Rady a tipy pre cestovateľov

Ochranári upozorňujú: Pri pohybe v lese si všímajte medvedie stopy

2024-05-12 11:00:00 |

Pri pohybe v lese by si mali ľudia všímať stopy, trus a znaky kŕmenia sa medveďov. Pozorní by mali byť pri pohybe v hustom poraste, na miestach s lesnými plodmi, pri zdochlinách, zlej viditeľnosti alebo počuteľnosti, napríklad ak sa pohybujú proti vetru či pri tečúcej vode. Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR o tom informovala na svojom webe.

Viac článkov

Rodinná dovolenka bez starostí: Veľký manuál pre cestovanie s deťmi

Rodinná  dovolenka bez
2019-06-28 00:00:01

Rodiny s deťmi sa už teraz tešia na letné radovánky, ktoré ich čakajú. Či sa vyberiete niekam k moru, alebo radšej uprednostníte dovolenku na Slovensku, určite pred cestou oceníte niekoľko rád. Pri tomto type dovolenkovania musíte veľa vecí predvídať, pretože malí výmyselníci dokážu pripraviť hneď niekoľko výziev. viac »

Položka, ktorá môže vašu dovolenku riadne predražiť: Veľký prehľad plážových cien v Taliansku

Položka, ktorá môže vašu
2019-06-24 00:00:01

Nebudeme si klamať – pri výbere dovolenkovej destinácie zohráva veľkú úlohu aj cena. Obvykle venujeme najväčšiu pozornosť ubytovaniu a strave, avšak aj ďalšie položky nám vedia spraviť riadny škrt cez rozpočet. Treba myslieť napríklad aj na to, že budete možno nútení platiť vstup na pláž, respektíve prenájom lehátka so slnečníkom. V Taliansku je priemerná cena za túto službu 26 eur za deň, v jednotlivých regiónoch sú však značné rozdiely. A tak vám možno napokon práve ony pomôžu v rozhodovaní a výbere vašej tohtoročnej dovolenkovej destinácie. viac »

Ministerstvo varuje: Pri cestovaní treba dávať pozor na bezpečnosť cestovného dokladu

Slovenský pas
2019-06-21 16:00:00

Pri cestách do zahraničia treba osobitne dbať na bezpečnosť cestovného dokladu. "Rozhodne odporúčame urobiť si pred cestou do zahraničia kópiu občianskeho preukazu či pasu, respektíve kópiu dátových strán, a mať ju počas pobytu v zahraničí na odlišnom mieste ako originál," radí riaditeľ konzulárneho odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Martin Bezák. V prípade odcudzenia cestovného dokladu možno kópiu použiť pri požiadaní o náhradný doklad. viac »

Pasca na turistov: Pri rezervácii leteniek a ubytovania pozor na podvodníkov, varujú odborníci

Pasca na turistov: Pri
2019-06-20 00:00:00

Bezpečnostné technológie zabránili len počas mája viac ako 8-tisíc phishingovým útokom zameraným na ľudí, ktorí sa chystajú na výlet či dovolenku a hľadajú dobrú ponuku. Vo väčšine prípadov sa z navonok legitímnych ponúk od cestovných kancelárií alebo obľúbených dovolenkových či ubytovacích platforiem vykľul podvod. Nič netušiaci používatelia sa tak prihlásili na odber platených telefónnych služieb. viac »

Nový virtuálny sprievodca mapuje zaujímavosti na Slovensku a v Česku

Nový virtuálny sprievodca mapuje
2019-06-03 09:00:00

Nového virtuálneho sprievodcu po zaujímavostiach na Slovensku a v susednej Českej republike môže verejnosť využívať od soboty. Turistická aplikácia Xplór ponúka takmer 1000 turistických cieľov so základnými informáciami o pamiatkach, otváracích hodinách, vstupnom či tipmi, kam v okolí vyraziť. viac »

Dovolenka autom v zahraničí. Čo robiť v prípade havárie?

Dovolenka autom v zahraničí.
2019-05-31 12:00:00

Aktívni cestovatelia počas dovoleniek uprednostňujú premiestňovanie sa autom, ktoré im výrazne šetrí čas a zjednodušuje navštevovanie pamiatok. Na takéto dovolenky využívajú vlastné vozidlá, alebo si zaobstarajú niečo cez miestnu požičovňu. Pri šoférovaní sa však ľahko môžete dostať do problémov a kvôli nehode budete musieť riešiť nečakané ťažkosti. Viete. ako by ste mali v týchto situáciách správne reagovať? viac »

Petra, Mŕtve more aj Wadi Rum: Strávili sme 4 skvelé dni v Jordánsku

Jordánska Petra
2019-04-27 00:00:01

Beduínska noc na farebnej púšti, tisícky rokov staré skalné mesto, najslanšie a najnižšie položené jazero na svete, 197 slnečných dní do roka. Toto všetko a ešte omnoho viac sa spája s orientálnym Jordánskom. Ak túžite po nezabudnuteľnom dobrodružstve na Blízkom Východe, máme pre Vás pripravený itinerár, ktorý sme si vyskúšali na vlastnej koži. viac »

Maldivy lacnejšie ako Terchová: S našimi radami si môže dovolenku v raji dovoliť každý

Maldivy vás môžu vyjsť
2019-04-25 00:00:01

V minulosti bola návšteva Maldív obmedzená na návštevu drahých exkluzívnych rezortov. Tie najlacnejšie začínali od 1300 eur na osobu a týždeň a horná hranica neexistovala. Pred desiatimi rokmi sa však začali veľké zmeny a dnes už viete precestovať Maldivy bez cestovnej kancelárie a lacno. Ponúkame vám tipy na výlet na Maldivy, ktorý určite bude stáť za to a nezruinuje vašu peňaženku. viac »

10 cestovateľských trikov od experta na lietanie

10 cestovateľských trikov od
2019-04-08 00:00:01

Neil Jackson je skúsený stevard, ktorý je zároveň autorom knihy Welcome Abroad. Vďaka svojej práci trávi väčšinu času na cestách, takže nemá problém prezradiť svoje skúsenosti, ktoré vám spríjemnia let a pomôžu vám vyhnúť sa prípadným ťažkostiam. O týchto desať trikov sa s letuškami a pilotmi delí už počas ich výcviku. viac »

Na šľapky radšej zabudnite: V Taliansku za ne hrozí až 2500-eurová pokuta

Na šľapky radšej zabudnite:
2019-03-05 16:00:00

Taliansky národný park Cinque Terre na pobreží Ligúrskeho mora zakáže nosenie šľapiek turistom pohybujúcim sa po miestnych chodníkoch, ktoré vedú v skalnatom teréne medzi jednotlivými obcami. Osoby pristihnuté na túre bez primeranej obuvi budú musieť rátať s pokutou vo výške 50 - 2500 eur, uviedla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie správy národného parku pre talianske médiá. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa