Dovolenka pri mori

Južný a Severný Cyprus: Porovnali sme výhody a nevýhody oboch častí

Cyprus
2018-06-20 00:00:00

Cyprus patrí medzi najobľúbenejšie ostrovy Stredomoria a ročne ho navštevujú státisíce turistov. Krajina má čo turistom ponúknuť, treba si však dobre zvážiť, do ktorej časti sa vyberiete. Každá je totiž trochu iná. viac »

Polostrov Peloponéz - nevídaný poklad gréckej pevniny

Peloponéz, Grécko
2018-06-18 00:00:01

Plánujete letnú dovolenku, ale ešte stále sa neviete rozhodnúť, kde zakotvíte? Možno by ste mali zvážiť návštevu Grécka, ktoré je síce preslávené najmä ostrovmi, no za návštevu rozhodne stojí aj jeho pevninská časť. Ak vás lákajú azúrové zákutia, nádherné dlhé piesočnaté pláže, veľa zábavných podnikov a ruiny starovekej civilizácie, navštívte polostrov Peloponéz. viac »

Ďalší z balkánskych tipov – letná dovolenka v Čiernej Hore

Čierna Hora
2018-06-13 00:00:00

O slovo sa hlási ďalší zástupca z Balkánu. Medzi Chorvátskom a Albánskom doteraz ticho driemala Čierna Hora, ktorú pomaly objavuje čoraz viac turistov. Len 50 kilometrov od ich hraníc sa nachádza obľúbený Dubrovník, v ktorom môžete taktiež stráviť pár dní a vytvoriť si tak ideálny plán pre tohtoročnú letnú dovolenku. viac »

Ťažko vybrať najkrajšiu: 7 top pláží v Španielsku

Ťažko vybrať najkrajšiu: 7
2018-06-12 00:00:01

Španielsko patrí medzi top dovolenkové destinácie. Niektoré miesta sú však kvôli tomu veľmi vyťažené turistami, preto začínajú cestovatelia hľadať pokojnejšie prímorské oblasti. Pokiaľ je pre vás pri výbere dovoleniek hlavným kritériom pekná pláž s dobrými službami, vyberte si niektorú z lokalít z nášho zoznamu. viac »

Korfu – druhý domov slovenských turistov

Ostrov Korfu, Grécko
2018-06-08 00:00:01

Korfu je najsevernejší zo všetkých gréckych ostrovov, na jeho podnebí to však nespoznáte. Tropicky teplé letá a príjemné more sú najväčšími lákadlami turistov, množstvo Slovákov sem však cestuje aj kvôli zelenému porastu, vegetácii, pamiatkam a rodinnej atmosfére. viac »

Kalábria - neobjavený európsky Karibik

Kalábria - neobjavený európsky
2018-05-29 00:00:01

Kalábria, zahalená do tyrkysových farieb, sa nachádza úplne na juhu Apeninského polostrova. Azda preto sa tento región teší menšej pozornosti turistov, hoci patrí k najkrajším nielen v Taliansku, ale aj v celej Európe. Dôkazom je úžasná klíma, priezračné tyrkysové more a bohatá história. Čo viac si môže dovolenkár priať? viac »

Neobjavený rajský kút Chorvátska – ostrov Šolta

Ostrov Šolta, Chorvátsko
2018-05-24 00:00:01

Veľa Slovákov stále nedá dopustiť na letnú dovolenku v Chorvátsku a vyberajú sa tam pravidelne každý rok. Celá krajina ponúka množstvo zaujímavých miest, ktoré môžete vždy obmieňať za nejaké nové nepreskúmané lokality. Pri tak veľkom návale turistov je však čoraz náročnejšie nájsť ešte niečo neopozerané a s príjemnou domácou atmosférou. Ostrov Šolta je presne jednou z takýchto pekných častí tejto úžasnej krajiny. viac »

Jadran inak: Skvelé dovolenkové destinácie pri mori ponúka aj Slovinsko

Piran, Slovinsko
2018-05-21 00:00:00

Zunovala sa vám už dovolenka v Chorvátsku, no región sa vám stále páči? Posuňte sa tento rok o pár kilometrov vyššie a navštívte Slovinsko. Krajina je síce často v tieni svojho slávnejšieho konkurenta, no jeho pekné pláže a kvalitné služby sú dostatočne dobrým dôvodom na to, aby ste zmenili svoju obľúbenú destináciu. viac »

Albánsko je nefalšovaný Balkán, s dobrým aj zlým

Albánsko
2018-05-17 00:00:01

Albánsko si mnohí z nás spájajú s mafiou, ktorej chápadlá siahali aj na naše územie. Napriek tomu ho však vďaka nízkym cenám a moru objavuje aj čoraz viac Slovákov. Čo ich tam skutočne čaká? viac »

Toskánsko nie sú len vinice a malebné mestečká, oddychovať môžete aj pri mori

Lido di Camaiore, Taliansko
2018-05-15 00:00:01

Toskánsko – niekoľkokilometrové pláne levandúľ či viníc v pozadí s vysokými topoľmi ako z reklamy na aviváž. Hovorí sa o ňom, že je najkrajším kútom Talianska, väčšina turistov však zostáva len vo vnútrozemí. My sme chceli spoznať aj jeho druhú stránku a zamierili sme k Ligúrskemu moru. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa