Turistické a cestovateľské informácie

Horor v dovolenkovom raji: Trajekt zachvátili plamene, ľudia v panike skákali do mora (VIDEO)

Horor v dovolenkovom raji:
2024-04-04 16:00:00

Cestujúci na horiacom trajekte v Thajskom zálive sa vo štvrtok skokom do mora zachránili pred plameňmi. TASR informuje na základe agentúry AP. viac »

Britská kráľovská rodina sprístupní súkromné časti hradu Balmoral, Alžbeta II. tam vydýchla naposledy

Balmoral, Spojené kráľovstvo Veľkej
2024-04-04 16:00:00

Škótske sídlo Balmoral, kde trávi dovolenku britská kráľovská rodina, tento rok v lete prvýkrát ponúkne verejnosti komentované prehliadky interiérov. Sprievodca zavedie turistov do miestností, ktoré používa kráľ Karol III. a jeho manželka Camilla, do záhrad, obrazárne alebo tanečnej sály, kde sú vystavené kráľove obľúbené akvarely vyobrazujúce Balmoral. Základná vstupenka vyjde na 100 libier, uviedla na svojich stránkach správa hradu. viac »

Nemecká katastrofa: Obľúbeným letoviskám pri Severnom mori chýba piesok

Plážové kabínky na pobreží
2024-04-02 18:00:00

Obľúbené nemecké letoviská pri Severnom mori vrátane luxusného letoviska Sylt sa pred blížiacou sa sezónou potýkajú s veľkým problémom: nemajú dostatok piesku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. viac »

VIDEO Pri páde lavíny vo Švajčiarsku zahynuli traja ľudia. O život prišiel aj 15-ročný chlapec

VIDEO Pri páde lavíny
2024-04-02 10:00:00

Medzi zosnulými v dôsledku pondelkového zosuvu lavíny vo švajčiarskom Zermatte je 15-ročný Američan, uviedla podľa agentúry DPA švajčiarska polícia. Totožnosť zvyšných dvoch obetí sa podľa nej naďalej zisťuje. viac »

Chorvátsko chce mestá vrátiť obyvateľom, turistov čakajú zmeny

Chorvátsko chce mestá vrátiť
2024-03-31 20:00:00

Turistická perla Chorvátska, historické mesto Dubrovník, sa snaží prilákať späť domácich obyvateľov. Vyhnali ich vysoké ceny rezidenčných nehnuteľností po veľkom náraste prenájmov pre turistov. TASR o tom informuje na základe správy Reuters. viac »

Na Filipínach si veriaci pripomenuli Kristovo utrpenie: Nechali sa pribiť na kríž!

Na Filipínach si veriaci
2024-03-29 20:00:00

Viac ako desať hlboko veriacich ľudí sa dnes na Filipínach nechalo pribiť na kríž, aby na Veľký piatok pripomenuli utrpenie a smrť Ježiša Krista. Tento rituál, pri ktorom sa tiež ľudia bičujú a inak trýznia, sa tradične koná najmä v obci San Pedro Cutud asi 60 kilometrov severne od Manily. Agentúra DPA uviedla, že Veľký piatok je na prevažne katolíckych Filipínach vyvrcholením veľkonočného týždňa. viac »

Puknuté srdce: Chorvátska polícia rieši nelegálne zásahy na svetoznámom ostrove

Galešnjak, Chorvátsko
2024-03-27 16:00:00

Chorvátsky Galešnjak patrí vďaka svojmu unikátnemu tvaru k najznámejším ostrovom sveta a neraz pri ňom kotvia aj jachty svetových celebrít. Teraz ale upútal pozornosť z celkom iného dôvodu – ktosi totiž začal pri brehu stavať mólo. viac »

Nešťastiu sa dalo vyhnúť: Loď varovala pred nárazom do mosta, šesť ľudí zrejme neprežilo

Nešťastiu sa dalo vyhnúť:
2024-03-27 10:00:00

V Baltimore na východnom pobreží Spojených štátov sa v utorok okolo 01.30 h miestneho času (6.30 h SEČ) zrútil štvorprúdový cestný most Key Bridge (Francis Scott Key Bridge), keď do jedného z pilierov narazila nákladná loď. Nešťastie si zrejme vyžiadalo šesť obetí na životoch. viac »

Na východe USA sa zrútil cestný most s autami a ľuďmi: Obrovské nešťastie zachytilo VIDEO

Na východe USA sa
2024-03-26 15:00:00

V Baltimore na východnom pobreží Spojených štátov sa dnes zrútil štvorprúdový cestný most, do ktorého predtým narazila nákladná loď. Zatiaľ nie je jasné, či si kolaps 2,5 kilometra dlhej stavby vyžiadal obete, podľa hasičov však do vody spadlo niekoľko vozidiel a najmenej sedem ľudí, údaje sa však rozchádzajú. viac »

Život na Kube: Súkromné obchody majú väčší sortiment, ceny sú pre domácich príliš vysoké

Život na Kube: Súkromné
2024-03-26 12:00:00

V roku 2021 kubánska vláda umožnila vznik súkromných malých a stredných firiem. Odvtedy vzniklo aj množstvo súkromných obchodov, ktoré sa otvárajú v garážach či iných provizórnych priestoroch. Ich sortiment je často širší ako v obchodoch prevádzkovaných štátom, ceny tovaru sú však pre mnoho Kubáncov príliš vysoké, napísala agentúra AP. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa