Desať tipov, vďaka ktorým ušetríte pri rezervácii ubytovania

2020-06-11 12:00:00 |   |    | 

Ubytovanie predstavuje počas cestovania jednu z najdrahších položiek. Ušetriť na ňom môžete vďaka viacerým trikom, ktoré použijete priamo počas rezervácie alebo pri hľadaní nocľahu. Vďaka tomu vám zostane väčší rozpočet na spoznávanie novej krajiny a návštevu zaujímavých pamiatok.



1. Hľadajte biznis hotely

Najmä ak cestujete počas leta, pozrite sa na ponuku biznis hotelov. Tam sa sezónnosť odvíja od aktuálneho obchodovacieho obdobia alebo od biznis podujatia, ktoré sa tam práve organizuje. Keďže počas prázdnin nastáva v tejto sfére útlm, automaticky sa znižujú aj ceny za ubytovanie. Vďaka tomu zaplatíte podstatne menej ako v iných hoteloch a zároveň tak získate aj kvalitnejší nocľah. Najvyššia cena býva na začiatku pracovného týždňa a taktiež počas jesene, keď sa vo firmách pripravujú na uzatvorenie koncoročných projektov.

 

2. Pýtajte si rohovú izbu

Väčšina hotelov neuvádza rohové izby v špeciálnej kategórii. No práve tie sú podľa odborníkov o niečo väčšie ako ostatné. Často na ne vyjde väčší priestor, pretože majú atypický tvar. Vďaka tomu získate za rovnakú sumu oveľa lepší komfort. Ďalšou výhodou je, že tieto izby mávajú aj viac okien, takže sú jasnejšie.

 

3. Oslovte priamo hotel

Momentálne je trendy používať pri rezervácii rôzne rezervačné systémy. Tie ponúkajú vernostné programy so zvýhodnenými cenami, ktoré vyzerajú na prvý pohľad veľmi lákavo. Lenže skúste sa vždy pozrieť aj na stránku vybraného ubytovacieho zariadenia. Hotely už dnes často bojujú proti ich províznemu systému o niečo nižšími cenami. Oni na tom v konečnom dôsledku zarobia a vy ušetríte pár eur navyše. Neváhajte kontaktovať aj priamo recepciu, kde vám môžu pripraviť špeciálnu ponuku.

 

4. Vyberte si balíček ubytovania s letenkou

Pri kupovaní letenky si všímajte ponuku leteckých spoločností. Tie sú často prepojené priamo s ponukou ubytovania, ktoré môže byť výhodnejšie ako v iných rezervačných systémoch. Sledujte tiež dodatočné ponuky, ktoré vám k tomu dávajú. Napríklad niektoré spoločnosti vám vrátia na konto časť ceny ubytovania formou kreditu na ďalšiu cestu, inokedy napríklad Booking.com ponúka bonusovú poukážku na zľavu na letenku, ktorú získate hneď po rezervácii.

 

5. Pozrite si vernostné hotelové programy

Ďalším dôvodom prečo využívať priamo rezerváciu v hoteli, sú ich vernostné programy. Tie vám na začiatku nemusia priniesť veľké výhody, zaujímavejšie to býva až po väčšom počte objednaných nocí. Vtedy môžete získať také bonusy ako zbieranie kreditu na ubytovanie, zvýhodnené ceny, bezplatný upgrade na lepšiu izbu alebo raňajky zadarmo.

 

6. Hľadajte nové hotely

Niektorí ľudia sa vyhýbajú ubytovaniu v nových hoteloch, pretože sa boja vysokých cien. V skutočnosti práve vtedy môžete najviac ušetriť, lebo ponúkajú rôzne promo ponuky, aby získali zákazníkov. Vďaka tomu často dostanete za cenu ubytovania nižšej kategórie nielen luxusnejšie služby, ale najmä úplne nové málo používané izby.

 

7. Využívajte výhody rezervačných systémov

Nesledujte iba vernostný program rezervačného systému. Viaceré spoločnosti posielajú svojim užívateľom špeciálne ponuky alebo kupóny len kvôli tomu, že sa zaregistrovali do ich emailingu. Nechajte si teda posielať reklamné správy a taktiež sa vždy pri hľadaní nahlasujte priamo do tohto systému, pretože tak niekedy vidíte nižšie ceny, ako vám ponúkajú na hlavnej stránke alebo v špeciálnych vyhľadávačoch.

 

8. Povedzte im o špeciálnej udalosti vo vašom živote

Pri priamej rezervácii v hoteli im spomeňte, ak cestujete pri špeciálnej príležitosti. Najmä keď je to vaša svadobná cesta alebo oslavujete výročie, sú ochotní poskytnúť vám malý darček v podobe zľavy alebo nejakej služby navyše.

 

9. Do hotela príďte čo najneskôr

Ak plánujete zostať vo vašej destinácii viac dní, tak sa v ten prvý veľmi neponáhľajte a príďte radšej neskôr. Hotely si totiž nechávajú lepšie izby v prípade, ak by ešte prišiel nejaký záujemca a mohli ich predať drahšie. Lenže keď je už večer, tak ich často poskytnú ako bonus pre oneskorených hostí, pretože ich takto aspoň využijú ako obľúbenú formu reklamy.

 

10. Používajte cashbackové programy

Využite online cashbackové portály, ktoré už často ponúkajú aj spoluprácu s vybranými rezervačnými systémami. Tieto percentá síce nie sú veľmi veľké, ale pri dlhších pobytoch to znamená zaujímavú sumu, ktorá vám takto znižuje cenu za ubytovanie.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa