Vrcholný zážitok za cenu, ktorá prekvapí: Vyskúšali sme najvyšší 360-stupňový bazén sveta

2024-06-05 11:30:00 |   |    | 

Mnohí ho považujú za destináciu pre horných desaťtisíc, v skutočnosti si tam však dovolenku môže dovoliť každý. Reč je o Dubaji, ktorý láka nielen morom, zaujímavou históriou a skvelou gastronómiou, ale najmä staviteľskými zázrakmi, plniacimi stránky v Guinnessovej knihe rekordov. Jedným z nich je aj bazén Aura.



 

Dubaj je neporaziteľným kráľom rekordov. Po meste sa môžete prepravovať najdlhším plne automatizovaným metrom, na svet sa pozrieť z najvyššej budovy sveta a priamo pod ňou obdivovať najväčšiu hrajúcu svetelnú fontánu. Bývať môžete v naluxusnejšom alebo aj v najvyššom hoteli a na nákupy zájsť do najväčšieho obchodného domu. Lákadlom je tiež najväčšie vyhliadkové koleso, najväčšia zastrešená zjazdovka či prvý a najvyššie položený 360-stupňový nekonečný bazén na svete. Ten sme navštívili aj my.

AURA Skypool sa nachádza na 50. poschodí veže Nakheel Palm Tower v rekordnej výške 200 metrov nad zemou. Bazén má rozlohu 750 m² a budovu na Palm Jumeirah obklopuje zo všetkých strán, takže si užijete výhľad na celý umelý ostrov aj okolité zaujímavosti. Vrátane „plachetnicového“ hotela Burj Al Arab, vyhliadkového kolesa Ain Dubai, ikonického hotela Atlantis The Palm s najväčším akvaparkom sveta či víl pri mori, ktoré vlastnia mnohé celebrity.

Priamo pri bazéne sú ležadlá s úžasným výhľadom a v rade za nimi ešte sedačky so stolmi, takže si môžete vybrať, čo vám viac vyhovuje. Cenu však okrem toho ovplyvňuje aj konkrétny časový úsek. Východ slnka (6:00 – 9:00 hod.) si môžete užiť od 200 dirhamov (50 eur), za doobedňajšie kúpanie (10:00 – 14:00) zaplatíte od 250 dirhamov (63 eur), najlacnejšie popoludňajšie vstupné (15:00 – 19:00) stojí 300 dirhamov (cca 76 eur) a večer (20:00 – 23:00) vás bude stáť od 225 dirhamov (cca 57 eur).

V prípade, že túžite po výhľade, ale nechcete sa kúpať, vyberte si niektorý z „vnútorných balíčkov“. Za osobu zaplatíte v závislosti na časti dňa 100 až 300 dirhamov, čo je približne 25 až 75 eur, celú sumu ale môžete využiť na nákup nápojov či občerstvenia ako tzv. konzumné. Zaujímavou alternatívou je tiež obed vo forme trojchodového menu za 195 dirhamov, teda približne 49 eur. Myslite však na to, že vo všetkých prípadoch si treba miesto rezervovať vopred. Kvôli obrovskému záujmu bývajú termíny obsadené aj niekoľko týždňov vopred.

Sami sme sa presvedčili o tom, že skúšať šťastie na mieste nemá vôbec cenu. AURA Skypool má hneď na prízemí svoju malú recepciu a niekoľko ľudí pred nami odtiaľ odišlo s dlhým nosom. My sme našťastie rezerváciu mali, a tak sme sa mohli výťahom vyviezť na 50. poschodie, kde nás na rezervovaných miestach čakali osušky a plátenné tašky na nevyhnutné veci. Ostatné sme nechali v uzamykateľných skrinkách v šatni a šup do „oázy v oblakoch“. V Dubaji je naozaj nespočetné množstvo lákadiel, ak by sme však mali investovať do jediného luxusného zážitku, bol by to práve tento.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 20. jún. 2024. Meniny má Valéria.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa