Najkrajšie pláže Bulharska: Tu si leňošenie pri mori užijete na maximum

2024-05-27 21:00:00 |   |    | 

Bulharsko láka Slovákov na lacnú dovolenku pri mori. Tunajšie služby sú medzi našincami vychýrené a za rozumný peniaz si tam toho doprajú dosť na to, aby sa cítili ako v raji. Už si len stačí vybrať tú najkrajšiu pláž.



 

Saxa

Pri meste Burgas sa nachádza viacero pekných pláží, medzi ktorými najviac vyniká najmä Saxa. Hlavným dôvodom je to, že ponúka najlepšie podmienky na potápanie v celej krajine. V okolí sa navyše nachádza veľa podnikov, takže máte postarané o dobré služby. Na pláži nájdete najmä piesok, na niektorých miestach sú menšie kamene. Vstup do vody je mierny a odporúča sa teda aj ako ideálna dovolenková lokácia pre rodiny. Musíte si však dobre pozrieť, do ktorej časti sa vyberiete, aby ste s deťmi nemali hotel v blízkosti niektorého z party barov.

 

Silistar

Pokiaľ máte radšej divoké pláže mimo veľkých rezortov, v tom prípade vás osloví Silistar. Tam totiž nájdete ideálnu romantiku, ktorá vám dá pocit, akoby ste boli na opustenom ostrove. Dostanete sa tam jednoducho autom alebo sa odvezte taxíkom. Dajú sa tam požičať lehátka aj slnečníky a dokonca sa na pláži nachádza aj menší bar, v ktorom si kúpite občerstvenie. Ak budete mať chuť, môžete sa poprechádzať po okolí a pokochať sa tunajšou nádhernou prírodou. More má krásnu farbu a v kombinácii s pieskom vytvára úžasný kontrast.

 

Zlaté piesky

Najznámejšia pláž v Bulharsku sa volá Zlaté piesky. Na dĺžku má takmer štyri kilometre a nachádza sa na nej aj množstvo hotelov a podnikov, takže nebudete mať núdzu o zábavu. Na väčšine pláže je dobrý a mierny vstup do mora, vykúpať sa tam teda môžu aj rodiny s deťmi. Výhodou Zlatých piesok je však aj to, že sa nachádzajú v blízkosti Varny, najväčšieho mesto na pobreží, kde je aj letisko. Keď sa teda dosýta vyšantíte pri vodných športoch a oddýchnete pri slnení, môžete si spraviť výlet k zaujímavým pamiatkam.

 

Bolata

Príjemnú atmosféru na pláži Bolata vytvárajú útesy, ktoré poskytujú dostatok súkromia a zároveň chránia pred vetrom. Vďaka tomu sa stávajú ideálnym miestom aj na pikniky, na ktoré tam radi chodia tunajší obyvatelia. Opäť je to časť pobrežia, ktorá je veľmi obľúbená medzi rodinami s deťmi. Počas hlavnej sezóny tam býva dokonca aj občerstvenie. Na Bolate nenájdete žiadny hotel, je to však ku nej od mnohých rezortov blízko a navyše si tam užijete aj vzácne ticho a pokoj.

 

Obzor

K najkrajším častiam pobrežia Čierneho mora patrí aj pláž Obzor, kam kedysi chodili oddychovať rímski cisári. Dnes sa tam rozprestiera viacero rezortov a je to ideálne miesto pre tých, ktorí počas dovolenky potrebujú aj viacero možností na občerstvenie a využitie voľného času. Rodiny s deťmi zas oceni najmä plytkú čistú vodu a zlatý piesok. Pešo alebo na bicykli sa môžete vybrať aj do miestnych viníc a lesov.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 17. jún. 2024. Meniny má Adolf.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa