Lefkada – navštívte grécky ostrov dostupný aj autom

2014-09-15 10:00:00 |   |    | 

Lefkadu od pevniny delí totiž len 50 metrov. Spojený s pontónovým mostom robí tento ostrov jediným v Grécku ľahko dostupný aj autom. Počas letných mesiacov navštívi Lefkadu tisícky turistov, aby si užili príjemné teploty, nádherné pláže, veľkolepé pohoria, čisté more, úžasné vodopády a objavili bohatú kultúru ostrova a očarujúce tradičné dedinky. Spoznajte aj vy pravý grécky vidiek, romantické zákutia a vápencové útesy obklopené tyrkysovým morom.



 

Lefkada je štrnástim najväčším ostrovom Grécka a  patrí do súostrovia Iónskych ostrovov. Jeho rozloha je približne 350 km² s počtom obyvateľov 23 000. 

 

1.         Benátska pevnosť AghiaMavra je viditeľná hneď pri príchode z pevniny. Kedysi chránila ostrov pred pirátmi.

2.         Hlavné mesto Lefkada je plné malých uličiek s tradičnými drevenými domami a luxusnými  jachtami v prístave. Sú tu vhodné podmienky pre jachting.

3.         Dovolenkovať na Lefkade znamená, že musíte navštíviť pláž Porto Katsiki , ktorá je považovaná  mnohými za jednu z najkrajších pláží Európy. Môžete sa dostať k nej od mora alebo schodmi  z pevniny.

4.         Nidri – najobľúbenejšie letovisko ostrova s prístavom s rybárskymi člnmi, ako aj luxusnými jachtami.  Nidri to sú štrkovo – pieskové pláže so slnečníkmi, ale aj prírodné so súkromím a k tomu pokojné more vhodné na šnorchlovanie.

5.         Prenajmite si čln a prebádajte zátoky a ostrovy v okolí Nidri.

6.         Obľúbené miesto mnohých – vypočujte si ako znie pokoj pri vodopádoch Dimossari blízko dedinky Rahi.

7.         Rybárska dedinka Syvota.

8.         Krásna pláž Egremni.

9.         Pláž Agiofili  – prístupná vodným taxíkom alebo po schodoch.

10.       Lefkada – to určite nie sú preplnené pláže, zažite tu dovolenku a odnesiete si spomienky ako vystrihnuté z pohľadníc.

 

Autor: Zuzana Fialová

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.4/5 (14 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 16. máj. 2024. Meniny má Svetozár.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa