Turistické a cestovateľské informácie

Puknuté srdce: Chorvátska polícia rieši nelegálne zásahy na svetoznámom ostrove

2024-03-27 16:00:00 |

Chorvátsky Galešnjak patrí vďaka svojmu unikátnemu tvaru k najznámejším ostrovom sveta a neraz pri ňom kotvia aj jachty svetových celebrít. Teraz ale upútal pozornosť z celkom iného dôvodu – ktosi totiž začal pri brehu stavať mólo.

Viac článkov

Pyramídu v Gíze obkladajú žulou, egyptológovia protestujú (VIDEO)

Pyramídu v Gíze obkladajú
2024-01-31 09:00:00

Renovačné práce na Menkaureho pyramíde v egyptskej Gíze vyvolali kritiku, zatiaľ čo generálny tajomník Najvyššej rady pre historické pamiatky (SCA) Mustafá Wazírí ich naopak označil za "projekt storočia". viac »

Barbarská tradícia je späť: V Mexiku opäť povolili býčie zápasy

Barbarská tradícia je späť:
2024-01-29 16:00:00

V najväčšej aréne pre býčie zápasy na svete v hlavnom meste Mexika sa v nedeľu konalo prvé takéto podujatie v metropole od júna 2022. Stalo sa tak mesiac po tom, čo Najvyšší súd zrušil rozhodnutie nižšieho súdu z mája 2022, ktorým nariadil pozastavenie tejto niekoľko storočí trvajúcej praktiky na neurčito. TASR informuje na základe správy agentúry AFP. viac »

Malý rekordman: Základný tábor Everestu dosiahol len dvojročný chlapec!

Malý rekordman: Základný tábor
2024-01-29 16:00:00

Dvojročný Carter Dallas je zrejme najmladším človekom, ktorý kedy dosiahol základný tábor najvyššej hory sveta Mount Everestu, uviedol denník The Daily Telegraph. Britský chlapec "vystúpil" v októbri do tábora na južnej strane, ktorý sa nachádza v nadmorskej výške 5364 metrov, s pomocou svojich rodičov. viac »

Španielsko zvažuje, či regulovať helibike - zjazďovanie kopcov za pomoci vrtuľníka

Španielsko zvažuje, či regulovať
2024-01-29 16:00:00

Španielsky región Aragónia zvažuje, čo urobiť s novým druhom zábavy v Pyrenejach. Proti takzvanému helibiku, kedy sa turisti nechajú dopraviť na vrchol hory za pomoci vrtuľníka a potom ju zídu vo vysokej rýchlosti na bicykli, protestujú ekológovia a časť miestnych obyvateľov. Vedenie regiónu premýšľa o prísnejšej regulácii, píše denník El País. viac »

Aj múry plačú: Predtým rušné jeruzalemské Staré mesto kvôli bojom zíva prázdnotou

Aj múry plačú: Predtým
2024-01-28 12:00:00

Za viac ako 100 dní od začiatku vojny v Pásme Gazy nenavštívil starožitníctvo Rámího Nábulsího skoro žiadny zákazník. Napriek tomu predajca každý deň prechádza dláždenými uličkami jeruzalemského Starého mesta, aby svoj obchodík otvoril, píše agentúra Reuters. viac »

V rakúskych horách vlani zahynulo 266 ľudí: Zo Slovenska nikto, Česi sú až desiati

V rakúskych horách vlani
2024-01-27 18:00:00

V rakúskych horách vlani zahynulo 266 ľudí. Vyplýva to z informácií, ktoré dnes zverejnilo Rakúske kuratórium pre alpskú bezpečnosť (ÖKAS). Dohromady sa v rakúskych horách odohralo vlani 9583 nešťastia, čo je nad desaťročným priemerom, ktorý je 8171. Najčastejšou príčinou úmrtí sú kardiovaskulárne problémy, čo podľa expertov môže súvisieť s preceňovaním vlastných síl. viac »

Dokonalá pastva pre oči: Vrcholí slávny Festival ľadu a snehu

Dokonalá pastva pre oči:
2024-01-27 12:00:00

Severočínske mesto Harbin po celom svete preslávil najväčší festival sôch z ľadu a snehu. Hoci teploty klesajú aj dvadsať stupňov pod nulu, denne si ich sem prichádza pozrieť obrovské množstvo zvedavcov z Číny aj zo zahraničia. Krehké umelecké diela budú totiž čoskoro minulosťou. viac »

Pred 79 rokmi oslobodili najväčší koncentračný tábor: Osvienčim bol továrňou na smrť

Pred 79 rokmi oslobodili
2024-01-27 09:00:00

Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov (OSN) prijalo 1. novembra 2005 rezolúciu, ktorou vyhlásilo 27. január za Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu (International Holocaust Remembrance Day) s cieľom pripomínať si každý rok utrpenie šiestich miliónov židovských obetí holokaustu a milióny ďalších obetí nacistického prenasledovania. viac »

O pol roka začína olympiáda v Paríži: Dostať sa ako divák je takmer nemožné a CENY sú šialené!

O pol roka začína
2024-01-26 12:00:00

Letné olympijské hry vo francúzskej metropole začínajú presne za šesť mesiacov, 26. júla. Kúpiť letenky či lístky Paríža na termín hier zatiaľ možno pomerne bez ťažkostí a len za mierne vyššie ce. Dostupnosť hotelov klesá, ale je zatiaľ rovnaká ako napríklad na Veľkú noc. Zohnať vstupenky na jednotlivé športové podujatia je ale prakticky nemožné a výdavky, ktoré turistu v meste na Seine tento rok v lete čakajú, budú tiež vyššie ako kedykoľvek predtým. viac »

Neskutočná zimná jazda: Slovensko cez víkend hostí medzinárodné preteky psích záprahov

Neskutočná zimná jazda: Slovensko
2024-01-26 09:00:00

V najchladnejšej lokalite Slovenska s výbornými snehovými podmienkami sa chystá neskutočná zimná jazda, a to v podobe medzinárodných pretekov psích záprahov. Počas nich bežecký areál Snow park Ľadová pri Dobšinskej ľadovej jaskyni predstaví svoju novú požičovňu vybavenia na bežecké lyžovanie s útulňou. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa