Dovolenka pri mori

Zabudnite na Makarsku: Slováci v Chorvátsku najviac milujú týchto 6 miest

2024-04-26 13:00:00 |

Chorvátsko má za sebou úspešný rok. Krajinu pri Jadranskom mori navštívilo minulý rok rekordných 519.300 Slovákov, k čomu prispel aj prechod na euro, vstup do schengenského priestoru či otvorenie Pelješackého mostu. Vyše polovica turistov zo Slovenska vyhľadáva ubytovanie v súkromí, štvrtina uprednostňuje hotely. Toto sú miesta, kde slovenčinu počuť najviac.

Viac článkov

Malorka, Ibiza či Kanárske ostrovy: Toto sú výhody a nevýhody španielskych ostrovov

Ibiza
2016-07-08 00:00:00

Španielske ostrovy patrili dlhé roky k našim top destináciám. Potom prišlo do módy Chorvátsko a na Baleárske a Kanárske ostrovy sme trochu zabudli. Škoda, dovolenka na týchto miestach je ideálna pre každého. My vám prezradíme, aké sú výhody a nevýhody jednotlivých lokalít, aby ste si vybrali ten najlepší dovolenkový cieľ presne pre vás. viac »

Hľadáte alternatívu letnej dovolenky? Vyskúšajte anglický Cornwall

Cornwall
2016-07-04 12:00:00

Nestabilná situácia v niektorých krajinách núti dovolenkárov, aby zapli fantáziu a hľadali nové možnosti na letný oddych. Množstvo nádherných pláží a možností na relax ponúka napríklad aj anglický Cornwall. Posledné roky sa oteplilo aj v tejto krajine a nemusíte sa až natoľko obávať dažďov. A keby k vám aj nebola príroda veľmi milostivá, vďaka množstvu zaujímavých miest v okolí máte o dovolenkový program postarané aj bez slnka. viac »

Chorváti prezradili svoje tajomstvo: Toto sú naše najkrajšie pláže

Saplunara, Mljet
2016-06-30 00:00:01

Ak aj vy tento rok plánujete dovolenku v Chorvátsku, no stále netušíte, kam presne sa vydať, dajte na rady skúsenejších. Chorváti zverejnili zoznam najkrajších pláží svojej domoviny a my vám ho ponúkame tiež. viac »

Z toľkej krásy sa vám zatočí hlava: Toto sú TOP pláže celej Európy

Z toľkej krásy sa
2016-06-22 00:00:00

Štatistiky nepustia – väčšina Slovákov bude aj tento rok dovolenkovať pri mori v niektorej európskej krajine. Niet sa čo čudovať, starý kontinent ponúka množstvo nádherných zákutí, kde pookreje telo aj myseľ. My sme pre vás na inšpiráciu vybrali tie najkrajšie pláže od juhu až po sever. Mimochodom – vedeli ste, že kúpať sa dá aj v Švédsku? viac »

Mýtus pokorený, návrat legendy: Nové slovenské more je Balcsi

Balaton
2016-06-10 12:00:00

Túžite po sladkom leňošení na pláži či po aktívnych vodných dobrodružstvách bez dlhej cesty k vytúženému moru? Najväčšie sladkovodné jazero strednej Európy len na skok od Slovenska už dávno neláka len menej náročných turistov. Dnes môže Balaton službami konkurovať akejkoľvek vychytenej destinácii a je pripravený stať sa (staro)novým slovenským morom. viac »

Chorvátsko, ako ho nepoznáte: TOP 12 ostrovov slovenského mora

Brač
2016-06-03 00:15:00

Chorvátsko je krajinou tisícich ostrovov. Údaje o ich presnom počte sa rôznia, tých obývaných by však malo byť presne 47. Na niektorých môžete obdivovať zaujímavé historické pamiatky, iné sú domovom vzácnych druhov fauny a na ďalšie zas mieria návštevníci festivalov. Každý z nich však ponúka to, čo tu v lete vyhľadáva aj množstvo Slovákov – nádherné more, pobrežie a pláže. A aké tajomstvá ukrývajú? viac »

Malta ponúka pekné pláže, ktoré zvládnete preskúmať aj na vlastnú päsť

Malta ponúka pekné pláže,
2016-06-02 12:10:00

Kvôli utečeneckej kríze je pre dovolenkárov niekedy ťažké nájsť si vyvolenú dovolenkovú destináciu, kde by sa mohli spoľahnúť na pokojný a ničím nerušený oddych. Jednou z vhodných alternatív je aj ostrov Malta, ktorý ponúka exotickú zmes kultúr, zaujímavú prírodu a ešte k tomu nemá veľkú rozlohu, takže si môžete prenajať auto a pokojne ho počas jednej dovolenky preskúmať aj na vlastnú päsť. Naprieč Maltou je to z jednej strany ostrova na druhú iba niečo vyše hodiny cesty autom. viac »

Ideálna dovolenka v Španielsku: Tie najlepšie pláže presne pre vás

Peníscola, Valencia
2016-05-31 00:00:00

Krajina na Pyrenejskom polostrove ponúka milovníkom letných radovánok takmer 5000 kilometrov pobrežia. K tomu pridajte Baleárske a Kanárske ostrovy a vznikne vám mozaika, v ktorej si na svoje príde naozaj každý. Costa Brava na severe Španielska je už našincom dobre známa, teraz nastal čas preskúmať ďalšie krásy tejto krajiny. viac »

Cyprus – ostrov kontrastov a raj korytnačiek

Cyprus – ostrov kontrastov
2016-05-26 00:00:00

Ostrov Cyprus sa nachádza v Stredozemnom mori v blízkosti Turecka. Rozdelený je na dve časti, no republiku vytvorenú na severnom území uznávajú len tureckí čelní predstavitelia. Ak máte radi atmosféru gréckych ostrovov, budete sa skvele cítiť aj v tejto krajine. Priame lety zo Slovenska na Cyprus zatiaľ nie sú, dobré spojenie bez prestupov ponúka blízka Viedeň. viac »

Najkrajšie pláže Turecka: Tyrkysové more, jemný piesok a majestátne hory

Turecko sa môže pochváliť
2016-05-24 00:00:00

Turecko stále patrí k najatraktívnejším turistickým destináciám a mnoho Slovákov sem zamieri za oddychom aj tento rok. Krajina toho ponúka veľa - vzácne historické pamiatky, krásnu prírodu aj rušný mestský život. Najviac však návštevníkov lákajú nádherné široké pláže, obklopené majestátnymi horami. Toto sú najkrajšie z nich. viac »


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa