Afrika – exotická dovolenka

Zážitok na celý život: Slováci v Keni stretli starú mamu Barracka Obamu

Sarah Obamová
2018-07-11 12:00:00

Členovia a členky výpravy KETANGA 2018, ktorú zorganizovala Katedra regionálnej geografie Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského, navštívili v Keni Sarah Obamovú, starú mamu bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu. viac »

Egypt nie sú len pyramídy, tieto miesta sa im krásou vyrovnajú

Tunis, Fayoum, Egypt
2018-07-05 00:00:01

Egyptské pyramídy patria medzi najnavštevovanejšie turistické atrakcie na svete. Niektorí dovolenkári si dokonca vyberajú túto krajinu len kvôli nim. Lenže po jednom fakultatívnom výlete sa môžete trochu nudiť. V týchto končinách je pritom veľa iných zaujímavostí, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. O Luxore, Abú Simbel či Údolí kráľov ste už určite počuli, teraz nastal čas spoznať aj ďalšie egyptské poklady. viac »

Seychely – exotika, ktorú si môžete dopriať celoročne

Seychelly
2018-06-07 12:00:00

Súostrovie Seychely tvorí vyše 150 ostrovov, ale len časť z nich je obývaných. Niektoré sú veľmi malé a napríklad počas prílivu by sa tam vošlo iba pár ľudí. Obyvatelia sa sústreďujú na približne tretine z nich. Tieto časti sa zároveň využívajú aj ako obľúbené dovolenkové destinácie. viac »

Egypt premiestnil posledný z Tutanchamonových bojových vozov do nového múzea

Egypt premiestnil posledný z
2018-05-11 16:00:00

Šiesty a zároveň posledný dvojkolesový bojový voz známeho egyptského faraóna Tutanchamona presunuli egyptské úrady minulú sobotu do múzea, ktoré sa momentálne buduje neďaleko Veľkých pyramíd pri Gíze. Informuje o tom agentúra AP. viac »

Tri štvrtiny živočíchov a rastlín vo Viktóriinom jazere sú ohrozené, hrozí im vyhnutie

Viktóriino jazero
2018-04-23 16:00:00

Trom štvrtinám živočíchov a rastlín žijúcim v oblasti Viktóriinho jazera na východe Afriky hrozí vyhynutie, informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na výskum Medzinárodnej únie pre ochranu prírody (IUCN). viac »

Zanzibar – domov aromatických korenín a jedinečnej kultúry

Zanzibar – domov aromatických
2017-09-20 12:00:00

Zanzibar je autonómny štát, ktorý spadá pod správu Tanzánie. Jeho brehy obmýva Indický oceán a okrem turizmu je tu hlavným zdrojom obživy pestovanie korenín. Práve odtiaľto pochádza značná časť produkcie škorice, čierneho korenia, bobkového listu alebo muškátového orieška. Z toho dôvodu Zanzibar často prezývajú aj voňavým ostrovom, ktorý vás príjemne prekvapí tým, ako jeho domáci obyvatelia často lipnú na tradíciách. Tie im pomáhajú prekonať niekedy neľahký osud a hlavne pripraviť atraktívnu pôdu pre zvedavých turistov. viac »

Pustatiny ako z Marsu a nedotknutá príroda: Réunion stojí za návštevu

Réunion stojí za návštevu
2017-02-14 00:00:01

Ostrov Réunion nájdete v Indickom oceáne, jeho najbližším susedným štátom je Madagaskar. Až do 17. storočia bol neobývaný, potom ho však objavili ľudia z Francúzska, Madagaskaru a Afriky. Tí ho začali postupne osídľovať a v 20. storočí prešiel ostrov pod francúzsku správu. Na Réunione žije menej ako milión obyvateľov. Veľkú časť preto stále tvoria aj turisti, ktorí sa tam vyberajú hľadať najmä krásnu prírodu a pokoj. viac »

Boh sa nahneval a vytvoril skutočný koniec sveta: Nájdete ho v Namíbii

Boh sa nahneval a
2017-02-04 00:01:00

Asi najvýstižnejšie popísali pobrežie Namíbie portugalskí moreplavci. Tí ho nazvali pekelnou bránou a nič netušiac tak nadviazali na jednu z tradičných povier, podľa ktorej túto časť sveta zrodil Boh v časoch, keď bol nahnevaný. viac »

Rieka, ktorá končí v púšti: Delta Okavanga vytvára kolosálnu zelenú oázu so slonmi a hrochmi

Rieka, ktorá končí v
2017-02-02 12:00:01

Slnko v lete rozpaľuje vzduch na 40°C, všade je neúprosná púšť Kalahari. Hneď vedľa nej drsným podmienkam vzdoruje fascinujúca oáza zelene, močarísk a jazierok – delta rieky Okavango. Na ploche veľkej ako Košický a Banskobystrický kraj dohromady udržiava pri živote jedno z najpozoruhodnejších miest Afriky, plné majestátnych hrochov, slonov a elegantných zebier. viac »

Svetové centrum čiernej mágie: Fetish Market v Togu je životným zážitkom

Svetové centrum čiernej mágie:
2017-02-01 00:01:16

Počas vašich ciest ste sa už istotne stretli s rôznymi druhmi trhov. Taký, ako sa však nachádza v africkej krajine Togo, ste určite ešte nikdy nevideli. viac »


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa