Rady a tipy pre cestovateľov

Pozor na ruky: V Nemecku vás obscénne gesto za volantom vyjde na tisícky eur

2024-03-09 12:00:00 |

Pre fotografiu z radaru dopravnej polície hrozí vodičovi v Berlíne pokuta štyri tisíc eur a trojmesačné väzenie. Môže tak doplatiť na urážlivé gesto smerom k policajnému radaru. TASR informuje podľa webu heute.at.

Viac článkov

Dobývanie sveta ako profesionál: Prelomte jazykovú bariéru s prekladačom

 Dobývanie sveta ako
2020-09-21 12:00:00

Cestovateľský novinár Josh Steer hovorí o tom, ako prekonať jazykovú bariéru, aby bolo možné komunikovať v zahraničí. V západnom svete často veríme, že môžeme ísť kamkoľvek a hovoriť anglicky. Je to pravda? Nie. viac »

Cestovné poistenie v čase koronavírusu: Pozor na nové pravidlá

Cestovné poistenie v čase
2020-09-15 12:00:00

Koronavírus zmenil mnoho našich zvyklostí počas cestovania. Dávame si väčší pozor na hygienu, dôslednejšie zvažujeme vybrané destinácie a pred odchodom zisťujeme pravidlá, ktoré platia z hľadiska nosenia rúšok alebo iných obmedzení. Ďalšia výrazná zmena sa dotkla cestovného poistenia, ktoré nemusí zahŕňať všetky vaše výdavky v prípade poistnej udalosti. viac »

Cestovali ste už na vlastnú päsť? Poradíme vám, ako na to

Cestovali ste už na
2020-09-09 12:00:00

Milujete cestovanie, ale nikdy ste sa neodvážili spoznávať cudzie krajiny bez sprievodcu? Na výlety do sveta na vlastnú päsť nepotrebujete byť veľkými dobrodruhmi. Stačí nepodceniť prípravu, vďaka ktorej vás už na mieste nemôže prekvapiť vážnejší organizačný problém. Okrem ušetrenia nákladov je malou motiváciou navyše aj sloboda, ktorú vďaka tomu získate. Výlet si môžete naplánovať presne podľa vašich požiadaviek a nemusíte sa prispôsobovať veľkej skupine. viac »

Dôsledky koronakrízy: Spotrebitelia riešia nároky v prípade zrušenia letu

Dôsledky koronakrízy: Spotrebitelia riešia
2020-08-04 08:00:00

Spotrebitelia v súčasnej situácii - spôsobenej pandémiou nového koronavírusu - riešia najmä to, na čo majú nárok, ak im letecká spoločnosť zrušila let. Pre TASR to uviedla riaditeľka Európskeho spotrebiteľského centra v SR Katarína Zalaiová. Dostávajú tiež otázky, čo môžu spotrebitelia urobiť, ak sa nemôžu dostať na letisko, prípadne majú obavu cestovať. viac »

Leto na bicykli: Všetko, čo musíte vedieť skôr, než sa vydáte na výlet

Kráľova hoľa
2020-07-31 08:00:00

Tohtoročné leto strávi asi väčšina z nás na Slovensku. Nie je to vôbec na škodu, naša krajina ponúka množstvo krásnych miest, pamiatok a očarujúcu prírodu. K takejto tradičnej dovolenke patrí bicykel, na ktorom sa objavujú zákutia prírody aj v kruhu rodiny a detí najpohodlnejšie. Netreba ale zabúdať na bezpečnosť. viac »

Cenné rady autoturistom: Cesta do Chorvátska

Cenné rady autoturistom: Cesta
2020-07-29 12:00:00

Aj keď nový koronavírus radikálne zmení letné dovolenkové plány mnohých Slovákov a nemálo z nich zostane počas letných prázdnin i dovoleniek doma, pomerne veľa bude takých, ktorí sa vyberú k moru. Medzi najvyhľadávanejšie prímorské destinácie patria pláže Chorvátska a Slovinska, ale aj Bulharska. viac »

Financie pod kontrolou: Ak na dovolenke vyberáte peniaze z bankomatov, robíte chybu

Financie pod kontrolou: Ak
2020-07-24 08:00:00

Odborník zo spoločnosti HomeCredit Slovakia tvrdí, že počas pobytu v cudzine je lepšie a lacnejšie platiť kartou všade, kde je to možné, ako zakaždým vyberať z bankomatov hotovosť v miestnej mene. viac »

Cenné rady autoturistom: Cesta do Slovinska

Cenné rady autoturistom: Cesta
2020-07-20 11:00:00

Slovinsko, ktoré sa dotýka Álp a obmývajú ho vody Jadranského mora, je vyhľadávané dovolenkármi zo Slovenska nielen pre horskú turistiku, ale aj malebnú riviéru, hoci pobrežie má len 47 kilometrov. viac »

Toto musí vedieť každý: 3 tipy, ako si užiť aj návrat z dovolenky

Toto musí vedieť každý:
2020-07-18 12:00:00

Dovolenka obvykle patrí k najšťastnejším obdobiam v roku, návrat z nej však občas prináša veľmi nemilé prekvapenia. Aby ste sa im vyhli a udržali si nádherné pocity z oddychu a nových zážitkov čo najdlhšie, stačí dodržať zopár pravidiel. viac »

Polícia upozorňuje: Psovi hrozí v rozhorúčenom aute prehriatie a dehydratácia

Polícia upozorňuje: Psovi hrozí
2020-07-17 08:00:00

Psovi hrozí v rozhorúčenom aute prehriatie a dehydratácia. Upozorňuje na to tretí ročník preventívnej kampane Policajného zboru Nezabudni na mňa v aute. Hlavný veterinár Ministerstva vnútra SR Martin Paľa a zástupca riaditeľa Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru (PPZ) Marek Kordík kampaň predstavili na tlačovej besede. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa