Dovolenka pri mori

Zabudnite na Makarsku: Slováci v Chorvátsku najviac milujú týchto 6 miest

2024-04-26 13:00:00 |

Chorvátsko má za sebou úspešný rok. Krajinu pri Jadranskom mori navštívilo minulý rok rekordných 519.300 Slovákov, k čomu prispel aj prechod na euro, vstup do schengenského priestoru či otvorenie Pelješackého mostu. Vyše polovica turistov zo Slovenska vyhľadáva ubytovanie v súkromí, štvrtina uprednostňuje hotely. Toto sú miesta, kde slovenčinu počuť najviac.

Viac článkov

Chorvátske ostrovy: 7 destinácií pre dokonalú dovolenku

Hvar, Chorvátsko
2018-05-09 00:00:00

Slovenskí dovolenkári majú už dlhé roky svojho top favorita medzi dovolenkovými destináciami. I keď niekedy sa ukážu nejaké jednosezónne hviezdy, stále u nich vyhráva Chorvátsko. Príjemní obyvatelia, krásna príroda, blízka kultúra a rozmanité atrakcie im dávajú stále viac dôvodov na to, aby sa tam opäť vrátili. Medzi najväčšie tromfy tejto krajiny patria aj jej nádherné ostrovy. viac »

Skutočný klenot v Stredomorí: 5 dôvodov pre návštevu gréckeho ostrova Rhodos

Rhodos, Grécko
2018-05-04 12:00:00

Rhodos je jedným z najpôvabnejších gréckych ostrovov a patrí dokonca medzi najunikátnejšie a najvyhľadávanejšie ostrovy v celom Stredomorí. Týchto päť dôvodov vysvetľuje, prečo by ste ho raz mali navštíviť aj vy. viac »

Dovolenka na Makarskej: 10 tipov na skvelý výlet

Dovolenka na Makarskej: 10
2018-05-02 00:00:01

Každý rok mieri na dovolenku v Chorvátsku množstvo Slovákov. K najvyhľadávanejším destináciám patrí aj Makarská riviéra, kde krištáľovo čisté more lemujú pieskové a kamenisté pláže v tieni pínií. Ak by ste si však predsa len chceli v zaslúženom oddychovaní urobiť malú prestávku, ponúkame vám 10 tipov na skvelý výlet. viac »

Domáci odhalili svoju pýchu: Toto je 10 najkrajších pláží v Grécku

Myrtos, Kefalonia
2018-04-25 00:00:01

Grécko sa vďaka blankytnému moru, malebným dedinkám a množstvu pamiatok dlhodobo teší obrovskej obľube u turistov. Vybrať si tú správnu destináciu však pri toľkých krásach nie je jednoduché. Možno vám pri rozhodovaní pomôže aj tento zoznam, najkrajšie pláže svojej krajiny vyberali samotní Gréci. viac »

Doteraz neobjavený dovolenkový raj: Bosna a Hercegovina ponúka krásne more, chuť orientu a nízke ceny

Bosna a Hercegovina
2018-04-19 00:00:01

Keď sa povie Bosna a Hercegovina, väčšina z nás si predstaví hlavné mesto Sarajevo ako dejisko letnej olympiády ´84, slávny most v Mostare a Srebrenický masaker. Táto balkánska krajina má však aj jedno prímorské letovisko a množstvo zaujímavostí vo vnútrozemí. Mirka Katonová sa ich rozhodla preskúmať. viac »

Cieľová destinácia – BULHARSKO

Cieľová destinácia – BULHARSKO
2018-03-13 12:00:00

Pamätáte si Bulharsko ako dovolenku z čias socializmu? Ani náhodou! To už dávno neplatí. Bulharsko je krásna a na zážitky bohatá krajina a už po prílete na letisko v Burgase som vedela, že tam nechám kúsok svojho srdca. viac »

Nikdy nespiace Azory: Exotika na európsky spôsob

Azory
2017-09-22 00:00:01

Chcete exotiku, no zároveň ostať v Európe? Poďte si teda užiť pobyt na Ilhas dos Açores - Azoroch, portugalskom súostroví uprostred Atlantického oceánu 1500 km od Lisabonu. Už len samotný fakt, že ostrovy sú sopečného pôvodu a plné minerálnych prameňov im dávajú neobyčajný charakter. viac »

Skvelý tip na september: V juhovýchodnej Sicílii zažijete na pol nádrže úplne všetko

Catania, Sicília
2017-09-06 00:00:00

Pláže s pieskom jemným ako múka, biele útesy obmývané krištáľovo čistým morom a očarujúce barokové mestečká? A čo tak pridať k tomu ešte kúpanie v azúrových jazierkach na dne kaňonu či pochutnávanie si na tej najlahodnejšej zmrzline, akú si viete predstaviť? Verte či nie, toto všetko nájdete na kúsku zeme menšom než Bratislavský kraj. Vitajte v juhovýchodnej Sicílii. viac »

Kúpanie v tieni pamiatok: 7 najčarovnejších pláží Dubrovníka

Dubrovník, Chorvátsko
2017-08-24 00:00:01

Dubrovník patrí k najobľúbenejším destináciám v Chorvátsku. Obrovské množstvo turistov sem mieri najmä kvôli pamiatkam a výnimočnej atmosfére, neďaleko centra sa však dá aj oddychovať pri mori. Viete, na akú pláž sa treba v Dubrovníku vydať za vodnými športmi, na akú za relaxom a na akú len za letnou slnečnou pohodou? Poradíme vám. viac »

Ostrov Madeira: Nespútaný raj večnej jari

Ostrov Madeira
2017-08-01 00:00:00

Už počas cesty na Madeiru, ktorá je autonómnou oblasťou Portugalska, máte vzrušujúci pocit, ako keby ste cestovali za zabudnutým rajom či stratenou Atlantídou. Vaše vnútorné dojmy vás vlastne neklamú, lebo cestujete do Atlantiku, na ostrov vzdialený až 900 km od Lisabonu a okolo 700 km od pobrežia Afriky. Na ostrov, ktorý si vás navždy získa. viac »


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa