Dovolenka pri mori

Päť najkrajších pláži v Španielsku: Takto vyzerá skutočne parádna dovolenka!

2024-04-19 22:00:00 |

Pri výbere vhodnej destinácie býva pre turistov jedným z hlavných kritérií pláž. Opaľovanie, oddych na brehu a kúpanie v mori sú to, na čo sa mnohí tešia najviac, a preto si ešte pred výberom hotela treba overiť blízke alternatívy. V Španielsku to však môže byť trochu problém - táto krajina je totiž známa nádherným pobrežím a skvelé možnosti prinášajú aj jeho ostrovy. Vybrať si tú správnu pláž pre budúcu dovolenku nebude jednoduché!

Viac článkov

Najlepšie plážové destinácie v Portugalsku - každá z nich je skvostom

,Portugalsko
2019-05-20 00:00:01

Časť portugalského pobrežia tvoria vysoké útesy, ale nájdete tam tiež množstvo krásnych pláží, kde sa rozprestierajú obľúbené rezorty. Dovolenku v tejto krajine nemusíte stráviť len na stále obľúbenej Madeire. Celá krajina ponúka množstvo zaujímavých možností, kde si poleňošíte pod slnečníkom na teplom piesku, ale zároveň si obzriete zaujímavosti v okolí. viac »

Ostrov Ischia – top destinácia pre milovníkov mora, dobrého jedla a turistiky

Castello Aragonese
2019-05-19 00:00:01

Taliansko je snom dovolenkárov. Táto krajina ponúka všetko od horských oblastí s lyžovačkou, cez zaujímavú kultúru, až po dovolenku pri mori a na ostrovoch. Ischia je určená najmä pre tých turistov, ktorí obľubujú aj aktívny oddych. Maškrtenie na dobrých jedlách kompenzujú spoznávaním zaujímavého regiónu bohatého na krásne prírodné oblasti. viac »

Tri dni na Malorke: Naplánujte si krátky výlet na slávny španielsky ostrov

Port de Soller, Malorka
2019-03-27 12:00:00

Malorka sa stala pre Slovákov počas minulej sezóny absolútnym hitom. Letecké spoločnosti ponúkali z Viedne mimoriadne lacné letenky, ktoré boli ideálne najmä na kratšie trojdňové pobyty. Spiatočnú cestu ste si v akcii aj v hlavnej sezóne mohli kúpiť za dve až dvadsať eur. Počas tohto výletu dostanete všetko, čo chcete od letnej dovolenky – oddych na pláži, pekné pamiatky a vynikajúce jedlo. viac »

Čas plánovať svoje leto snov: Kompletný manuál pre dovolenku na Tureckej riviére

Turecko
2019-03-26 00:00:01

Pojmom Turecká riviéra označujeme pás stredomorského pobrežia na juhu Turecka. V ostatných rokoch práve toto územie láka množstvo turistov, ktorí vyžadujú luxus ako v bavlnke a nechávajú sa radi hýčkať. Mnoho z nich sem jazdí iba kvôli drahým a vkusným 5-hviezdičkovým hotelom, ktorých je tu skutočne neúrekom a lemujú celý úzky pás pobrežia. Tie však nie sú jediným lákadlom riviéry. viac »

Madeira - jedna veľká rozkvitnutá záhrada

Madeira, Portugalsko
2018-11-15 00:00:01

Súostrovie Madeira tvorí viacero ostrovov, obývané sú ale iba dva centrálne – Madeira a Porto Santo. Madeira je inšpiratívny raj pre všetkých milovníkov neporušenej prírody, o čom svedčia aj jej prívlastky. Ostrov večnej jari, oáza zelene, ostrov záhrad, vždyzelený ostrov... viac »

Slovinská riviéra - turistický raj, ktorý čaká na objavenie

Piran, Slovinsko
2018-09-17 12:00:00

Slovinsko nie je medzi turistami tak veľmi známe v súvislosti s prímorským turistickým ruchom. Mnoho ľudí ani netuší, že túto krajinu tiež obmýva Jadranské more a že sa tam nachádzajú očarujúce prímorské miesta a pekné pláže. Síce iba 43 kilometrov dlhý kúsok pobrežia ponúka nepreľudnenú malebnú slovinskú riviéru. viac »

Európsky Karibik: Costa Smeralda je rajom aj v septembri

Costa Smeralda, Sardínia
2018-09-12 12:00:00

Kilometre pláží s bielym pieskom, všade krásna zeleň a množstvo voňavých kvetov. Presne takto si predstavujete ideálnu dovolenku v Karibiku. No viete o tom, že podobné miesto nájdete v Európe a takúto exotiku uvidíte aj bez toho, aby ste investovali do letenky stovky eur? Stačí sa vybrať na taliansku Costa Smeralda a razom budete obklopení takýmto rajom. viac »

Najkrajší z najkrajších – ostrov Santorini

Ostrov Santorini, Grécko
2018-09-05 00:00:00

Grécke ostrovy sú všetky neopakovateľne nádherné, ale nad nimi stojí jeden, ktorému sa nemôže uprieť prvenstvo a kraľuje pomyselne nad všetkými. Tým ostrovom je Santorini -symbol Grécka so svojimi typickými bielo-modrými domčekmi, ktorý je vysnívaným cieľom takmer každého cestovateľa. V súčasnosti je ostrov aj vyhľadávanou svadobnou destináciou, ktorú čoraz viac navštevujú zaľúbené páry, aby tu našli svoje šťastie a uzavreli manželský zväzok. viac »

Sicília – nádherný ostrov slnka

Taormína, Sicília, Taliansko
2018-08-30 00:00:00

Sicília je pokladaná za jeden z najkrajších ostrovov Stredomoria. Ak chcete na vlastné oči vidieť činné sopky, antické pamiatky, neopakovateľné pláže a azúrové more, práve tento ostrov je výbornou voľbou. Turisti doslova milujú aj jeho neopakovateľnú stredomorskú klímu. Nádherné slnečné počasie takmer celoročne pôsobí ako balzam na dušu. Nie nadarmo je Sicília prezývaná aj ostrovom slnka, jeho západy a východy sú tu úchvatné doslova ako umelecké diela. viac »

Grécky ostrov Karpathos – pokojná a ničím nerušená dovolenka v lone prírody

Ostrov Karpathos, Grécko
2018-08-25 00:00:01

Grécky ostrov Karpathos nie je poznačený masovým turizmom ako susedný Rhodos. Je síce druhým najväčším ostrovom Dodekánskeho súostrovia, ale cestovné kancelárie ho vo svojej ponuke až tak nepreferujú. Je to škoda, Karpathos návštevníkom rozhodne má čo ponúknuť. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa