Rady a tipy pre cestovateľov

Polícia upozorňuje: Psovi hrozí v rozhorúčenom aute prehriatie a dehydratácia

Polícia upozorňuje: Psovi hrozí
2020-07-17 08:00:00

Psovi hrozí v rozhorúčenom aute prehriatie a dehydratácia. Upozorňuje na to tretí ročník preventívnej kampane Policajného zboru Nezabudni na mňa v aute. Hlavný veterinár Ministerstva vnútra SR Martin Paľa a zástupca riaditeľa Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru (PPZ) Marek Kordík kampaň predstavili na tlačovej besede. viac »

Cenné rady autoturistom: Cesta do Bulharska

Sinemorec, Bulharsko
2020-07-14 12:00:00

Ani v silnej konkurencii najrozmanitejších prímorských destinácií nestráca Bulharsko, ktoré ponúka až 180 slnečných dní v roku, svoj pôvab. Dovolenkárov zo Slovenska lákajú rok čo rok najmä pláže Čierneho mora v letoviskách - ako napríklad Slnečné pobrežie, Zlaté piesky, Primorsko, Pomorie, Albena, Nessebar alebo Sozopol, pričom nemálo turistov zamieri do Bulharska autom. viac »

Desať tipov, vďaka ktorým ušetríte pri rezervácii ubytovania

Desať tipov, vďaka ktorým
2020-06-11 12:00:00

Ubytovanie predstavuje počas cestovania jednu z najdrahších položiek. Ušetriť na ňom môžete vďaka viacerým trikom, ktoré použijete priamo počas rezervácie alebo pri hľadaní nocľahu. Vďaka tomu vám zostane väčší rozpočet na spoznávanie novej krajiny a návštevu zaujímavých pamiatok. viac »

Leto na Slovensku: Vieme, koľko zaplatí štvorčlenná rodina za týždňovú dovolenku

Vyrazte toto leto na
2020-06-05 12:00:00

Prognózy na cestovanie do zahraničia sú ešte stále nejasné, a tak je práve teraz ideálna doba na podporu domáceho cestovného ruchu a spoznávania krás, ktoré sme mali neobjavené priamo pod nosom. Pozreli sme sa na to, koľko vás dovolenka na Slovensku bude stáť. viac »

Dostali sme varovanie od prírody. Ako cestovať ekologickejšie?

Dostali sme varovanie od
2020-05-17 00:00:00

Odborníci sa predbiehajú v odhadoch, ako sa zmení svet po aktuálnej koronakríze. Viacerých noviniek sa istotne dočká aj cestovanie. Situácia bola niekedy už neúnosná, preto sme od prírody dostali jasné varovanie a druhú šancu, aby sme napravili svoje správanie. Ak sa nechceme dostať na pokraj ďalšej katastrofy, mali by sme napraviť aj naše cestovateľské návyky. viac »

Využite pauzu v cestovaní: 9 skvelých tipov na usporiadanie dovolenkových spomienok

Využite pauzu v cestovaní:
2020-05-10 00:00:00

Naše vyhliadky na cestovanie zatiaľ nie sú také, ako by sme si predstavovali. No napriek tomu nemusíte smútiť a mali by ste tento čas využiť na niečo užitočné a premeniť ho na plodné obdobie. Veď koľkokrát ste si povedali, že by bolo skvelé urobiť si spomienkový prehľad na tie miesta, ktoré ste navštívili v minulosti. Teraz pri tomto zastavení máme skvelý priestor na to, aby sme ho využili kreatívnym spôsobom. viac »

KORONAVÍRUS: Občania SR sa na Slovensko dostanú len cez veľké hraničné priechody a len vlastnou dopravou

Na snímke úplne uzavretý
2020-03-13 14:00:00

Občania SR sa na územie Slovenska dostanú len cez veľké hraničné priechody, malé sú zatvorené. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová. viac »

KORONAVÍRUS: Zakúpenú dovolenku je možné zrušiť bez storno poplatku

KORONAVÍRUS: Zakúpenú dovolenku je
2020-03-12 19:30:00

Dovolenku zakúpenú v cestovnej kancelárii, ktorej cieľom je destinácia postihnutá epidémiou nového koronavírusu, je možné zrušiť bez storno poplatku. Individuálne dohodnuté pobyty pod zákon o zájazdoch nespadajú, ale riadia sa všeobecnými obchodnými podmienkami poskytovateľa. Niektoré letecké spoločnosti sa pri letoch do rizikových destinácií vzdali poplatkov pri stornovaní letenky a peniaze vracajú bez obmedzenia, informovalo v stredu Európske spotrebiteľské centrum (ECC). viac »

Cestovať môžete aj počas karantény: 5 spôsobov, ako vidieť veľa zaujímavého a nevystrčiť pri tom nos z dverí

Cestovať môžete aj počas
2020-03-12 08:00:01

Cestovatelia majú hlavu v smútku, globálna epidémia koronavírusu zapríčiňuje rušenie letov aj zatváranie pamiatok. Vďaka moderným technológiám si však zážitky zo spoznávania iných krajín môžeme dopriať z pohodlia domova aj počas karantény. viac »

Cestujúci so zrušenými letmi do alebo z Talianska majú viaceré možnosti

Cestujúci so zrušenými letmi
2020-03-11 08:00:00

Cestujúci, ktorých sa dotklo zrušenie letov z Talianska na Slovensko alebo spiatočne, majú viaceré možnosti. Zahŕňajú zmenu rezervácie, ale aj možnosť vrátenia peňazí. Na svojej webovej stránke o tom informuje dopravca Ryanair, ktorý prevádzkuje lety medzi talianskymi mestami a Bratislavou. Tie sú od pondelka (9. 3.) až do odvolania zakázané v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa