Rady a tipy pre cestovateľov

GreenPass - aplikácia pre komfortnejšie cestovanie

V. Remišová predstavila prototyp
2021-06-01 08:00:00

Komfortnejšie cestovanie v rámci Európskej únie (EÚ) má v čase pandémie umožniť aplikácia GreenPass. Občania si do nej budú môcť naskenovať QR kódy potvrdzujúce vakcináciu, test či prekonanie ochorenia COVID-19. Štátne inštitúcie, najmä polícia, majú kontrolovať kódy prostredníctvom aplikácie OverPass. viac »

Korona ovplyvnila ceny dovoleniek: Vieme, ktoré destinácie zlacneli

Korona ovplyvnila ceny dovoleniek:
2021-05-06 12:01:00

Vďaka vakcinácii cestovné kancelárie predpokladajú, že sa už aktuálna letná sezóna bude pomaly vracať do normálu a na dovolenky sa vyberie viac ľudí. Ročná kríza v cestovnom ruchu výrazne ovplyvnila aj ceny vo viacerých destináciách. Zatiaľ čo niektoré z nich lákajú turistov na lacnejšie pobyty, inde sa musíte pripraviť na väčšie investície. viac »

Zábery z dronu sú úchvatné: V chránených územiach však za ne poriadne zaplatíte

Zábery z dronu sú
2021-04-30 08:00:00

Za lietanie dronom v chránených územiach bez povolenia hrozí pokuta do výšky 3319,39 eura, prepadnutie veci alebo pokarhanie. Právnická osoba môže dostať pokutu do 9958,17 eura a prepadnutie veci. Porušenie zákona a pokutovanie je možné vinníkovi dokázať aj na základe zverejnenej fotky či nahrávky. Pre TASR to uviedla zoologička Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Andrea Lešová. viac »

Karavanom po Slovensku: 5 najlepších tipov na toto leto

Karavanom po Slovensku: 5
2021-04-16 08:01:00

Hľadáte tip na cestovanie karavanom po Slovensku? Naša malá krajina ponúka prekvapivo bohaté možnosti kempovania. Tieto miesta sa oplatí navštíviť. viac »

Cestovanie s covid pasmi: Európska komisia priblížila digitálne zelené preukazy

Prvé lietadlo s cestujúcimi
2021-03-18 12:00:00

Digitálne zelené preukazy, považované za akési "očkovacie pasy", uľahčia bezpečný a voľný pohyb osôb v rámci EÚ počas pandémie ochorenia COVID-19. Uviedla to v stredu predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová pri predstavení nového súboru protipandemických opatrení. viac »

6 tipov, ako si spríjemniť pobyt v prírode

6 tipov, ako si
2021-02-16 08:00:00

Kašlite na prácu. Jeden deň vás nezabije. Vybehnite do prírody. Pozdravte stromy, nechajte sa prežiariť slnkom. O tieto, ako aj o iné maličkosti nás home office každý deň okráda. Bojíte sa, že už ste zabudli relaxovať? Prinášame vám 6 jednoduchých tipov, vďaka ktorým sa dostanete do pohody a užijete si pobyt v prírode ako kedysi. viac »

Spestrite si sviatky hubárčením: Zimné huby sú dobré pre zdravie

Uchovec bazový, známy pod
2020-12-30 12:00:00

Tohtoročná jeseň bola na huby pomerne skúpa. Hubárska sezóna však pokračuje aj v zime. Začínajú rásť aj huby, ktorým nižšie teploty neprekážajú. Viaceré z nich podporujú imunitu, čím bojujú s alergiami, ale aj pomerne účinne predchádzajú istým typom rakoviny. TASR o tom informovala hovorkyňa SAV Monika Tináková. viac »

Exotika, chata alebo námestie: Porovnali sme výhody a nevýhody silvestrovských osláv

Exotika, chata alebo námestie:
2020-12-18 08:00:00

Pokiaľ nepatríte medzi ľudí, ktorí počas novoročných osláv pestujú papučovú kultúru, tak by ste mali zbystriť pozornosť. Do vašich plánov pridávame niekoľko dôležitých pre a proti, ktoré vám pomôžu vybrať to najlepšie miesto, kde spolu s partiou strávite tohtoročného Silvestra. viac »

Počas zimy u nás spadnú stovky lavín: 10 rád, ako sa im vyhnúť

Počas zimy u nás
2020-11-27 08:01:00

Lavíny sa nevyhýbajú ani slovenským horám a sú početnejšie, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Počas zimnej sezóny zaznamená Stredisko lavínovej prevencie približne 200 až 400 lavín rôznych rozmerov. Je to však len zlomok z celkového počtu lavín, ktoré v slovenských horách spadnú počas zimy. O mnohých z nich ani nevieme, pretože ich nikto nenahlásil alebo sa odtrhli v odľahlom teréne. viac »

Zacestujte si online: 9 najzaujímavejších pamiatok s virtuálnou prehliadkou

Zacestujte si online: 9
2020-11-01 00:00:00

Situácia v Európe je opäť zlá. Zvyšujúci sa počet infikovaných koronavírusom donútil niektoré vlády opäť pristúpiť k lockdownu. Nasledujúce týždne preto zrejme opäť strávime iba cestovaním v online prostredí. Výhodou virtuálnych návštev pamiatok je, že vás nebude nikto rušiť a môžete si navyše obzrieť viac detailov ako v realite. Ponúkame vám výber toho najlepšieho aj s odkazmi na ich stránky. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa