoch zapálila a pohltila niekoľko domov. Výnimočná udalosť uvrhla do neistoty obyvateľov mesta Grindavík, ktorí teraz netušia, kedy a či sa budú môcť vrátiť do svojich domovov, píše agentúra AFP. viac »

Koniec legendy: Investor chce zbúrať známy hotel, pod Chopkom plánuje apartmánové domy

Kamenná chata pod Chopkom
2024-01-21 23:00:00

Horský hotel Trangoška pod vrcholom Chopku v okrese Brezno by mohli v budúcnosti nahradiť nové apartmánové domy. Počíta s tým zámer investora, ktorý plánuje starý hotel zbúrať a na jeho mieste postaviť päť nových rekreačných objektov. Vyplýva to z dokumentácie, ktorú predložilo v rámci procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) občianske združenie Trangoška. viac »

Globálny cestovný ruch bude v roku 2024 vyšší ako pred pandémiou

Globálny cestovný ruch bude
2024-01-21 16:00:00

Globálny cestovný ruch sa v roku 2024 úplne zotaví z vplyvu pandémie ochorenia COVID-19. A počet zahraničných turistov bude pravdepodobne o 2 % vyšší ako v roku 2019. Uviedla to v piatok Svetová organizácia cestovného ruchu OSN (UNWTO) so sídlom v Madride. TASR o tom informuje na základe správ Reuters a AFP. viac »

Turistku na Havaji zachránil jej pes, štekaním privolal záchranárov

Nebezpečné schody Haiku priťahujú
2024-01-20 09:34:00

Výletnicu, ktorá sa zrútila z prudkého zrázu v horách na Havaji, zachránil jej vlastný pes. Niekoľko metrov pod turistickým chodníkom štekal tak dlho a usilovne, až mu ľudia privolali pomoc. Keď psa z nedostupného terénu hasiči vrtuľníkom vyzdvihli, všimli si nižšie v údolí ležiaceho batohu. Nakoniec našli aj majiteľku psa a batohu a rovnako ju zachránili, napísala stanica CNN. viac »

Francúzski kuchári protestujú proti novému zákonu: Imigrantov potrebujeme!

Francúzski kuchári protestujú proti
2024-01-19 09:00:00

Poprední francúzski kuchári a ďalší zástupcovia gastronomickej branže protestujú proti novému migračnému zákonu, ktorý proti pôvodným plánom neuľahčuje integráciu pracujúcich cudzincov bez povolenia na pobyt. viac »

Taliansko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovinskom, obáva sa teroristov

Taliansko predĺžilo kontroly na
2024-01-18 14:00:00

Taliansko predĺžilo kontroly na hraniciach so Slovinskom o ďalších päť mesiacov, platiť budú do 19. júna. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na vyhlásenie talianskeho ministra vnútra Mattea Piantedosiho. Opatrenie je podľa neho nutné kvôli nebezpečenstvu, že spolu s migrantmi preniknú do krajiny aj teroristi. viac »

Ťažký život v Turecku: Inflácia spravila z masla a mäsa luxusný tovar

Ťažký život v Turecku:
2024-01-18 12:00:00

Keď sa Sabri Yavuz vydá ráno predávať na trh bielu kapustu a citróny, už vie, že sa večer vráti domov s málo peniazmi. Na stole pred ním ležia hromady kapustových hlávok, ľudia ale nič nekupujú, mnohí sa sťažujú na ceny. Yavuz ako otec rodiny často nevie, ako ďalej. Miera inflácie v Turecku nedávno prekročila 64 percent a v najbližších mesiacoch pravdepodobne ďalej porastie. To privádza najmä ľudí zo stredných a nižších vrstiev do existenčnej krízy, píše agentúra DPA. viac »

Arnold Schwarzenegger nepreclil luxusné hodinky, zadržali ho colníci

Arnold Schwarzenegger nepreclil luxusné
2024-01-18 09:30:00

Obrovský trapas. Herca a bývalého politika Arnolda Schwarzeneggera v stredu zadržali colníci na letisku v nemeckom Mníchove, pretože po prílete nenahlásil na preclenie luxusné hodinky. viac »

Nová éra leteckej dopravy: NASA predstavila tiché nadzvukové lietadlo X-59

Nová éra leteckej dopravy:
2024-01-16 00:00:00

V americkom Palmdale cez víkend verejnosti prvýkrát slávnostne predstavili experimentálne nadzvukové lietadlo X-59 QueSST, na ktorého vývoji a výrobe spolupracoval americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) a spoločnosť Lockheed Martin. Stroj má podľa nich byť začiatkom novej éry leteckej dopravy, v ktorej sa majú na nebo vrátiť komerčné nadzvukové lety. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa