Dovolenka pri mori

Päť najkrajších pláži v Španielsku: Takto vyzerá skutočne parádna dovolenka!

2024-04-19 22:00:00 |

Pri výbere vhodnej destinácie býva pre turistov jedným z hlavných kritérií pláž. Opaľovanie, oddych na brehu a kúpanie v mori sú to, na čo sa mnohí tešia najviac, a preto si ešte pred výberom hotela treba overiť blízke alternatívy. V Španielsku to však môže byť trochu problém - táto krajina je totiž známa nádherným pobrežím a skvelé možnosti prinášajú aj jeho ostrovy. Vybrať si tú správnu pláž pre budúcu dovolenku nebude jednoduché!

Viac článkov

Palmová riviéra - klenot talianskeho Jadranu

Palmová riviéra, Taliansko
2018-08-16 00:00:00

Palmová riviéra je oblasť, ktorá sa nachádza v strede Talianska pri Jadranskom mori. Každý rok je cieľom státisícov dovolenkárov. Odpoveď „prečo“ je veľmi jednoduchá. Je tu nádherne a romanticky. Palmy sú vysadené všade navôkol, pri domoch, bytoch, na balkónoch a lemujú celé pobrežie. Ak sa táto atmosféra spojí so slnečným počasím a piesočnatými plážami, ktoré nemajú konca, vznikne z toho nezabudnuteľná dovolenka nielen pre zamilovaných. viac »

Ostrov Ischia - neobjavený poklad v Neapolskom zálive

Ostrov Ischia, Taliansko
2018-08-13 00:00:01

Všetky talianske ostrovy sú preslávené svojou malebnosťou a nádhernými zákutiami. Sicília aj Sardínia sú turistom dobre známe, už menej ľudí ale pozná Ischiu. Tento ostrov pritom rozhodne má návštevníkom čo ponúknuť. viac »

Autom po Sardínii - množstvo nezabudnuteľných zážitkov pre celú rodinu

Sardínia
2018-08-06 12:00:00

Sardínia je vyhľadávaným stredomorským ostrovom s výbornou klímou, ktorý leží medzi talianskou Sicíliou a francúzskou Korzikou. Je to úžasná dovolenková destinácia, ktorá ponúka množstvo fascinujúcich pamiatok a aktivít vhodných pre rodiny s deťmi. Či už ste sa rozhodli navštíviť Sardíniu, aby ste si pozreli fénické alebo rímske zrúcaniny, alebo len aby ste nabrali energiu a vychutnávali si vynikajúce sardínske vína, určite budete mať na tomto čarovnom ostrove skvelú dovolenku. viac »

Bájna Kréta: 5 dôvodov pre návštevu najväčšieho gréckeho ostrova

Kréta, Grécko
2018-07-12 00:00:00

Kréta je najjužnejším a najväčším gréckym ostrovom. Je opradená množstvom legiend a dodnes sa tam nachádzajú historické poklady našej civilizácie. Gréci sú na ňu právom hrdí, pretože konkuruje najkrajším ostrovom na svete. viac »

Inšpirácia na dovolenku: 10 najkrajších pláží Portugalska

Praia Marinha, Carvoeiro, Portugalsko
2018-07-10 00:00:01

Portugalsko zatiaľ nepatrí medzi top destinácie Slovákov. Každý, kto túto neveľkú krajinu na Pyrenejskom polostrove navštívil, však rozhodne potvrdí, že jej pláže patria k tým najkrajším. Či už hľadáte rušné letoviská s výbornými službami alebo uprednostníte oddych v srdci divokej prírody, Portugalsko má ponuku pre každého. viac »

Turecký Dalaman: Nová destinácia Ryanairu ponúka more, pamiatky aj zábavu

Oludeniz, Turecko
2018-06-29 12:00:00

Letecká spoločnosť Ryanair včera spustila novú leteckú linku do Dalamanu. Výlety do Turecka sú určené najmä pre dovolenkárov, ktorí uprednostňujú týždňové pobyty pri mori. Lety z tohto mesta budú každý štvrtok a aj počas hlavnej sezóny zaplatíte za spiatočnú cestu do 100 eur. viac »

Dovolenka na skok od nás: 10 najkrajších pláží Istrie

Pláž na Istrii
2018-06-27 00:00:00

Chorvátsky polostrov Istria je Slovákom veľmi dobre známy. Od Bratislavy ho delí necelých 600 kilometrov, je teda ideálny napríklad aj vtedy, ak máte na oddych pri mori len pár dní. Už po šiestich hodinách sa môžete prechádzať po typických chorvátskych mestečkách alebo ležať na slnkom vyhriatej pláži. Toto sú tie najkrajšie. viac »

Dovolenka v Bulharsku: 7 tipov na výlet zo Slnečného pobrežia

Bulharsko ponúka mnoho možností
2018-06-25 00:00:00

Bulharsko patrí medzi obľúbené dovolenkové destinácie Slovákov. Spomedzi všetkých lokalít si najčastejšie vyberajú Slnečné pobrežie, ktoré je známe vďaka pekným plážam. Denne si tam môžete vyberať z mnohých zaujímavých fakultatívnych výletov, počas ktorých sa môžete ísť pozrieť dokonca aj do Turecka. viac »

Kréta - večne slnečný ostrov

Kréta, Grécko
2018-06-23 00:00:01

Grécko je kolískou prvej veľkej európskej civilizácie a tak sa okrem pláží na svetoznámych ostrovoch, ktorých má Grécko asi 1400, môžete tešiť aj na krajinu plnú neskutočne krásnych antických pamiatok. Väčšinu turistov sem však láka ideálne počasie a prekrásne pláže. viac »

Južný a Severný Cyprus: Porovnali sme výhody a nevýhody oboch častí

Cyprus
2018-06-20 00:00:00

Cyprus patrí medzi najobľúbenejšie ostrovy Stredomoria a ročne ho navštevujú státisíce turistov. Krajina má čo turistom ponúknuť, treba si však dobre zvážiť, do ktorej časti sa vyberiete. Každá je totiž trochu iná. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa