Afrika – exotická dovolenka

Chudoba, nezamestnanosť a násilie: 30 rokov od konca apartheidu je JAR na pokraji zrútenia

2024-05-06 21:00:00 |

V chladnom ráne stojí Lawrence Manaka v tieni kužeľovej veže na černošskom predmestí Soweto, juhozápadne od Johannesburgu, a rozhorčuje sa nad vládou svojej krajiny. Na desiatich kovových doskách pred ním sú vyryté požiadavky Charty slobody, základného dokumentu zjednoteného odboja proti apartheidu, napísal nemecký časopis Der Spiegel.

Viac článkov

Réunion je impozantnou horolezeckou baštou

Réunion
2011-11-30 10:35:00

„Oui, oui, monsieur,“ zašepká mladá snedá servírka a prinesie raňajky s jemnou čokoládou a krehkým croissantom. Žeby Paríž? Marseille? Vôbec nie. Keď sa pozriete z okna, miesto Eiffelovky uvidíte divoko špicaté skaliská, ktoré kýchajú sopečný dym, a pralesnú čapicu, kde kvitne vanilka alebo orchidea. Takto vás víta Réunion, ostrovná perla pre aktívnych turistov. viac »

Za krásami africkej divočiny sa vydajte do Kene

Keňa
2011-11-19 10:00:00

Na východnom pobreží južnej Afriky leží krajina obmývaná priezračnou vodou Indického oceánu. Biely piesok na plážach tu striedajú savany, pláne, lesy, hory a jazerá. Pozdĺž pobrežia sa tiahne dlhý koralový útes, kde pri šnorchlovaní objavíte, že nie všetko bohatstvo sa skrýva na pevnine. A keď sa vydáte i na safari, očarí vás Keňa tak, že sa sem budete chcieť vrátiť a spomeniete si na ňu zakaždým, keď na dvere zaklope zima. viac »

Prejdite sa po Kamerune a spoznajte tajomstvo Pygmejov

Kamerun cesta
2011-11-13 10:00:00

Kamerun je rôznorodá krajina plná kontrastov. Môžete sa vydať po stopách goríl, šimpanzov alebo celej „veľkej päťky“. Ak upriete zrak k oblohe, uvidíte i vzdušné poklady Kamerunu, ktorými sa stali miestni pestrofarební operenci. Veľkým lákadlom je i stretnutie s tajomným kmeňom Pygmejov. viac »

Viktóriine vodopády

Viktóriine vodopády
2011-10-21 14:30:00

V dnešnej časti seriálu o najexotickejších miestach sveta navštívime Viktóriine vodopády, ktoré podľa mnohých odborníkov patria medzi tie najkúzelnejšie turistické lákadlá Afriky. viac »

Maroko, krajina nespútaných Berberov a mätového čaju

Maroko
2011-10-03 10:30:00

Vysoké zasnežené hory, ale i pláže pri pobreží Atlantiku, vyprahnutá nehostinná púšť, ale aj zelené údolia s palmami obsypanými banánmi, známe architektonické pamiatky i doposiaľ neobjavené prírodné skvosty. viac »


<< Predchádzajúci Nasledujúci >>
Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa