Turistické a cestovateľské informácie

Koniec výhľadom na Fudži: Japonské úrady kvôli zahraničným turistom osadia obrovskú bariéru

2024-05-03 20:00:00 |

Japonské úrady sa chystajú osadiť obrovskú čiernu bariéru, ktorá bude brániť v populárnom výhľade na ikonickú horu Fudži. Na takýto krok ich podnietili davy nevychovaných zahraničných turistov, píše TASR podľa správy agentúry AFP.

Viac článkov

Ďalšie nešťastie v Rakúsku: Traja ľudia prišli v horách o život

Ďalšie nešťastie v Rakúsku:
2024-04-11 12:30:00

V rakúskom Ötztale sa dnes zrútila lavína, pod ktorou zomreli traja ľudia z Holandska. Oznámila to rakúska záchranná služba agentúre APA. Záchranári vyslobodili jedného skialpinistu, ktorý bol so zraneniami letecky prepravený do nemocnice v Zamse. viac »

V Rakúsku sa strhla lavína: Jeden 19-ročný mladík zahynul, druhý bojuje o život

V Rakúsku sa strhla
2024-04-10 14:00:00

Rakúske úrady informovali v utorok o lavíne v Alpách, ktorá strhla dvoch devätnásťročných nemeckých turistov. Jeden z nich neprežil a druhý je vo vážnom stave, informuje TASR na základe správy agentúry DPA. viac »

Francúzsko vypísalo výtvarnú súťaž na moderné vitráže do katedrály Notre-Dame

Francúzsko vypísalo výtvarnú súťaž
2024-04-10 12:42:00

Francúzsko vyhlásilo súťaž na výtvarné spracovanie moderných vitráží pre parížsku katedrálu Notre-Dame, ktorá pred piatimi rokmi vyhorela. Návrhy na novodobé výplne okien šiestich kaplniek je možné posielať do 24. mája. Agentúru AFP o tom informovala inštitúcia poverená dohľadom nad rekonštrukciou katedrály. viac »

Taliansky ostrov sa chce zbaviť premnožených kôz, rozdáva ich zadarmo

Taliansky ostrov sa chce
2024-04-09 20:00:00

Malý taliansky ostrov Alicudi sa snaží zbaviť premnožených divokých kôz, ktorých je na území ostrova pri Sicílii niekoľkonásobne viac ako obyvateľov. Vedenie ostrova sa rozhodlo kozy radšej darovať záujemcom, než ich nechať odstreliť, píše server stanice CNN. Odvoz zvierat je však na náklady záujemcov, ktorí musia tiež uhradiť kolok vo výške 16 eur za predloženie žiadosti. viac »

Koniec mauzólea v Belehrade: Starosta chce Titove ostatky premiestniť do Chorvátska

Koniec mauzólea v Belehrade:
2024-04-07 20:00:00

Starosta Belehradu Aleksandar Šapić uviedol, že navrhne premiestniť pozostatky juhoslovanského exprezidenta Josipa Broza Tita z mauzólea v srbskej metropole do jeho rodnej dediny v Chorvátsku. Titov vnuk to považuje za hanebnosť. viac »

Dovolenka sa skončila peklom VIDEO: Slon napadol auto s turistami, žena prišla o život

Dovolenka sa skončila peklom
2024-04-06 11:00:00

Sloní samec napadol auto s turistami pri jazde národným parkom v Zambii. Jedna žena zomrela, ďalších päť ľudí bolo zranených. Informovala o tom agentúra AP. viac »

Pripravte si peňaženky, za vstup do Benátok odteraz zaplatíte

Pripravte si peňaženky, za
2024-04-06 10:00:00

Benátky začali vo štvrtok skúšobne vyberať poplatok 5 eur za vstup do mesta. Ide o súčasť úsilia radnice obmedziť masový turizmus, píše TASR s odvolaním sa na agentúru ANSA. "Je našou povinnosťou zachovať tieto veľké historické centrá sveta," povedal starosta Luigi Brugnaro na tlačovej konferencii pri príležitosti spustenia iniciatívy. viac »

Horor v dovolenkovom raji: Trajekt zachvátili plamene, ľudia v panike skákali do mora (VIDEO)

Horor v dovolenkovom raji:
2024-04-04 16:00:00

Cestujúci na horiacom trajekte v Thajskom zálive sa vo štvrtok skokom do mora zachránili pred plameňmi. TASR informuje na základe agentúry AP. viac »

Britská kráľovská rodina sprístupní súkromné časti hradu Balmoral, Alžbeta II. tam vydýchla naposledy

Balmoral, Spojené kráľovstvo Veľkej
2024-04-04 16:00:00

Škótske sídlo Balmoral, kde trávi dovolenku britská kráľovská rodina, tento rok v lete prvýkrát ponúkne verejnosti komentované prehliadky interiérov. Sprievodca zavedie turistov do miestností, ktoré používa kráľ Karol III. a jeho manželka Camilla, do záhrad, obrazárne alebo tanečnej sály, kde sú vystavené kráľove obľúbené akvarely vyobrazujúce Balmoral. Základná vstupenka vyjde na 100 libier, uviedla na svojich stránkach správa hradu. viac »

Nemecká katastrofa: Obľúbeným letoviskám pri Severnom mori chýba piesok

Plážové kabínky na pobreží
2024-04-02 18:00:00

Obľúbené nemecké letoviská pri Severnom mori vrátane luxusného letoviska Sylt sa pred blížiacou sa sezónou potýkajú s veľkým problémom: nemajú dostatok piesku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. viac »


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa