Dovolenka pri mori

Grécky ostrov Zakynthos: Najkrajšia pláž Európy aj malebné morské jaskyne

Ostrov Zakynthos, Grécko
2017-07-13 00:00:00

Jeden z najstaršie obývaných gréckych ostrovov Zakynthos patrí k najvyhľadávanejším lokalitám tejto krajiny. Okrem nádherných pláží sa môžete tešiť aj na pestré možnosti využitia voľného času a spoznávania gréckej mýtickej kultúry. Zaujímavosťou tohto ostrova je tiež fakt, že práve odtiaľto pochádza autor gréckej hymny. Urobte preto tento rok zmenu, nechoďte opäť len na overenú klasiku ako Korfu alebo Kréta a pozrite sa na ďalší z nádherných ostrovov. viac »

VIDEO ako inšpirácia: Pozrite sa na dovolenkové hity Slovákov z vtáčej perspektívy

VIDEO ako inšpirácia: Pozrite
2017-07-02 00:00:00

Príchod dronov nám ponúkol aj jednu veľkú cestovateľskú výhodu. Získavame vďaka nim úplne iný pohľad na svet a často dokážeme vidieť i také detaily, ktoré nám za normálnych okolností unikajú. Skúste sa vďaka moderným technológiám pozrieť takýmto spôsobom na najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov. Možno vám práve takýto pohľad na krásu jednotlivých lokalít lepšie napovie, ktorá časť sveta je pre vás tá najvhodnejšia a kde by ste mali stráviť vašu najbližšiu dovolenku. viac »

Najkrajšia tvár Talianska: 10 ostrovov a ich tajomstvá

Ischia, Taliansko
2017-06-27 00:00:01

Taliansko jednoznačne patrí k najkrajším krajinám planéty. Vďačí za to najmä bohatej kultúre a množstvu pamiatok aj v tých najmenších mestečkách. Nemenej atraktívne sú však aj jeho prírodné krásy. To všetko nájdete nielen na pevnine, ale aj na ostrovoch. Sicília a Sardínia sú nám už dobre známe, poznáte však aj tie ostatné? viac »

Grécky Mykonos: Obľúbený ostrov najnáročnejších turistov

Ostrov Mykonos, Grécko
2017-06-26 00:00:01

Každý z gréckych ostrovov je niečím výnimočný a kvôli tomu sa špecializuje na inú klientelu. Zatiaľ čo Santorini vyhľadávajú milovníci gréckej kultúry a Krétu preferujú rodiny s deťmi, ostrov Mykonos dokáže splniť požiadavky aj tých najnáročnejších zákazníkov. Známy je príjemnými plážami s najteplejším morom, nádhernou prírodou a výbornými službami. Často ho nazývajú aj druhým domovom celebrít, lebo tu svoju dovolenku často trávia aj známe osobnosti. viac »

Najkrajšie bulharské pláže: Vynikajúce možnosti na letnú dovolenku

Zlaté piesky, Bulharsko
2017-06-20 23:00:00

Bulhari stále bojujú proti nálepke lacnej krajiny, do ktorej sa hrnú turisti najmä kvôli cenám ich služieb. Tunajšia príroda, ale aj kultúra však ponúkajú turistom toľko možností na výlety, že by práve tie mali byť hlavným dôvodom vašej návštevy Bulharska. Pravdou je, že okrem toho sa môžete tešiť aj na legendárne nízke ceny, keď si za menší rozpočet môžete dovoliť dovolenku ako králi. viac »

Chorvátsky Split: Nádherné centrum Strednej Dalmácie

Chorvátsky Split: Nádherné centrum
2017-06-14 00:00:01

Chorvátsko patrí dlhodobo medzi stálice slovenských dovolenkárov. Lákajú nás tam nielen dobré ceny, nenáročná cesta, ktorú zvládne aj priemerný vodič, ale hlavne atmosféra, ktorú vytvárajú domáci obyvatelia. Tú najsrdečnejšiu zažijete aj v nádhernom centre Strednej Dalmácie, slávnom meste Split. viac »

Karibik v Európe: Týchto 6 najkrajších pláži pokojne nahradí exotiku

Karibik v Európe: Týchto
2017-06-13 00:00:01

Tyrkysové more, jemný biely piesok a leňošenie v tieni paliem. Tak si väčšina ľudí predstavuje oddych v exotickom Karibiku. Niečo podobné však môžete pokojne zažiť aj u nás v Európe. Ak vám namiesto paliem postačí tieň pínií, nemusíte vôbec cestovať ďaleko. Na týchto plážach objavíte raj na Zemi. viac »

Chorvátsko pre všetkých: 15 top pláží pre rodiny s deťmi

Chorvátsko pre všetkých: 15
2017-05-30 00:00:00

Deti toho pre skvelé prázdniny nepotrebujú veľa, no rodičia vedia, že nájsť ideálne miesto na dovolenku aj tak nie jednoduché. Základom je bezpečnosť, čistota a zábava, dokonalá pláž by teda mala byť pri plytkej čistej vode bez ježkov, ideálne so sprchami, sociálnymi zariadeniami a ihriskom. Chorváti odporúčajú týchto 15 miest. viac »

Stávka na istotu: Najlepší hotel Chorvátska je na ostrove Lošinj

Luxury Hotel Bellevue na
2017-05-24 00:00:01

Zástupcovia turizmu opäť zverejnili rebríček najlepších hotelov v Chorvátsku. Tentoraz boli turisti najviac spokojní v päťhviezdičkovom Luxury Hoteli Bellevue na ostrove Lošinj. viac »

Nenápadný klenot Strednej Dalmácie: Mestečko Supetar na ostrove Brač

Supetar, Chorvátsko
2017-05-20 00:00:01

Supetar je chorvátske mestečko rozprestierajúce sa na legendárnom ostrove Brač. Preslávilo sa bohatou históriou, pozoruhodnými architektonickými pamiatkami a borovicovými hájmi. Supetar obkolesujú z jednej strany hornaté kopce, z ďalších strán Jadranské more s priľahlými ostrovmi. Niet divu, že je to po Bole druhé najvyhľadávanejšie letovisko Strednej Dalmácie. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa