KORONAVÍRUS: Občania SR sa na Slovensko dostanú len cez veľké hraničné priechody a len vlastnou dopravou

2020-03-13 14:00:00 |   |    | 

Občania SR sa na územie Slovenska dostanú len cez veľké hraničné priechody, malé sú zatvorené. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová.



Na otvorených hraničných priechodoch budú hasiči v súvislosti s výskytom nového koronavírusu merať teplotu, policajti rozdávať letáky a upozorňovať ľudí na povinnú karanténu. "Kto nemá pobyt na Slovensku, cez hranice sa na územie SR nedostane," pripomenula Bárdyová. Dodala, že tieto opatrenia sa týkajú všetkých hraničných priechodov okrem Poľska, avšak polícia monitoruje pohyb a správanie sa občanov aj tam.

 

Otvorené priechody

Otvorené hraničné priechody s Českou republikou sú Čadca – Milošová – Šance, Svrčinovec – Mosty u Jablunkova, Klokočov – Bíla, Makov – Bíla-Bumbálka, Horné Srnie – Brumov-Bylnice, Drietoma – Starý Hrozenkov, Nová Bošáca – Březová, Moravské Lieskové – Strání, Lysá pod Makytou – Střelná, Vrbovce – Velká nad Veličkou, Brodské – Břeclav (diaľnica), Brodské – Lanžhot, Holíč – Hodonín, Skalica- Sudoměřice (nová cesta) a Skalica - Sudoměřice (stará cesta).

S Rakúskom sú otvorené priechody Bratislava – Jarovce - Kittsee (diaľnica), Bratislava – Jarovce- Kittsee (stará cesta), Bratislava – Petržalka – Berg a Moravský Svätý Ján – Hohenau.

S Maďarskom sú otvorené hraničné priechody Bratislava Čunovo – Rajka (diaľnica aj stará cesta), Medveďov – Vámosszabadi, Komárno – Komárom, Štúrovo – Esztergom, Salka – Letkés, Šahy – Parassapuszta, Slovenské Ďarmoty – Balssagyarmat, Šiatorská Bukovinka – Salgótarján Kráľ – Bánréve, Milhosť – Tornyosnémeti (kraj KE), Hraničný prechod Milhosť – Tornyosnémeti (kraj BB) a Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely.

 

Zatvorené priechody

Zatvorený je hraničný priechod s Českou Republikou Červený Kameň – Nedašova Lhota. S Maďarskom sú uzatvorené priechody Schengenská cesta medzi Čunovom – Rajkou, Obec Peťov – most cez hraničnú rieku, Kalonda – Ipolytarnoc, Tachty – Cered, Lenartovce – Banréve, Hosťovce – Tornádska, Buzica – Butos, Perín – Hidasnemeti, Slovenské Nové Mesto – Sátorljaújhely – peší, Trstená pri Hornáde – Keked, Skaroš – Holohaza, Veľký Kamenec – Pácin a Pribeník – Lácacséke. S Rakúskom sú zatvorené priechody Záhorská Ves – Angern – kompa a Bratislava – Kopčianska ulica priechod do Rakúska.

 

Z letiska mimo Slovenska si treba zabezpečiť vlastnú dopravu

Z letiska mimo Slovenska, napríklad z blízkej Viedne, si musí cestujúci zabezpečiť vlastný odvoz. Karanténu na 14 dní musí následne podstúpiť aj vodič auta. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Od piatka je pre výskyt nového koronavírusu na území SR zastavená medzinárodná osobná železničná a autobusová doprava. Pre osobnú dopravu sú zatvorené tiež všetky tri medzinárodné letiská. Na veľkých hraničných priechodoch sú zavedené dočasné kontroly, menšie sú zatvorené. Ústredný krízový štáb tiež rozhodol, že každý, kto sa vráti zo zahraničia, musí ísť do 14-dňovej karantény.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR- Roman Hanc

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa