Dovolenka pri mori

Dovolenka na konci leta: Chorvátsky Rab je ostrovom slnka, očarí aj v týchto dňoch

2023-08-14 12:30:00 |

Slováci Chorvátsko milujú, no väčšinou mieria na rovnaké miesta. Niektoré lokality záujmu našincov trochu unikajú, čo je veľká škoda. Napríklad Rab, prezývaný Ostrov slnka, by si rozhodne zaslúžil viac pozornosti.

Viac článkov

Domáci odhalili svoju pýchu: Toto je 10 najkrajších pláží v Grécku

Myrtos, Kefalonia
2018-04-25 00:00:01

Grécko sa vďaka blankytnému moru, malebným dedinkám a množstvu pamiatok dlhodobo teší obrovskej obľube u turistov. Vybrať si tú správnu destináciu však pri toľkých krásach nie je jednoduché. Možno vám pri rozhodovaní pomôže aj tento zoznam, najkrajšie pláže svojej krajiny vyberali samotní Gréci. viac »

Doteraz neobjavený dovolenkový raj: Bosna a Hercegovina ponúka krásne more, chuť orientu a nízke ceny

Bosna a Hercegovina
2018-04-19 00:00:01

Keď sa povie Bosna a Hercegovina, väčšina z nás si predstaví hlavné mesto Sarajevo ako dejisko letnej olympiády ´84, slávny most v Mostare a Srebrenický masaker. Táto balkánska krajina má však aj jedno prímorské letovisko a množstvo zaujímavostí vo vnútrozemí. Mirka Katonová sa ich rozhodla preskúmať. viac »

Cieľová destinácia – BULHARSKO

Cieľová destinácia – BULHARSKO
2018-03-13 12:00:00

Pamätáte si Bulharsko ako dovolenku z čias socializmu? Ani náhodou! To už dávno neplatí. Bulharsko je krásna a na zážitky bohatá krajina a už po prílete na letisko v Burgase som vedela, že tam nechám kúsok svojho srdca. viac »

Nikdy nespiace Azory: Exotika na európsky spôsob

Azory
2017-09-22 00:00:01

Chcete exotiku, no zároveň ostať v Európe? Poďte si teda užiť pobyt na Ilhas dos Açores - Azoroch, portugalskom súostroví uprostred Atlantického oceánu 1500 km od Lisabonu. Už len samotný fakt, že ostrovy sú sopečného pôvodu a plné minerálnych prameňov im dávajú neobyčajný charakter. viac »

Skvelý tip na september: V juhovýchodnej Sicílii zažijete na pol nádrže úplne všetko

Catania, Sicília
2017-09-06 00:00:00

Pláže s pieskom jemným ako múka, biele útesy obmývané krištáľovo čistým morom a očarujúce barokové mestečká? A čo tak pridať k tomu ešte kúpanie v azúrových jazierkach na dne kaňonu či pochutnávanie si na tej najlahodnejšej zmrzline, akú si viete predstaviť? Verte či nie, toto všetko nájdete na kúsku zeme menšom než Bratislavský kraj. Vitajte v juhovýchodnej Sicílii. viac »

Kúpanie v tieni pamiatok: 7 najčarovnejších pláží Dubrovníka

Dubrovník, Chorvátsko
2017-08-24 00:00:01

Dubrovník patrí k najobľúbenejším destináciám v Chorvátsku. Obrovské množstvo turistov sem mieri najmä kvôli pamiatkam a výnimočnej atmosfére, neďaleko centra sa však dá aj oddychovať pri mori. Viete, na akú pláž sa treba v Dubrovníku vydať za vodnými športmi, na akú za relaxom a na akú len za letnou slnečnou pohodou? Poradíme vám. viac »

Ostrov Madeira: Nespútaný raj večnej jari

Ostrov Madeira
2017-08-01 00:00:00

Už počas cesty na Madeiru, ktorá je autonómnou oblasťou Portugalska, máte vzrušujúci pocit, ako keby ste cestovali za zabudnutým rajom či stratenou Atlantídou. Vaše vnútorné dojmy vás vlastne neklamú, lebo cestujete do Atlantiku, na ostrov vzdialený až 900 km od Lisabonu a okolo 700 km od pobrežia Afriky. Na ostrov, ktorý si vás navždy získa. viac »

Grécky ostrov Zakynthos: Najkrajšia pláž Európy aj malebné morské jaskyne

Ostrov Zakynthos, Grécko
2017-07-13 00:00:00

Jeden z najstaršie obývaných gréckych ostrovov Zakynthos patrí k najvyhľadávanejším lokalitám tejto krajiny. Okrem nádherných pláží sa môžete tešiť aj na pestré možnosti využitia voľného času a spoznávania gréckej mýtickej kultúry. Zaujímavosťou tohto ostrova je tiež fakt, že práve odtiaľto pochádza autor gréckej hymny. Urobte preto tento rok zmenu, nechoďte opäť len na overenú klasiku ako Korfu alebo Kréta a pozrite sa na ďalší z nádherných ostrovov. viac »

VIDEO ako inšpirácia: Pozrite sa na dovolenkové hity Slovákov z vtáčej perspektívy

VIDEO ako inšpirácia: Pozrite
2017-07-02 00:00:00

Príchod dronov nám ponúkol aj jednu veľkú cestovateľskú výhodu. Získavame vďaka nim úplne iný pohľad na svet a často dokážeme vidieť i také detaily, ktoré nám za normálnych okolností unikajú. Skúste sa vďaka moderným technológiám pozrieť takýmto spôsobom na najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov. Možno vám práve takýto pohľad na krásu jednotlivých lokalít lepšie napovie, ktorá časť sveta je pre vás tá najvhodnejšia a kde by ste mali stráviť vašu najbližšiu dovolenku. viac »

Najkrajšia tvár Talianska: 10 ostrovov a ich tajomstvá

Ischia, Taliansko
2017-06-27 00:00:01

Taliansko jednoznačne patrí k najkrajším krajinám planéty. Vďačí za to najmä bohatej kultúre a množstvu pamiatok aj v tých najmenších mestečkách. Nemenej atraktívne sú však aj jeho prírodné krásy. To všetko nájdete nielen na pevnine, ale aj na ostrovoch. Sicília a Sardínia sú nám už dobre známe, poznáte však aj tie ostatné? viac »


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa