6 tipov, ako si spríjemniť pobyt v prírode

2021-02-16 08:00:00 |   |    | 

Kašlite na prácu. Jeden deň vás nezabije. Vybehnite do prírody. Pozdravte stromy, nechajte sa prežiariť slnkom. O tieto, ako aj o iné maličkosti nás home office každý deň okráda. Bojíte sa, že už ste zabudli relaxovať? Prinášame vám 6 jednoduchých tipov, vďaka ktorým sa dostanete do pohody a užijete si pobyt v prírode ako kedysi.



 

1. Elektronika má zákaz vstupu

Nevyhovárajte sa, že potrebujete mobil pre prípad núdze. Idete predsa na prechádzku do lesa, najhoršie, čo sa vám môže stať, je to, že vám na hlavu padne lieskový oriešok. To sa stalo aj populárnej vianočnej princeznej a stále žije. Tak potom? Vaši obchodní partneri či šéf z práce bez vašej pomoci chvíľu vydržia.

Ak beriete na výlet do prírody aj deti, uistite sa, aby so sebou do lona slovenskej divočiny neprepašovali smartfóny. Možno sa s vami budú chvíľu hádať, ale nakoniec zistia, že si čas bez sociálnych sietí vychutnali. Sme v tom všetci spolu. Lapení v sieti technológií.

 

2. Nezabudnite na jedlo

Nie je nič horšie, ako keď vás v strede lesa prepadne vlčí hlad. Dávajte si na to pozor. Relax v prírode si s prázdnym žalúdkom moc neužijete.

K rodinnej prechádzke do lesa patrí opekačka, tak prečo nespraviť deťom (aj sami sebe) trochu radosť? Na ňu sa treba pripraviť. Kvalitné klobásky, špekačky a slovenskú slaninku nájdete tu. Nezabudnite ani na sladkú maškrtu.

Po mäse zvyčajne prahneme po dúšku vody. Nezabudnite si so sebou vziať fľašu minerálky. Ak viete, kde v lese vyviera prameň pitnej vody - a že ich na Slovensku máme neúrekom - postačí vám aj prázdna fľaša, prípadne pár dlaní.

 

3. Lietajúci tanier

Lietajúci tanier je nehrdzavejúca zábava, ktorá baví malých aj veľkých. Kúpite ho v každom hračkárstve. Je lacný, takže vás nemusí mrzieť, keď ho vaša ratolesť odhodí až kdesi do kozmu a už ho nikdy nikto neuvidí. Na niektorých miestach nájdete v lese špeciálne koše, uspôsobené na hru s lietajúcim tanierom.

Mechanika hry je podobná golfu. Stojíte na presne vyznačenom stanovisku, odkiaľ hádžete do koša, vzdialeného niekedy až sto metrov. Ráta sa množstvo pokusov, za ktoré dostanete tanier do cieľa. Potom postupujete k ďalšiemu stanovisku.

 

4. Určite si cieľ

Deti, no aj dospelí zbožňujú, keď majú vo svojej činnosti nejaký cieľ. Nezmyselné ponevieranie sa lesom môže pôsobiť nudne. Deti vám to veľmi rady pripomenú. Vymyslite plán, ktorý bude baviť vás aj vašu rodinu či priateľov. Dobrým námetom na lesnú prechádzku môže byť na jeseň zbieranie hríbov. Keď hríby nerastú, cieľom môže byť napočítať 20 kusov konkrétneho stromu.

TIP: Obľúbená rodinná hra má názov „Kto vydrží dlhšie nerozprávať”. Zdá sa, že táto kratochvíľa nikdy neprestane byť aktuálna.

 

5. Nemyslite. Cíťte

Pre ten istý dôvod, pre ktorý ste nechali svoj smartfón doma na nabíjačke, by ste mali vytesniť myšlienky na povinnosti a prácu. Ak to neurobíte, stáva sa celá prechádzka zbytočnou. Veľa ľudí sa domnieva, že práve relax v prírode je ideálnou príležitosťou prebrať sa v myšlienkach všetkými povinnosťami, nezaplatenými účtami a plánmi na nasledujúce dni. Chyba.

Prechádzka v prírode je o všeličom, len nie o tomto. Vypnite, vypustite paru. Nadýchnite sa čerstvého lesného vzduchu a zresetujte si hlavu. Vaše telo a psychická pohoda sa vám poďakujú omnoho viac než všetci tí ľudia, o ktorých sa v myšlienkach staráte.

 

6. Príjemná spoločnosť

V neposlednom rade, snáď najdôležitejšou prísadou príjemného výletu je dobrá spoločnosť. Obklopujte sa rodinou a priateľmi, kedykoľvek na to máte príležitosť. S nimi je aj prechádzka v daždi dobrou skúsenosťou a milou spomienkou.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Shutterstock

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa