Rady a tipy pre cestovateľov

Lietadlá sú semeniskom nákazy: 10 tipov, ako neochorieť počas letu

Lietadlá sú semeniskom nákazy:
2020-01-29 12:00:00

Spoločnosť Which? robila prieskum medzi pasažiermi ohľadom čistoty aerolínií, ktoré lietajú do všetkých britských miest. Najhoršie z neho vyšiel Ryanair, ktorý má podľa tohto hodnotenia problémy s hygienou v ich lietadlách a zvyšuje tým riziko ochorenia priamo počas letu. Nakaziť sa môžete nielen od chorých cestujúcich, ale aj kvôli zle vyčisteným priestorom. Preto by ste podľa odborníkov mali dodržiavať týchto desať dôležitých pravidiel. viac »

Čaká vás dlhý let? Vďaka týmto trikom bude príjemnejší

Čaká vás dlhý let?
2020-01-12 00:00:00

Ideálne je naplánovať si dlhé niekoľkohodinové lety na podvečerné a nočné hodiny. Vtedy môžete väčšinu cesty prespať, takže budete po prílete spokojnejší a budete mať viac síl. Lenže nie vždy sa podarí kúpiť letenky na takýto výhodný čas, preto by ste si mali osvojiť pár trikov, ktoré vám to pomôžu lepšie prežiť a vyplniť si nejako dlhé čakanie na vysnívanú destináciu. viac »

Radíme: Lyžiarske helmy a zimné pneumatiky sú v niektorých krajinách povinné

Kranjska Gora, Slovinsko
2019-12-23 12:00:00

Povinné nosenie lyžiarskej helmy, ako aj povinné používanie zimných pneumatík, je v európskych krajinách rozdielne. Upozornilo na to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR. viac »

Päť najlepších kníh pre cestovateľov: Inšpirujte sa a vyhrajte v našej vianočnej súťaži

Päť najlepších kníh pre
2019-12-12 08:00:01

Knihy patria k najobľúbenejším vianočným darčekom a určite pod stromčekom potešia väčšinu z nás. Zorientovať sa v širokej ponuke kníhkupectiev však nebýva jednoduché, preto sme sa spojili s najväčším slovenským vydavateľstvom IKAR a vybrali päť najlepších cestovateľských titulov. Exkluzívny balíček kníh dokonca môžete vyhrať v našej súťaži. viac »

15 rád od proficestovateľov: Osmička vám ušetrí nemalé peniaze

15 rád od proficestovateľov:
2019-11-19 12:00:00

Austrálčania Alesha Bradford a Jarryd Salem šesť rokov spravujú obľúbený blog Nomadasaurus. Spoznávanie sveta bolo vždy ich koníčkom a venujú sa mu už viac ako jedenásť rokov. Počas tohto času spoznali rôzne krajiny a najmä nazbierali mnoho skúseností, ktoré sa rozhodli odovzdať ostatným cestovateľom. viac »

Ministerstvo odporúča vyhnúť sa hraničnému priechodu Horgoš, čaká sa tam aj 10 hodín

Hranica Mohroš
2019-08-20 08:00:00

Slováci, ktorí z dovolenky cestujú cez Srbsko a Maďarsko, by sa mali vyhnúť hlavnému diaľničnému hraničnému priechodu Horgoš I. Odporúča to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR s tým, že sa tam čaká aj 10 hodín, najmä počas víkendov. Podobná situácia je podľa jeho informácií aj na vedľajšom hraničnom priechode Horgoš II. viac »

Zmeny počasia spôsobujú problémy aj dovolenkárom: RADÍME, čo v takých prípadoch robiť

Zmeny počasia spôsobujú problémy
2019-08-06 08:00:00

Náhle a nepredvídateľné zmeny počasia spôsobujú toto leto problémy aj dovolenkárom. Požiare, silné búrky a víchrice, ktoré zasiahli aj niektoré európske letoviská, spôsobili obrovské škody nielen na majetku. Vzhľadom na nestabilné počasie a hroziace živelné udalosti v obľúbených dovolenkových destináciách poisťovňa Uniqa odporúča dovolenkárom uzatvoriť si cestovné poistenie s komplexným krytím. Nahradí nielen liečebné náklady pri úraze či chorobe, ale kryje aj zachraňovacie a vyslobodzovacie náklady na horách či vo vode alebo stratu či poškodenie batožiny. viac »

Rady, ktoré vám môžu zachrániť život: Takto sa správajte pri stretnutí s medveďom

Medveď
2019-08-04 00:00:01

Ľudia, ktorí stretnú v lese medveďa hnedého, by mali ostať pokojne stáť a zhodnotiť danú situáciu. „Každému stretnutiu človeka s medveďom predchádza celý rad okolností. Z dôvodu rozmanitosti situácie, prostredia, ako aj vzdialenosti, na ktorú sa človek s medveďom stretne, nie je možné vydať univerzálne odporúčanie, ako by sa mal človek pri stretnutí s medveďom zachovať,“ povedal pre TASR Marián Hletko zo Zásahového tímu pre medveďa hnedého zo Štátnej ochrany prírody SR. viac »

Ako sa čo najefektívnejšie zbaliť na malú túru i väčšiu výpravu

Ako sa čo najefektívnejšie
2019-07-29 08:00:00

Niekedy je oveľa dôležitejšie vedieť, čo si nezbaliť. Ak patríte medzi ľudí, ktorí chodia na výpravy so zbytočne ťažkým vakom, alebo im, naopak, stále niečo dôležité chýba, pozorne čítajte ďalej. viac »

Dovolenku v zahraničí môžu sťažiť nepríjemnosti: Takto sa im dá vyhnúť

Dovolenku v zahraničí môžu
2019-07-25 08:00:00

Cestu na dovolenku, či samotný oddych v zahraničí môžu skomplikovať rôzne nepríjemnosti. Znechutiť pobyt v cudzine môžu, napríklad, veľká pokuta za porušenie dopravných predpisov, autonehoda, krádež či strata peňaženky a dokladov alebo zablokovaná platobná karta. Odborník tvrdí, že podobným stresujúcim situáciám sa dá vyhnúť, prípadne ich možno vyriešiť pri dodržaní určitých pravidiel. Turisti sa počas dovolenky môžu dostať do problémov často aj nie vlastným pričinením. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa